Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2016

ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΤΟΣ ΕΕ, ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ

Η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση «προς όφελος όλων μας», σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι θα ήταν καλύτερα για τους Βρετανούς να αναζητήσουν δύναμη εντός της ΕΕ παρά εκτός. 

Η γερμανίδα καγκελάριος έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

«Φυσικά, εξαρτάται από τους πολίτες της Βρετανίας πώς επιθυμούν να ψηφίσουν στο επερχόμενο δημοψήφισμα. Έχω πει επανειλημμένως ότι προσωπικά ελπίζω και εύχομαι να είναι η Βρετανία αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.


«Συνεργαζόμαστε καλά με την Βρετανία, κυρίως όταν συνομιλούμε για τους νέους κανόνες για την ΕΕ» τόνισε η Μέρκελ. «Πρέπει να τους αναπτύξουμε αυτούς μαζί με την Βρετανία και όποτε το διαπραγματευτούμε, μπορεί κανείς να έχει μεγαλύτερη επιρροή στη συζήτηση όταν κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συνεισφέρει στις διαπραγματεύσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι τότε σίγουρα καλύτερο από το εάν ήταν και έξω από το δωμάτιο» τόνισε.

Η Ανγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στη σημασία της κοινής αγοράς και είπε ότι οι χώρες εκτός ΕΕ «δεν θα λάβουν ποτέ πολύ καλό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις» (για την κοινή αγορά).

«Δεν είναι μόνο προς το συμφέρον μας, αλλά και προς το συμφέρον της Βρετανίας εάν φέρει το πολιτικό της βάρος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ» πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Οι Βρετανοί ψηφίζουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το εάν επιθυμούν παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Οι δημοσκοπήσεις προδιαγράφουν θρίλερ, καθώς άλλες εμφανίζουν να προηγείται το στρατόπεδο του «Ναι» στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ και άλλες το στρατόπεδο του λεγόμενου Brexit. 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
3-6-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ανγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στη σημασία της κοινής αγοράς και είπε ότι οι χώρες εκτός ΕΕ «δεν θα λάβουν ποτέ πολύ καλό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις»
ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΤΑ "ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΕΝΩΣΗΣ.
ΤΕΤΟΙΟ "ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ" ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ ΡΕ ΑΓΓΛΟΙ?
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?