Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2016

ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Τον «γρίφο» των νέων τηλεοπτικών αδειών και της εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων που έχουν μείνει από την πρώτη αξιολόγηση επιχειρεί να λύσει το Μαξίμου.
Σήμερα συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονται με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, όπου η κυβέρνηση καλείται στην κυριολεξία «να τετραγωνίσει τον κύκλο» ώστε «να μην υπάρξουν απώλειες στις αποδοχές» -μετά και το βέτο του Π. Καμμένου- και φυσικά να τηρηθεί η μνημονιακή υποχρέωση για εξορθολογισμό τους.

Αντίστοιχο, αν όχι μεγαλύτερο, βαθμό δυσκολίας παρουσιάζει και η διαδικασία για τις νέες τηλεοπτικές άδειες. Σήμερα στις 15:00 θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων νέων σχημάτων που έλαβαν τις νέες άδειες με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσο. 
Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, όπως ο δεύτερος -ο πρώτος έγινε πριν τον διαγωνισμό- έλεγχος του πόθεν έσχες των εταιρειών για την τελική κατοχύρωση της άδειας. Ωστόσο το παρασκήνιο γύρω από το νέο τηλεοπτικό τοπίο μετά τον διαγωνισμό είναι έντονο. Έντονα προβληματισμένοι για το υψηλό τίμημα είναι όσοι εξασφάλισαν τις νέες άδειες και στην παρούσα φάση αναζητούνται συμπράξεις με όσους έμειναν εκτός. Ακούγονται μάλιστα και ακραία σενάρια αποχώρησης από ορισμένους προκειμένου να διεκδικήσουν «μια πιο φτηνή» θεματική άδεια.
Αντίστοιχος προβληματισμός υπάρχει και για την τύχη των εργαζόμενων σε Alpha, Star και Mega για τους οποίους κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους με την πρώτη να κατηγορεί για υποκρισία τη δεύτερη.
Την ίδια ώρα το Μαξίμου ετοιμάζεται για τη συνάντηση των χωρών του Νότου στην Αθήνα την Παρασκευή και φυσικά την «άνοδο» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ την επόμενη ημέρα.
http://www.naftemporiki.gr/ 


ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: