Σάββατο, Ιουλίου 16, 2016

Φωτογραφιες και videos απο την αποπειρα πραξικοπηματος στη Τουρκια #TurkeyCoupAttempt #TurkeyCoup
































































Anadolu: Αυξήθηκε στους 90 ο αριθμός των νεκρών - 1.154 οι τραυματίες
Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.154 τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος που σημειώθηκε τη νύκτα στην Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς.

Εξάλλου το Ανατολή έκανε επίσης γνωστό πως περίπου 200 στρατιώτες, που είχαν οχυρωθεί στο γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα, πααδόθηκαν στις δυνάμεις της τάξης.

Οι άνδρες αυτοι, απλοί στρατιώτες, είχαν προηγουμένως καταθέσει τα όπλα τους, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πυρά στην υπηρεσία μυστικών πληροφοριών
Η έδρα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών δέχθηκε επίθεση από στρατιωτικά ελικόπτερα και πυρά από βαριά πολυβόλα στη διάρκεια της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον τρείς άνθρωποι, έκανε γνωστό σήμερα στο Reuters πηγή στην υπηρεσία πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, ο Χακάν Φιντάν, βρισκόταν σε ασφαλή τοποθεσία σε όλη τη διάρκεια των γεγονότων και είχε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε η πηγή.

Η υπηρεσία πληροφοριών εξακολουθεί να εργάζεται με τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και την κυβέρνηση εναντίον των πραξικοπηματιών σε επιχειρήσεις οι οποίς συνεχίζονται ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, πρόσθεσε η πηγή.

Λίγο νωρίτερα ανώτερος τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει πως το επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ελέγχεται πλέον από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, αλλά μικρές ομάδες στασιαστών στρατιωτών εξακολουθούν να αντιστέκονται και να ελέγχουν μερικά στρατιωτικά ελικόπτερα.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι πραξικοπηματίες στρατιώτες δεν ελέγχουν μαχητικά αεροσκάφη και ότι τα ελικόπτερα που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν θα καταρριφθούν γρήγορα. Οι επιθέσεις στο κοινοβούλιο και το προεδρικό μέγαρο έχουν σε μεγάλο βαθμό σταματήσει, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως 29 συνταγματάρχες και πέντε στρατηγοί απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

 Συνελήφθησαν 754 στρατιωτικοί σε σχέση με το πραξικόπημα, μετέδωσε το Ανατολή
Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εξάλλου πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.


Αεροπλάνο έριξε βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, μετέδωσε η τηλεόραση, ενώ αξιωματούχος δήλωσε πως οι βομβαρδισμοί εναντίον του κοινοβουλίου συνεχίζονται
Η τηλεόραση μετέδωσε πως αεροπλάνο έριξε μια βόμβα κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ενώ ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως οι βομβαρδισμοί εναντίον του κοινοβουλίου συνεχίζονται και πως οι στασιαστές στρατιώτες προειδοποιήθηκαν πως θα καταρριφθούν αν αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν κι άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν κι άλλοι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη, επιπλέον των 42 στην Άγκυρα.

Σύμφωνα εξάλλου με εικόνες που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, μια στήλη πυκνού καπνού υψώνεται από την περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου αεροπλάνο έριξε μια βόμβα.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στη συνοικία Μπέστεπε, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη τη στιγμή της επίθεσης.

 Ανοίγουν πυρ κατά πολιτών
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Russia Today, δυνάμεις των πραξικοπηματιών, ανοίγουν πυρ κατά πολιτών έξω από το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης. Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 42 στην Άγκυρα και 6 στην Κωνσταντινούπολη.
NEWSIT.GR


ΠΡΕΖΑ TV
16-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: