Τετάρτη, Μαΐου 11, 2016

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΑΒΕΛΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Συνθήκες φαβέλας επικρατούν σε Πειραιά και Ειδομένη, καθώς χιλιάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν στα σημεία, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για εκκένωσή τους.

Στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, βρίσκονται 1.987 άτομα στην πέτρινη αποθήκη και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1.

Το πρωί έφτασε στο λιμάνι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», μεταφέροντας 43 μετανάστες από Λέσβο και Χίο.


Την Τρίτη τέσσερα πούλμαν με 148 πρόσφυγες αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το κέντρο φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, όπου βρίσκονται ήδη 312 άτομα.

Σχεδόν 10.000 πρόσφυγες παραμένουν και στον καταυλισμό της Ειδομένης. Η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε αν και ακόμη δεν λειτουργεί καθώς πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης ενώ οι αρμόδιοι του ΟΣΕ αποφεύγουν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια δεδομένου ότι σε απόσταση αναπνοής από τις γραμμές εξακολουθούν να υπάρχουν σκηνές προσφύγων. 

Σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της Ειδομένης ανακοινώθηκε η δημιουργία τεσσάρων δομών φιλοξενίας προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης πέραν εκείνων που λειτουργούν σε Διαβατά, Ωραιόκαστρο, Λαγκαδίκια και στο λιμάνι της πόλης.

«Προχωράμε στην ενοικίαση τεσσάρων ακόμη βιομηχανικών-εμπορικών χώρων» ανέφερε ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το Προσφυγικό. 

Ο κ. Κυρίτσης διευκρίνισε ότι κανένας από τους σχεδιαζόμενους χώρους δεν βρίσκεται στο Δήμο Δέλτα, ο οποίος, όπως είπε, έχει ήδη επωμιστεί μεγάλο βάρος του προσφυγικού.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
11-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: