Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με επίσχεση εργασίας και αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»).

Σήμερα, Πέμπτη 7 Ιούλη, το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κατάστημα της επιχείρησης στο Σταυρό της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να λειτουργήσει καταστήματα με απεργοσπαστικό μηχανισμό. Αμέσως μετά πραγματοποίησαν εξόρμηση στα καταστήματα και τα κεντρικά σημεία της περιοχής μοιράζοντας ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής και να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη στον αγώνα τους.


Εξάλλου την Τέταρτη 6 Ιούλη προχώρησαν σε μαζική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης, για το επίδομα επίσχεσης, που δεν έχει καταβληθεί ακόμη σε όλους τους εργαζόμενους.

Το ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση καταγγέλλει την «Καρυπίδης» για την ωμή παρέμβασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την παράνομη πράξη της να προσλάβει απεργοσπάστες σε καταστήματα του Ν. Θεσσαλονίκης και της Θάσου. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας και τις θέσεις εργασίας, ξεκαθαρίζει.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πάνω από δύο μήνες βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις με απεργίες και επισχέσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεχόμασταν πιέσεις για να γυρίσουμε στην εργασία μας. Με εκβιαστικά διλήμματα (ή επιστρέφεις και κρατάς τη θέση εργασίας ή θα απολυθείς όταν γυρίσεις) η εργοδοσία ανάγκασε ορισμένους συναδέλφους να σπάσουν την επίσχεση εργασίας. Για να μπορέσουν όμως να λειτουργήσουν τα καταστήματα προσέλαβε προσωπικό, στο οποίο μάλιστα έταξε μόνιμη και σταθερή εργασία.

Όλες οι δεσμεύσεις της επιχείρησης το προηγούμενο διάστημα δεν τηρήθηκαν. Εξακολουθεί να οφείλει 5,5 μισθούς στους εργαζόμενους, συνεχίζει να ζητάει από τους συναδέλφους να κάνουν υπομονή.

Παρά την τρομοκρατία και τις απειλές που εξαπέλυσε το προηγούμενο διάστημα με "συστάσεις" από την Αστυνομία, δεν υποχωρούμε. Συνεχίζοντας την πρακτική του καρότου και του μαστιγίου μας ζητούν για μια ακόμη φορά να βοηθήσουμε την επιχείρηση, να βάλουμε πλάτη και να μην εκτελέσουμε τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων, να μη διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας.

Η εταιρεία όλο το προηγούμενο διάστημα στρεφόταν κατά του Σωματείου και των εργαζομένων κατηγορώντας μας ότι επιδιώκουμε την πτώχευση της εταιρείας.

Το επόμενο διάστημα, που θα ενταθεί η επίθεση της εταιρείας, δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματά μας, που είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Kαλούμε τους συναδέλφους που ακόμη δεν έκαναν το βήμα, να μη συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι, να μη συναινέσουν στην εξαθλίωσή μας, για να σωθούν τα κέρδη του εργοδότη. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή».  πηγή: 902.gr


ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: