Κυριακή, Μαΐου 15, 2016

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΠΝΙΞΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΔΙΑΤΉΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΚΜΗΔΈΝΙΣΗ ΤΗΣ...ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΑΚΡΑ .
«Πρέπει να το αναγνωρίσουμε στο Λαό μας ότι με τεράστιες θυσίες η Ελλάδα εμπεδώνει, ιδίως με την καθοριστική συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, οριστικώς την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, από την Λάρισα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή ανακήρυξης τους ως επίτιμου δημότη της πόλης.


Η χώρα μας, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, είναι επίσης αποφασισμένη «με τις προευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις τις ενωμένες προς αυτή την κατεύθυνση, να συμβάλλει με τους λοιπούς Εταίρους μας ώστε η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, κατά τον προορισμό της και τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με δείκτες πορείας τον Ανθρωπισμό, την Ειρήνη, την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την αειφόρο Ανάπτυξη».

Ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε τη Λάρισα αποδεχόμενος την πρόσκληση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιγνάτιου, προκειμένου να παραστεί στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλης Αγίου Αχιλλίου, ανακηρύχτηκε ταυτόχρονα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επίτιμος δημότης Λάρισας, στο πλαίσιο τελετής στο Δημαρχείο, κάνοντας με την ευκαιρία ευρεία αναφορά στην ιστορία της Λάρισας ως κοιτίδας πολιτισμού.

Σε δήλωση του μετά την λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της ιεράς εικόνας του Αγίου Αχιλλίου, ο κ. Παυλόπουλος, ανάφερε ότι ο Πολιούχος της Λάρισας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης όπου και ανακηρύχτηκε από τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστολή Καλογιάννη επίτιμος δημότης της πόλης.

Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογιάννης, αποτεινόμενος προς τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα τόνισε μεταξύ άλλων: «Για κάθε καλοπροαίρετο και αντικειμενικό παρατηρητή είναι σαφές, πως με την καθαρή σας στάση και με τη βαρύτητα του θεσμικού σας ρόλου, στηρίξατε με όλες σας τις δυνάμεις και με το επιστημονικό σας κύρος, την εθνική προσπάθεια. Αλλά και για το προσφυγικό ζήτημα, που απασχολεί την χώρα μας αλλά και την Ευρώπη, οι παρεμβάσεις σας ήταν ηχηρές και ουσιαστικές. Όταν κάποιοι όρθωναν τείχη και έκλειναν σύνορα, υπερασπιστήκατε, τις βασικές αρχές και αξίες της Ευρώπης, στην ουσία υπερασπιζόσασταν την ίδια την Ευρώπη, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων».

Στην αντιφώνηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην μεγάλη τιμή που του επιφύλαξε η πόλη ανακηρύσσοντας τον «επίτιμο δημότη ενός Δήμου με πανάρχαια και λαμπρή ιστορία αλλά και με εξίσου ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον». «Είναι ακριβώς αυτή η εμβληματική ιστορική διαδρομή της Λάρισας, αλλά και τα προσωπικά συναισθήματα τα οποία με διακατέχουν, που καθορίζουν, εκτός από το μέγεθος της τιμής, και το μέγεθος του αντίστοιχου χρέους το οποίο μου αναλογεί να διδάσκομαι, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, από τις πολλαπλές πηγές έμπνευσης του Τόπου σας» υπογράμμισε.
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: