Τρίτη, Ιουλίου 19, 2016

ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ

Οι εισαγγελικές αρχές της Αθήνας άρχισαν να αποστέλλουν στις κυπριακές αρχές τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου, ώστε ν’ αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».
Τα έγγραφα σχετίζονται με τη γραπτή δήλωση που κατέθεσε προ ενάμιση μηνός περίπου στο Συμβούλιο Εφετών ύστερα από σχετικό αίτημα των αρχών της Κύπρου, για υπόθεση που αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα. 

Ο κ. Βγενόπουλος είχε αποφασίσει να καταθέσει ανωμοτί δήλωση, κατά την κλήτευσή του για ανάκριση στην Αθήνα στην παρουσία Κυπρίων ανακριτών.


Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί έγγραφα σε δύο περιπτώσεις και αναμένονται και τα υπόλοιπα ώστε να μελετηθούν και στη συνέχεια ο φάκελος της υπόθεσης να σταλεί στον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για οδηγίες.

Ο ισχυρός άντρας της MIG ερευνάται για δύο υποθέσεις, η μία για παραπλάνηση της αγοράς και η άλλη για την εταιρεία Focus. 

Όσον αφορά την εταιρεία Focus, ο φάκελος της υπόθεσης έχει συμπληρωθεί και βρίσκεται ενώπιον του γενικού εισαγγελέα για μελέτη και οδηγίες. 

Για την υπόθεση αυτή φέρονται εμπλεκόμενα πέντε πρόσωπα και εταιρείες. 

Ως γνωστόν, η Focus έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, για υπηρεσίες που θα προσέφερε. 

Ακης Φάντης

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών 

 ΠΡΕΖΑ TV
19-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: