Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2016

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Υπερδιπλάσιοι από τις θέσεις φιλοξενίας, είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, όπως ανέφερε στο ΒΗΜΑ 99,5 η περιφερειάρχης. 

«Και ένας ακόμη να έρθει, δεν χωράει» είπε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Καλογήρου, ζητώντας άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών. 

Σύμφωνα με την ίδια, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, οι αφίξεις σχεδόν πενταπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα.


Την έντονη ανησυχία του εκφράζει και ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο δήμαρχος Κω επισημαίνει ότι η Κως έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές στον τουρισμό της, καταφέρνοντας να μειώσει τις απώλειες.

Όπως αναφέρει «θα ήταν καταστροφικό, σε αυτή τη φάση, που εμείς τουλάχιστον συνεχίζουμε την προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες, να αντιμετωπίσουμε ξανά ένα ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό ρεύμα».

«Τα νησιά μας, που είναι ο πλέον ευαίσθητος εθνικός χώρος, δεν μπορούν να μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών, όπως θέλουν κάποιοι. Γιατί αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, που τα σύνορα είναι κλειστά και όλες σχεδόν οι χώρες δεν δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και στα νησιά μας» αναφέρει. 
in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
1-8-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: