Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ

Την «αξιοπιστία» του στην υλοποίηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και στη διαχείριση της λαϊκής οργής προτάσσει προς την αστική τάξη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» ανέφερε σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ», υποστηρίζοντας ότι «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση για τη λήψη «υφεσιακών μέτρων», θέλοντας να πείσει το κεφάλαιο ότι το δικό του «μείγμα» δημιουργεί καλύτερους όρους για την καπιταλιστική κερδοφορία. Έτσι, δεσμεύτηκε ότι θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ώστε να μην υπερβαίνουν το 2%.


«Είμαι αξιόπιστος κι αυτό το δείχνει όλη η πολιτική μου διαδρομή. Γι' αυτό θα πείσω τους δανειστές. Μπορώ να υλοποιήσω μεταρρυθμίσεις, ξέρω πώς να το κάνω», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για τη χώρα και δεν χρειάζεται να μας τις επιβάλουν οι δανειστές». Μάλιστα, στο θέμα της «αξιοπιστίας» εντόπισε τη «μεγάλη διαφορά» που έχει με τον πρωθυπουργό. «Μπορεί κάποιος να διαφωνεί ή να συμφωνεί μαζί μου, αλλά ήμουν πάντα συνεπής», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στηρίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των θεσμών να μπουν νέα εμπόδια στην δράση των συνδικάτων. Επίσης επανέλαβε την πρότασή του για μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθεί από μεγαλύτερες περικοπές κρατικών δαπανών. «Θα προτείνουμε συμπληρωματικό πακέτο περικοπής δαπανών», ανέφερε, ενώ παράλληλα προανήγγειλε «μεγαλύτερη ταχύτητα στις ιδιωτικοποιήσεις».

Για τους «Παραιτηθείτε» αναπαρήγαγε τη γνωστή καραμέλα της δήθεν «ακομμάτιστης» συγκέντρωσης, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ δεν είχε καμία διάθεση να την «καπελώσει», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αυταρχισμό». Πάντως, δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, μιλώντας για άτομα «που έκαναν καριέρα στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι με τους αγανακτισμένους».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε πως χρέος των κομμάτων εξουσίας είναι να εκτονώνουν την οργή. «Δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κάνουμε εμείς. Τόσα χρόνια πριόνισε το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται σήμερα», σημείωσε.  http://www.902.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
16-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: