Σάββατο, Μαΐου 14, 2016

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

Σειρά εφόδων τον Μάη και τον Ιούνη με στόχο να συλληφθούν και να απελαθούν εκατοντάδες μητέρες και παιδιά από την Κεντρική Αμερική που εισήλθαν στις ΗΠΑ «παράτυπα», σχεδιάζουν οι υπηρεσίες που είναι συναρμόδιες για τη μετανάστευση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερς».

Το 2014, ένας μεγάλος αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων, που έφυγαν για να σωθούν από τη βία στην Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα, έφθασε στις ΗΠΑ. Το τελευταίο διάστημα, εντάθηκε ξανά το κύμα αυτό της μετανάστευσης και η διαχείρισή του αναδεικνύεται σε ένα από τα κεντρικά ζητήματα της προεκλογικής αντιπαράθεσης.  


Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, υπερασπιζόμενος την πολιτική των απελάσεων την οποία εφαρμόζει, παρά τις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν ακόμη και εντός των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, παραδέχθηκε ότι οι επιχειρήσεις απέλασης συνάδουν με την πολιτική της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι «κανένας δεν απελαύνεται εάν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων για τη χορήγηση ασύλου» και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις αυτές «συμβάλουν να αποθαρρυνθούν κάποιοι άνθρωποι που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν αυτό το ταξίδι, αυτό θα ήταν καλό».   902.GR

ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: