Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Λίγες μέρες έμειναν έως ότου οι Ισπανοί προσέλθουν και πάλι στις κάλπες για τη νέα κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους.

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ προκάλεσε πολλά σχόλια με μία του κίνηση. Στη διάρκεια περιοδείας του, βρήκε μπροστά του μια ομάδα μεταναστών. Κάποιοι τού έδωσαν το χέρι και εκείνος φυσικά δεν αρνήθηκε.


Τι συνέβη στη συνέχεια:Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, και πολλοί λογαριασμοί που συνδέονται με οπαδούς του Λαϊκού Κόμματος ή των Podemos (που έχουν προσπεράσει το PSOE στην πρόθεση ψήφου) ανέδειξαν το θέμα με ειρωνικά ή και απαξιωτικά σχόλια.

Στο τέλος πήρε και ο ίδιος ο Σάντσεθ θέση, γράφοντας το δικό του Tweet: «Στην πολιτική δεν έχουν όλα αξία. Με λυπεί ο τρόπος χειραγώγησης και το βρώμικο παιχνίδι που ορισμένοι παίζουν».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για τον Σάντσεθ και το ιστορικό κόμμα των Σοσιαλιστών, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται στην τρίτη θέση: πρώτος πάντα ο Μαριάνο Ραχόι του Λαϊκού Κόμματος, ακολουθεί η συμμαχία Podemos και Eνωμένη Αριστερά (IU), ενώ σταθερά στην τέταρτη θέση οι Ciudadanos του Άλμπερτ Ριβέρα.

Πάντως, και η τελευταία δημοσκόπηση -πλέον δεν επιτρέπεται να δημοσιευθούν νέες μέχρι την κάλπη της 26ης Ιουνίου- δείχνει το ίδιο αδιέξοδο: κανένα κόμμα δεν έχει πλειοψηφία στη Βουλή και θα χρειαστούν πάλι εβδομάδες (αν όχι μήνες) διαβουλεύσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία λειτουργεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Μαριάνο Ραχόι από τις 20 Δεκεμβρίου 2015.

Απόστολος Ρουμπάνης


. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
21-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: