Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Μετά την απομάκρυνση των προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης, σιγά σιγά προχωρά και η διαδικασία αποχώρησης των ΜΚΟ, οι οποίες αρχίζουν να απομακρύνουν τις σκηνές και τους οικίσκους τους. Χιλιάδες πρόσφυγες, όμως, παραμένουν στους άτυπους καταυλισμούς που είχαν δημιουργηθεί τους προηγούμενους μήνες, σε τρία σημεία στην περιοχή του Πολυκάστρου στο Κιλκίς.

Πρόσφυγες που αρνούνται να μεταβούν στις δομές «φιλοξενίας» και αποχώρησαν μόνοι τους από την Ειδομένη, στη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης, μεταφέρθηκαν στους άτυπους καταυλισμούς που βρίσκονται σε δύο βενζινάδικα και έξω από ένα ξενοδοχείο, κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, ώστε να παραμένουν κοντά στα σύνορα.
Σύμφωνα, με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου του συντονιστικού Γιώργου Κυρίτση, τις επόμενες μέρες αναμένεται και στα σημεία αυτά να οργανωθεί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους, στα πρότυπα της Ειδομένης. Οπως είπε ο Ν. Τόσκας στην ΕΡΤ, «μένουν ακόμη γύρω στις 2.500 άτομα σε δύο χώρους στην περιοχή. Θα τελειώσουμε κάποιες οργανωμένες δομές τις επόμενες μέρες και θα μεταφερθούν και αυτοί οι άνθρωποι εκεί πέρα».
Στο μεταξύ, σε άρση των περιορισμών της κίνησης των εμπορικών τρένων που διέρχονται τα σύνορα Ελλάδος - ΠΓΜΔ προχώρησε χτες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το πρώτο έμφορτο εμπορικό τρένο με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα το πρωί.
Προβλήματα και ελλείψεις στις δομές «φιλοξενίας» που στήθηκαν άρον άρον και χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, ...διαπίστωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Κυριακή, σε κέντρα μετεγκατάστασης στο Δήμο Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.   http://www.rizospastis.gr/  


ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: