Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ το γρηγορότερο δυνατόν, αλλά και στη συνέχεια η ομαλή διεξαγωγή της δεύτερης αξιολόγησης αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης που έχει πυκνό πρόγραμμα επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών. 

Στο κλίμα αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο στο Μαξίμου, ώστε να αξιολογηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Όσον αφορά τη διαπραγμάτεση με τους θεσμούς που συνεχίζεται από το πρωί της Τετάρτης έχει πλήρως ανοίξει η γκάμα των θεμάτων που συζητούνται με τους θεσμούς, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:


Οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν στις 9 το πρωί, με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτο και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γ. Σταθάκη να συναντούν πρώτοι τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου». Στο επίκεντρο βρέθηκε η αναπτυξιακή στρατηγική. 

Χθες μάλιστα, σε δηλώσεις του, ο υπουργός κ. Σταθάκης τόνισε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα εκταμιευθούν τα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης. 

Σημείωσε, δε, πως δεν έχει στην ατζέντα του στη διαπραγμάτευση θέμα για τις ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.

Επιπλέον, παρατήρησε ότι εκκρεμεί για τη δεύτερη αξιολόγηση, η ρύθμιση για τα χρέη επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

-Στις 10 το πρωί  τη σκυτάλη πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, για μια επισκόπηση των δημοσίων δαπανών- κοινωνική πρόνοια. 

-Από τις 11:00 έως τις 12:30, στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και φορολογικά θέματα και απέναντι από το κουαρτέτο θα κάθονται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά στη συνάντηση που έχει σήμερα με τους εκπροσώπους των δανειστών θα επιχειρήσει να κάμψει τις αντιστάσεις και να βρεθεί κοινός τόπος, προκειμένου να μην καθυστερήσει η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων στη Βουλή, αλλά κυρίως οι νέες ρυθμίσεις να έχουν αποτέλεσμα.

Παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για τη δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού στον οποίο θα μπαίνουν αυτόματα όλες οι εισπράξεις από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και με πάγια εντολή θα πληρώνονται σε μηνιαία βάση αυτόματα, οι οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και μισθοδοσία, οι θεσμοί έχουν αντιρρήσεις.    
-Από τις 12:30 έως τις 13:30 ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος θα έχει συζήτηση με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά.
-Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί (14:30 έως τις 15:30) με τη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
14-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: