Κυριακή, Μαΐου 08, 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ «STER CINEMAS» ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Οι εργαζόμενοι στα «Ster cinemas» στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, το Σάββατο 7 Μάη και την Κυριακή 8 Μάη, αγωνιζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό και παράλληλα διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων σχεδόν 4 μηνών που τους οφείλονται. 

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι απευθυνόμενοι στο λαό της Θεσσαλονίκης, σημειώνουν: 

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, καταναλωτές,


Σας ενημερώνουμε, ότι μετά από συλλογική απόφαση, της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων των "Ster Cinemas" στο εμπορικό κέντρο "Μακεδονία", το Σάββατο 7/5/2016 και τη Κυριακή 8/5/2016, θα συμμετέχουμε στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πέρα από τις σοβαρές, γενικές πολιτικές εξελίξεις που υπάρχουν τις μέρες αυτές, όπως η κατάθεση προς ψήφιση στη βουλή, με απαράδεκτες "φαστ τρακ" διαδικασίες, του νόμου για το Ασφαλιστικό, που τσακίζει την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, το Φορολογικό που ληστεύει και τη τελευταία δεκάρα που μας έχει απομείνει.

Εμάς, τους εργαζόμενους των "Ster Cinemas", μας οφείλονται δεδουλευμένα σχεδόν τεσσάρων μηνών από την εργοδοσία!

Πρόκειται για μια χρόνια κατάσταση που ξεκίνησε πριν από περίπου 4 χρόνια, με την εταιρεία να καθυστερεί την καταβολή των μισθών για 2 μέχρι και 5 μήνες πέρυσι το καλοκαίρι, ζητώντας από εμάς να δείξουμε υπομονή και κατανόηση, με την υπόσχεση πως τα πράγματα θα βελτιωθούν. Υποσχέσεις βέβαια δόθηκαν εδώ και μήνες, αλλά εξόφληση φέτος ακόμα δεν έχουμε δει. Ούτε καν μια επίσημη απάντηση στην πρόταση διακανονισμού που είχαμε στείλει ακόμα από πέρσι!

Το ίδιο διάστημα ωστόσο, έγινε μια επένδυση χιλιάδων ευρώ στα καλύτερα και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ήχου και εικόνας για τον κινηματογράφο, τα οποία όπως φάνηκε, αποπληρώνονται εις βάρος των δικών μας μισθών.

Ζητούμε συμπαράσταση και αλληλεγγύη από το λαό της Θεσσαλονίκης, που κατανοεί πως πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που μας εγκλωβίζει, μας καθιστά ανήμπορους να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά και να ζήσουμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειές μας. Μια κατάσταση δηλαδή, που μπορεί να τη ζει και ο ίδιος!

Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας! Απαιτούμε να πληρωνόμαστε στην ώρα μας!»   http://www.902.gr/  


ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: