Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016

ΜΑΤΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Την ίδια ώρα που το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, που κατατέθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή, προδιαγράφει την ένταση της φοροληστείας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και την παραπέρα κατακρεούργηση των κονδυλίων που αφορούν στην κάλυψη ζωτικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, το Μέγαρο Μαξίμου πανηγυρίζει προκλητικά για την «υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων» στο πρώτο 9μηνο του 2016. Πανηγυρίζει δηλαδή για το βαθμό είσπραξης των παλιών και νέων βάρβαρων χαρατσιών που φορτώθηκαν στην πλάτη του λαού!

Η προβλεπόμενη ανάπτυξη πάει «πακέτο» με διπλασιασμό των αντιλαϊκών μέτρων
Σε ό,τι αφορά το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με προβλεπόμενο ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης 2,7%, το 2017, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με αυτά που πρωτοεφαρμόζονται από τη φετινή χρονιά...
Οι νέες «δημοσιονομικές παρεμβάσεις» για τα έτη 2016 - 2017 υπολογίζονται σε 4 δισ. ευρώ, τα οποία αποτελούν μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα με αντίστοιχη απόδοση ύψους σε ετήσια βάση από το 2017 και βέβαια για τα επόμενα χρόνια.
Ειδικότερα, ποσά ύψους περίπου 3,1 δισ. ευρώ προέρχονται από τις αυξήσεις των αντιλαϊκών φόρων και περίπου 900 εκατ. ευρώ από τις περικοπές δαπανών, ενώ επιμερίζονται για το 2016 σε 1,39 δισ. ευρώ και για το 2017 σε 2,59 δισ. ευρώ.
Οπως προκύπτει, από το 2017 η αντιλαϊκή πολιτική - και τα μέτρα που τη συνοδεύουν - θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με σχεδόν διπλασιασμό των μέτρων που θα επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια σε σχέση με φέτος, κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα που ισχυρίζεται προκλητικά ότι «τα δύσκολα πέρασαν».
Πανηγυρίζουν προκλητικά για τις «υπερβάσεις» των αντιλαϊκών στόχων
Την ίδια ώρα, στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζουν «υπέρβαση» των αντιλαϊκών στόχων του κρατικού προϋπολογισμού στο 9μηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης 2016.
Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού για το μήνα Σεπτέμβρη ανήλθαν στα 5,1 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 4,3 δισ. ευρώ, εξέλιξη στην οποία συνέβαλε και η καταβολή της πρώτης δόσης για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, ενώ συνολικά τα καθαρά έσοδα του κράτους ανήλθαν στο 9μηνο σε 34,826 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 33,764 δισ. ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο σύσκεψης με το οικονομικό επιτελείο, δήλωσε πως «αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι' αυτό, τώρα διαψεύδονται».
Μάλιστα, διεκδικώντας για λογαριασμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το ρόλο του ικανότερου διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, σημείωσε πως «είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του "κόφτη" και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου».
Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι υπερβάσεις των στόχων είναι αποτέλεσμα και των αντιλαϊκών μέτρων τελευταίας κοπής, όπως η διόγκωση των έμμεσων φόρων στη μαζική λαϊκή κατανάλωση, η αύξηση της μηνιάτικης παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις, μετά την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου κ.ά.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τη λεγόμενη «εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων» της εγχώριας πλουτοκρατίας και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.   
http://www.rizospastis.gr/



ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: