Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2016

ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ - LIVE STREAM

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Bουλής, που διερευνά τις δανειακές συμβάσεις κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, έχει κληθείσήμερα 4 Αυγούστου ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA,Δημήτρης Κοντομηνάς.



Στην Εξεταστική Επιτροπή της Bουλής που διερευνά τις δανειακές συμβάσεις κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, έχει κληθεί σήμερα ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο Alpha TV έχει συνάψει δάνειο το 2012 με την Τράπεζα Πειραιώς με όριο πίστωσης 2 εκατ. ευρώ. Το 2014 προσαυξάνεται κατά 500.000 ευρώ. Το υπόλοιπο που εμφανίζει σε έγγραφό του το κανάλι στις 24.5.2016 είναι 1,1 εκατ. ενώ σημειώνει ότι το δάνειο εξυπηρετείται ομαλά.

Από τις ερωτήσεις βουλευτών ωστόσο προέκυψε ότι στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος του 2012 εμφανίζεται υπόλοιπο 25,1 εκατ. ευρώ.


O εκπρόσωπος της Πειραιώς κατέθεσε στη Βουλή ότι ο Alpha μέσα στην κρίση έχει βάλει 39 εκατ. ίδια συμμετοχή στην εταιρεία του. Μόνο για το 2015 ο σταθμός «χρηματοδοτήθηκε» με τη μορφή διαφημιστικών πακέτων τραπεζών με 1,5 εκατ. ευρώ και με κύριο διαφημιζόμενο την Πειραιώς, από την οποία έλαβε περίπου 600.000 ευρώ (βλ. το σχετικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», 9.5.2016, Τράπεζες-ΜΜΕ: οι... αγάπες δεν κρύβονται, διαφημίζονται!).

Ο Alpha TV και η Demco (ιδιοκτησίας Κοντομηνά) εμφανίζονται με σχετικά χαμηλό δανεισμό, όμως η Demco παρουσιάζει οφειλές 53 εκατ. ευρώ από την εκκαθάριση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ άλλα 45 εκατ. ευρώ εντοπίζονται σε καθυστέρηση στη Eurobank.

♦ Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «Πήγασος» Φώτης Μπόμπολας και ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, ενώ ο επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, αν και προσήλθε χθες στην Εξεταστική δεν κατέθεσε καθώς τα μέλη της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Αντ' αυτού κλήθηκε να καταθέσει στις 30 Αυγούστου ο γιος του και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, Παναγιώτης Ψυχάρης. http://www.efsyn.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: