Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2016

ΜΗΝΥΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκου, και του βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη, κατέθεσε ο δικηγόρος και πρώην μέλος της ΧΑ Ηλίας Σταύρου, ο οποίος φέρει και την ιδιότητα του μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση. Μαζί με ακόμα 3 μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το αδίκημα που περιγράφεται, είναι αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης, καθώς -κατά τη μήνυση- ο Ηλίας Σταύρου, που διετέλεσε και επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος, αποχώρησε από τη ΧΑ  μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλή και εκφοβισμούς. Ο Ηλ. Σταύρου υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής από τα 17 του και για περίπου 10 χρόνια – υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής της. Από τον Ιούνιο του 2012 εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή. Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θέλησε να αποχωρήσει. Και τότε, όπως υποστηρίζει, άρχισαν οι απειλές και οι εκφοβισμοί.

Όπως αναφέρει, όταν  ο ίδιος έφυγε από τη ΧΑ, παρουσιάστηκε ενώπιον των ανακριτριών που διερευνούσαν την υπόθεση και έδωσε κατάθεση  κατά της οργάνωσης. Τότε ήταν που η επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ εξέδωσε ανακοινώσεις χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχανώμαλο» και «ψυχικά άρρωστο» και για  αυτές τις αναρτήσεις κατέθεσε μήνυση.
Την ίδια ώρα, η Βουλή θα αποφανθεί για την τύχη ακόμα 3 δικογραφιών που σχηματίστηκαν κατά υπουργών νυν και πρώην. Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
- τη μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για τις δηλώσεις του γύρω από τη γενοκτονία των Ποντίων κατέθεσε ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας. Η δικογραφία που σχημάτισε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σπάρτης, διαβιβάστηκε στην Βουλή προκειμένου να αποφασιστεί ή άρση ή μη της ασυλίας του υπουργού. Στη μήνυση ζητείται η ποινική δίωξη του υπουργού Παιδείας   -λόγω και του κορυφαίου θεσμικού του ρόλου- για κατάφωρη παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (4285/2014), χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις δηλώσεις κ. Φίλη "κατάπτυστες, ανθελληνικές και ιδιαίτερα επικίνδυνες". Υπενθυμίζεται ότι ο Νικ. Φίλης σε δηλώσεις του έχει υποστηρίξει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.
- Τη μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου  Αθηνών κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με την οποία  200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.
- τη μηνυτήρια αναφορά του Σωματείου Εργαζομένων  ΕΚΑΒ Πιερίας  κατά του Αδ. Γεωργιάδη με την τότε ιδιότητα του υπουργού Υγείας για τη  διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων, η οποία προκάλεσε ανησυχία λόγω της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών αλλά προκάλεσε και φόβους για τον κίνδυνο υγείας των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προκαταρκτική έρευνα, δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα με τους ασθενείς, αλλά ούτε και με την  επάρκεια των ασθενοφόρων.  http://news247.gr/  

ΠΡΕΖΑ TV
6-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: