Πέμπτη, Μαΐου 12, 2016

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Απαραίτητη για την βιώσιμη επίλυση του ελληνικού ζητήματος συνολικά θεωρεί την αναδιάρθρωση του χρέους ο επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

Μιλώντας στη γερμανική Handelsblatt, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου Τζέισον Φέρμαν υπογράμμισε πως «αυτή την στιγμή, το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η αναδιάρθρωση του βάρους του ελληνικού χρέους». «Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει βιώσιμη επίλυση των προβλημάτων» είπε. 


Τόνισε επίσης πως η Ελλάδα χρειάζεται «μεταρρυθμίσεις και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική». «Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και να ξεκινήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά το θέμα δεν είναι ‘είτε ... είτε', αλλά ‘και ...και'» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση, γιατί θα έπρεπε να γίνει τώρα η σχετική διαπραγμάτευση για περαιτέρω παραχωρήσεις, αφού η Ελλάδα ώς το 2022 δεν χρειάζεται σχεδόν να εξυπηρετήσει δάνεια, ανέφερε:

«Διότι οι προσδοκίες του μέλλοντος είναι κεντρικής σημασίας. Όταν μια επιχείρηση ή μια χώρα κουβαλάει ένα βάρος χρέους το οποίο έχει γίνει ασήκωτο, επηρεάζει το ερώτημα του τι θα γίνει μελλοντικά με αυτό το βάρος χρέους. Όσο νωρίτερα αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, τόσο το καλύτερο. Είναι ενθαρρυντικό ότι όλες οι πλευρές έχουν δείξει την διάθεση να μιλήσουν για το δημόσιο χρέος».

Την Τετάρτη, υπενθυμίζεται, ο αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών Νέιθαν Σιτς είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη.  .  in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: