Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2016

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ, ΘΥΜΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ

Ξεκίνησε στις 9:30 η 83η δικάσιμος της δίκης της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών. Κατά την προηγούμενη διαδικασία ολοκληρώθηκε η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενώ σήμερα αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε τέσσερις Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα.

Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου 2012, τέσσερις Αιγύπτιοι αλιεργάτες που εργάζονταν στα καϊκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος – όρια με Κερατσίνι – έγιναν στόχος επίθεσης λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα από ομάδα 15-20 μελών της Χρυσής Αυγής, στο σπίτι όπου διέμεναν.

Στην αίθουσα βρίσκονται μόνο δύο κατηγορούμενοι.


Πρώτος καταθέτει ο Αμπουζίντ Εμπάρακ, ένας από τα τέσσερα θύματα εκείνης της νύχτας.

«Κοιμόμουν στην ταράτσα γιατί έκανε πολλή ζέστη. Έπεσα για ύπνο περίπου στις 11:30 ήμουν σκεπασμένος και ξαφνικά ένιωσα να με χτυπάνε. Έβγαλα το σκέπασμα από το πρόσωπο και είδα τέσσερα άτομα από πάνω μου. Τέσσερις – πέντε με χτυπούσαν άλλοι με ξύλα άλλοι με κλωτσιές και ένας κρατούσε σίδερο, αυτό είναι σίγουρο γιατί μ’ αυτό με χτύπησαν στο πρόσωπο και μου έσπασαν τα δόντια. Έχω λάμες στη γνάθο. Αυτός με το σίδερο με χτύπησε στο πρόσωπο πολλές φορές, το πόδι μου έχει ακόμη πρόβλημα, δεν μπορώ να σταθώ όρθιος. Στην ταράτσα υπήρχαν περίπου 15 με 17 άτομα ακόμα, ήταν ντυμένοι στα μαύρα, δεν μπόρεσα να δω χαρακτηριστικά, με χτυπούσαν, τα άτομα αυτά μόνο ο Αχμεντ τα είδε καλά απ’ το παράθυρο, ήταν σκοτεινά, με χτύπησαν σε όλο το σώμα, ήμουν σαν πεθαμένος. Άκουσα να λένε »πάμε» όταν νόμιζαν πως είχα πεθάνει».

Όπως κατέθεσε ο Εμπάρακ, ο φίλος του, Αχμεντ τού είπε πως μια μέρα πριν την επίθεση τον είχαν απειλήσει πως «θα σας σκοτώσουμε απόψε».

Ο Τάκης Ζωτος, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής ρωτάει τον Εμπάρακ αν φοβάται στην Ελλάδα μετά από αυτό που του συνέβη. «Όχι μόνο εγώ, όλοι οι ξένοι. Δεν έχει σημασία, είμαι πεθαμένος έτσι και αλλιώς, αφού δεν μπορώ να δουλέψω να ταΐσω τα παιδιά μου», απάντησε ο Αμπουζίντ Εμπάρακ.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής έδειξε φωτογραφίες από το σπίτι, που έγινε η επίθεση, αλλά και του μάρτυρα ενόσω νοσηλευόταν. Βλέποντας τον χώρο, ο μάρτυρας είπε: «Αυτό είναι το αίμα μου.. χτυπούσαν συνέχεια»

Ο συνήγορος υπεράσπισης Β. Αλμπανίδης, με άκρως ειρωνικό τόνο ξεκινάει να απευθύνεται προς τον μάρτυρα,: «Εγώ που σας είδα από κοντά είδα κάτι παμπάλαια σημάδια στη γνάθο σας, μπορείτε να μας δείξετε τα σημάδια στο κεφάλι σας; Γιατί εγώ δεν τα βλέπω… είστε σίγουρος ότι από τα χτυπήματα στο κεφάλι σας θα μπορούσατε να έχετε πεθάνει όπως μας λέτε;»

Ο Αμπουζίντ Εμπάρακ αποκάλυψε πως προσπάθησαν να τον χρηματίσουν για να μην κινηθεί νομικά. «Μου είπε ο Άχμεντ ότι τον πλησίασε κάποιος που έστειλαν αυτοί που ήταν κρατούμενοι να του δώσουν λεφτά για να μην προχωρήσουμε την υπόθεση».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Στάθης Καρυδομάτης με το ίδιο ειρωνικό, με όλη την υπεράσπιση, ύφος αναρωτιέται γιατί ο μάρτυρας παραμένει στην Ελλάδα και γιατί έκανε παιδιά αφού δεν μπορεί να τα θρέψει.

Στάθης Καρυδομάτης: Αν ζει σε μια χώρα που δεν βγάζει αρκετά λεφτά, και δεν φτάνουν για να ζήσει την οικογένειά του και φοβάται γιατί συνεχίζει να ζει εδώ;

Αμπουζίντ Εμπάρακ: Για να πάρω το δίκαιο από εδώ γιατί εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ζήσω τα παιδιά μου.

Στάθης Καρυδομάτης: Μήπως μένετε για να πάρετε αποζημίωση από τα ελληνικά δικαστήρια; Μένει στην Ελλάδα με την προσδοκία να διεκδικήσει χρήματα να τα στείλει στην οικογένειά του;

Στάθης Καρυδομάτης: Αφού δεν μπορεί να ζήσει την οικογένεια του γιατί έκανε δύο παιδιά;

Αμπουζίντ Εμπάρακ: Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που με έκαναν σαν πεθαμένο. Αν συνέβαινε αυτό σε έναν Έλληνα στην Αίγυπτο, ο Έλληνας θα πήγαινε στο δικαστήρια και θα δικαιωνόταν μέσα σε 2 μήνες.

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνουμε ότι στην αίθουσα ήταν παρούσα και η οικογένεια Φύσσα.

Την ημέρα της επίθεσης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός σε ομιλία του στο Πέραμα φαίνεται να προαναγγέλλει την επίθεση κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή» 
http://www.altsantiri.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και να προσθεσω οτι ειδικα σημερα, υπηρχε και μια ας την πουμε ''ευθυμια'' μεσα στην αιθουσα απο μερους των δικηγορων της Χρ.Αυγης!!Ευθυμια...γελακια....ειρωνιες....καρφωματα.....!!! Θεωρουν οτι ο ατυχος Αιγυπτιος,και η οποιαδηποτε απαιτηση του για δικαιοσυνη ,δεν μπορει να επιφερει την καταδικη των πελατων τους;Ο ελληνικος λαος,εχει καθε συμφερον να συσπειρωθει,και να καταπολεμησει αυτα τα φασιστικα φαινομενα,που ετσι κι'αλλιως παντα χρησιμοποιουνται απο το εκαστοτε συστημα!!