Τρίτη, Αυγούστου 02, 2016

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ISIS

Την έναρξη αεροπορικών επιδρομών με πρόσχημα την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» ξεκίνησαν χτες οι ΗΠΑ στη Λιβύη, με αίτημα της διορισμένης (από τον ΟΗΕ) λιβυκής κυβέρνησης «ενότητας», δηλαδή των τσιρακιών των ιμπεριαλιστών.
Την είδηση ανήγγειλε το απόγευμα της Δευτέρας σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός της χώρας, Φαγιέζ Σάρατζ, διευκρινίζοντας ότι οι επιδρομές εστιάστηκαν και θα περιοριστούν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Σύρτης και ότι (επί του παρόντος...) δεν αναπτύχθηκαν αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις. «Το προεδρικό Συμβούλιο, ο διοικητής του στρατού ζήτησαν την άμεση υποστήριξη των ΗΠΑ σε συγκεκριμένες αεροπορικές επιδρομές που προκάλεσαν μεγάλες απώλειες», σημείωσε ο Σάρατζ στο διάγγελμα. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» για στρατιωτικές επιχειρήσεις άλλων ξένων δυνάμεων και ότι σε μία τέτοια περίπτωση αυτές θα πρέπει να συνεννοηθούν και να συντονίσουν τις ενέργειές του με τη λιβυκή κυβέρνηση...

Τις νέες (από τον περασμένο Φλεβάρη) αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Λιβύη ανακοίνωσε στη συνέχεια και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον, σημειώνοντας ότι εξουσιοδοτήθηκαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέχεια των συστάσεων του υπουργού Αμυνας, Αστον Κάρτερ, και του αρχηγού του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, Τζόζεφ Ντάνφορντ. Ισχυρίστηκε πως επιδιώκουν τάχα «τη στήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων που πολεμούν σήμερα τους ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους». Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου πρόσθεσε ακόμη ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα «βοηθήσουν στο να αποτρέψουν τη δημιουργία ασφαλούς καταφυγίου του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη από όπου θα μπορούν να επιτίθεται στις ΗΠΑ και στους συμμάχους μας».
Ο νέος κύκλος αμερικανικών αεροπορικών επιχειρήσεων στη Λιβύη με πρόσχημα τους τζιχαντιστές που οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τους Δυτικούς και Αραβες συμμάχους τους δημιούργησαν, έρχεται μετά από σειρά σποραδικών αεροπορικών επιθέσεων της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας σε βάρος του «Ισλαμικού Κράτους» στη Λιβύη, αφού, βεβαίως προηγουμένως, επέτρεψαν την (από θαλάσσης) μεταφορά δυνάμεων ισλαμιστών μισθοφόρων από τη Συρία και το Ιράκ στο λιβυκό έδαφος.
Οι πληροφορίες για την πραγματοποίηση των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών δημοσιοποιούνται επίσης, ενώ εδώ και πολλούς μήνες διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν τη δράση Αμερικανών, Γάλλων, Ιταλών και άλλων κομάντος στο πλευρό τμήματος του λιβυκού στρατού με πρόσχημα την «καταπολέμηση» των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη χώρα.
Ας σημειωθεί, τέλος, πως οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν τις επιδρομές, λίγα 24ωρα μετά τις νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της περασμένης Παρασκευής στη λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη και στις πόλεις Γκάργιαν και Ζαουία, με αφορμή τα νέα «έκτακτα μέτρα ασφαλείας», που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Σάρατζ την Πέμπτη, όπως περιορισμό των διαδηλώσεων, της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας κ.λπ.  http://www.rizospastis.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
2-8-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: