Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

Ο «ΜR ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»-ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

«Γενική επιστράτευση» έχουν σημάνει οι απανταχού «ΜένουμεΕυρώπη» προκειμένου να πετύχει η κινητοποίηση για τη δήθεν αυθόρμητη, αχρωμάτιστη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15/6 στο Σύνταγμα.

Η διαμαρτυρία αυτή πρόλαβε να «βαφτιστεί» -περίεργο για αυθόρμητη δράση– και ονομάζεται «Παραιτηθείτε». Πρόκειται στην ουσία για «γνήσιο τέκνο» του #ΜένουμεΕυρώπη καθώς για τις ανάγκες της κινητοποίησής της, συνδράμουν όχι μόνο τα «γαλάζια τρολς», αλλά και πρόσωπα υπαρκτά και μάλιστα αρκετά αναγνωρίσιμα για τη δράση τους.

Σημαντικό εργαλείο για την «αυθόρμητη» διαμαρτυρία είναι το Facebook, όπου ήδη έχει δημιουργηθεί «event» και καλεί κόσμο για την 15η Ιουνίου. Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το ποιοι είναι οι «οικοδεσπότες» της διαμαρτυρίας.


Δύο από αυτούς είναι ο «Μr κολλαγόνο», Γιώργος Τσουκαλαδάκης, καθώς ο Θανάσης Χειμωνάς.

Για τον κ. Χειμωνά, δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, καθώς πρόκειται για προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα ενδιαφερόταν για την κούρσα διαδοχής στο κόμμα του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να συλλέξει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

Ποιος είναι όμως ο κ. Τσουκαλαδάκης;

Γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές προώθησης πόσιμου κολλαγόνου «παρέα» με τη γνωστή ΟΝΝΕΔίτισσα Έλλη Παπαγγελή, αλλά και για προκλητικές και διχαστικές απόψεις που εκφράζει κατά καιρούς. Μια από τις «επικές» του διαπιστώσεις είναι η παρακάτω, 2 ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015:

«Μία γνώμη που δεν θέλω να θεωρηθεί ρατσιστική σε καμία περίπτωση.
Αν εξαιρέσουμε τα νησιά, σχεδόν σε όλα τα αστικά κέντρα ο σύριζα σάρωσε στις πολύ φτωχές περιοχές. Οι πολύ φτωχές περιοχές συνήθως έχουν και χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και πολύ μεγάλα επίπεδα ανεργίας. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, συνήθως ευκολόπιστοι και με αρκετές αστοχίες στη ζωή τους. 
Αυτό πρέπει να κοιταχτεί πολύ καλά, γιατί κανείς δεν τους έχει εξηγήσει – πείσει πως μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να τους δώσει λύσεις τουλάχιστον όσον αφορά την ανεργία. Δυστυχώς η αριστερά έχει κατορθώσει πέραν των άλλων μύθων, να ταυτίσει τη »δεξιά» με το κεφάλαιο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει».


Ανάλογες διχαστικές διαπιστώσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους, έχουν εκφραστεί από πλήθος νεοφιλελεύθερων. Άλλωστε, αλησμόνητη είναι η άποψη του στελέχους του Ποταμιού και εξαδέλφης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντιγόνης Λυμπεράκη, η οποία υποστηρίζει πως οι φτωχοί «κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές»

http://www.altsantiri.gr/parapolitika/o-mr-kollagono-stous-diorganotes-tou-paretithite/

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΗΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΗ "ΣΩΣΤΗ" ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ SIEMENS ΣΥΣΚΕΥΕΣ "ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ" ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η SIEMENS ΘΑ "ΞΕΧΑΣΕΙ" ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΛΑΘΟΣ "ΕΠΙΛΟΓΗ" ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ "ΣΩΣΤΕΣ" ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥΣ"