Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2016

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Μία μόλις ημέρα αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωνε ότι δεν είναι σκόπιμη η επανάληψη των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι, σκληρές μάχες διεξάγονται στα βόρεια της πόλης, ενώ βόμβες πέφτουν σε όλη την πόλη, προερχόμενες κατά τα φαινόμενα τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται στα διαφιλονικούμενα εδάφη του Βορρά. Ταυτόχρονα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει βομβαρδισμούς από αέρος ή με οβίδες στα δυτικά και νότια της πόλης.


Επίσης, βομβαρδισμοί σημειώνονται και σε περιοχές γύρω από την πόλη.

Η νέα παραβίαση της εκεχειρίας έρχεται μία μόλις ημέρα μετά το σφυροκόπημα του δυτικού Χαλεπίου από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον τριών μαθητών και των τραυματισμό άλλων 14, ενώ ο συνολικός απολογισμός των επιθέσεων ήταν 10 νεκροί και 100 τραυματίες.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του γ.γ.του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν οποίος κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να διερευνήσει τα γεγονότα στο Χαλέπι, μιλώντας για την ύπαρξη ενδεχομένων εγκλημάτων πολέμου.

Το πρωί του Σαββάτου, μόνο, στη διάρκεια των μαχών τραυματίστηκαν τουλάχιστον 6 άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα μικρό κορίτσι.   
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: