Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016

«ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΞΙΚΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ»

Στην υπογραφή του επείγοντος ψηφίσματος για την απαγόρευση του τοξικού ζιζανιοκτόνου glyphosate, την κύρια δραστική τοξική ουσία του ζιζανιοκτόνου Round Up της Monsanto, καλεί το παγκόσμιο διαδικτυακό κίνημα Αvaaz στην πλατφόρμα του.

Το glyphosate είναι ύποπτο για καρκινογενέσεις, βρίσκεται σε παιδικές χαρές, στο φαγητό μας, σε δρόμους και μας απειλεί χωρίς να το ξέρουμε, σύμφωνα με την ομάδα του  Αvaaz.

«Τη Δευτέρα η Ελλάδα και οι χώρες της Ε.Ε. θα κληθούν ψηφίσουν στις Βρυξέλλες, όμως ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου ακόμη δεν έχει πάρει θέση», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.


Για ένα χρόνο ο αμερικανικός κολοσσός βιοτεχνολογίας και αγροχημικών ασκεί τεράστια πίεση στην Ε.Ε. για να ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του glyphosate.

Σύμφωνα με το  Αvaaz, «το glyphosate δεν απειλεί μόνο την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας. Το εξαρτημένο στα χημικά βιομηχανικό μοντέλο γεωργίας παράγει το 1/3 των αερίων θερμοκηπίου και καταστρέφει το οικοσύστημα που δίνει ζωή στον πλανήτη μας. Όσο συντομότερα απαλλαχθούμε από το glyphosate, τόσο το καλύτερο. Αν συσπειρωθούμε τώρα, το κίνημά μας θα μπορέσει να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την κρίσιμη για τη γενιά μας μάχη.   

»Η ανανέωση της άδεια του glyphosate ήταν μια υπόθεση ρουτίνας που θα γινόταν πίσω από κλειστές πόρτες. Αλλά, με το 1,5 εκατ. υπογραφές μας, τις δράσεις μας στους δρόμους και τα χιλιάδες emails, τηλέφωνα και tweets που στείλαμε στους αρμόδιους, φέραμε την απαγόρευση στο τραπέζι, την οποία πλέον στηρίζουν τα 2/3 των Ευρωπαίων πολιτών».  
http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: