ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΛΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ "ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ" ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ..ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΙ...ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΙΚΑΚΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ...ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΕΒΑΙΑ.
«Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί ισχυρό πολιτειακό παράγοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε και πρόσθεσε πως αυτό επιτυγχάνεται από την ανάδειξή του με άμεση εκλογή από τους πολίτες και από την πρόβλεψη αυξημένων αρμοδιοτήτων.in.gr
Τέσσερις άξονες θα περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Σύμφωνα με την Αυγή της Κυριακής, θα πρόκειται για ένα Σύνταγμα που θα αντιτίθεται, ως γενική φιλοσοφία, στον νεοφιλελευθερισμό, θα συμβάλλει στην εμβάθυνση των θεσμών της άμεσης Δημοκρατίας θα καθιερώνει θεσμούς ελέγχου της εξουσίας - λογοδοσίας και θα ενισχύει τις ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η κυβερνητική πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 24 Ιουλίου, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, μιλώντας με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός λέει χαρακτηριστικά: «Η χώρα αυτή έχει brand name. Πρέπει να το διατηρήσουμε και να το διευρύνουμε. Και οι δύο λέξεις που είναι απόλυτα ταυτισμένες με την Ελλάδα είναι Ελευθερία και Δημοκρατία».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα κορυφαία θέματα που ανοίγουν με την Συνταγματική Αναθεώρηση είναι:
- Η διατήρηση ή η αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση
- Η εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας (δηλαδή μια κυβέρνηση να χάνει τη δεδηλωμένη μόνο αν προκύπτει νέα δεδηλωμένη από την ίδια Βουλή). Πρόκειται για πρόταση του Ν.Αλιβιζάτου και άλλα συνταγματολόγων.
- Το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτών και υπουργών
- Οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας και η πρόταση για διαχωρισμό
- Η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο
- Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
- Η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
- Η αλλαγή στη διαδικασία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών
«Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί ισχυρό πολιτειακό παράγοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε και πρόσθεσε πως αυτό επιτυγχάνεται από την ανάδειξή του με άμεση εκλογή από τους πολίτες και από την πρόβλεψη αυξημένων αρμοδιοτήτων.in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου