Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

«Η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία» σημειώνουν οι Έλληνες παραολυμπιονίκες ζητώντας να κατέβουν οι φωτογραφίες τους από την ιστοσελίδα της ναζιστικής οργάνωσης.

Μετά και το δημοσίευμα της «ΕΦ.ΣΥΝ.» οι παραολυμπιονίκες σημειώνουν ότι κάποιοι τους εκμεταλλεύτηκαν τους δικούς τους σκοπούς».

Την απόσυρση προσωπικών φωτογραφικών στιγμιοτύπων με βουλευτές της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν στα site του κόμματος από την πρόσφατη εκδήλωση στο Κοινοβούλιο, ζητούν με ανακοίνωσή τους έξι αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Οι Παύλος Μάμαλος, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης και Γεράσιμος Λιγνός, με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση των φωτογραφιών από ένα πολιτικό κόμμα που έχει ρατσιστικές αντιλήψεις πάνω στο θέμα αναπηρία».


Μετά και το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» οι Έλληνες παραολυμπιονίκες ζητούν να «κατέβουν» οι φωτογραφίες τους από την ιστοσελίδα της ναζιστικής οργάνωσης σημειώνοντας «οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους διαδικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους. Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία. Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με ορισμένους από τους υπογράφοντας οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους κυρίως λόγω των ακραίων τοποθετήσεων της Χρυσής Αυγής πάνω στο θέμα αναπηρία με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση που είχε φιλοξενηθεί σε παλαιότερα δημοσιεύματα ότι «οι ανάπηροι και οι ψυχικά νοσούντες πρέπει να στειρώνονται και να πετιούνται στον Καιάδα»!   

..................................................................................... 

Παραολυμπιονίκες στην παγίδα των «Καιάδων»

Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί τις τελευταίες μέρες η απόφαση παραολυμπιονικών να μπουν στο ίδιο φωτογραφικό κάδρο με ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Διότι με αυτή τους την επιλογή οι παραολυμπιονίκες έγιναν μέρος της προσπάθειας της ναζιστικής οργάνωσης να αποκτήσει «πολιτική νομιμοποίηση», αλλά και να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Γιατί βέβαια αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος και τα υπόλοιπα στελέχη της οργάνωσης έσπευσαν να βγάλουν «σέλφι» με τους παραολυμπιονίκες.

Φυσικά πρόκειται για την απόλυτη υποκρισία, αφού ως γνωστόν η ύπαρξη ατόμων με αναπηρία αντιτίθεται στο εθνικοσοσιαλιστικό όραμα της «καθαρότητας» και της «τελειότητας» της «Φυλής», το οποίο ενστερνίζεται η Χρυσή Αυγή ως γνήσια ναζιστική οργάνωση.

Ρητά το λέει άλλωστε και το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για την εγκληματική οργάνωση που εκδόθηκε 10 μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (28/9/2013) από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη:

«Κατά τις απόψεις των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής, όσοι δεν ανήκουν στη “λαϊκή κοινότητα της φυλής” είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όπως και όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμα δε και άτομα με νοητικά ή κινητικά προβλήματα».

Ας δούμε όμως τα ντοκουμέντα που μας έχει προσφέρει η ίδια η οργάνωση.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στις 5/1/2012 στον ιστότοπο antepithesi.gr του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής -στον οποίο δημοσιεύεται πλήθος ιδεολογικών κειμένων με κατηχητική στόχευση- διαβάζουμε τα εξής:

«Ο Λαϊκός Εθνικισμός (σ.σ. βλέπε Εθνικοσοσιαλισμός) δεν είναι απλά μια πτυχή της Ζωής, αλλά η θέληση για Ζωή, πέρα από κάθε είδος εκφυλισμού, αδυναμίας και αρρώστιας (σωματικής, πνευματικής, πολιτιστικής).

»Ο Λαϊκός Εθνικισμός πιστεύει στην κληρονομικότητα, την άμεση σχέση με τους προγόνους μας, τους παράγοντες εκείνους δηλαδή που διαμορφώνουν τη φυλετική ψυχή ενός λαού. [...] Για εμάς τους Εθνικιστές η Φυλετική μείξη είναι απαράδεκτη, καθώς οδηγεί σχεδόν πάντοτε σε ανωμαλία, Ψυχική αρρώστια, λόγω του καταστροφικού συνδυασμού κληρονομικών ψυχικών χαρισμάτων με αποτέλεσμα την καταστροφή της Φύσης του Ανθρώπου».

Και αφού στη συνέχεια το κείμενο επικαλείται τον θεωρητικό του γερμανικού ναζισμού Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ, καταλήγει: «Συνεπώς πιστεύουμε ότι όχι μόνο είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ο φυλετικός χαρακτήρας κάθε Λαού, αλλά και με κατάλληλα μέτρα να βελτιωθεί, ώστε η Λαϊκή Κοινότητα, όχι μόνο να βελτιωθεί αλλά και να τελειοποιηθεί».

Αυτά λοιπόν τα αποκαλούμενα από τη Χρυσή Αυγή «κατάλληλα μέτρα» για τη «βελτίωση» της Αρίας Φυλής δεν είναι άλλα από αυτά που εφάρμοσε ο Χίτλερ στη ναζιστική Γερμανία, στο πλαίσιο της ναζιστικής «ευγονικής», εναντίον ατόμων με αναπηρία, ψυχικά ασθενών, ομοφυλόφιλων και γενικότερα όσων σύμφωνα με την ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού θεωρούνταν «υπάνθρωποι». Περισσότερα από 400.000 άτομα στειρώθηκαν τότε παρά τη θέλησή τους, ενώ 275.000 θανατώθηκαν.

Και βέβαια η ταύτιση της Χρυσής Αυγής με τον Χίτλερ είναι και ο λόγος που το στέλεχος της οργάνωσης, Κώστας Αλεξανδράκης, επιχειρεί στο χρυσαυγίτικο περιοδικό «Μαίανδρος» (Ιούνιος 2013, τεύχος 04) να υποβαθμίσει τις ναζιστικές φρικαλεότητες, κάνοντας λόγο για «δαιμονοποιημένη πλευρά της ιστορίας της ευγονικής» και γράφοντας ότι «σ’ αυτή τη χαλκευμένη ψευδοϊστορία παρουσιάζονται διάφορες μυθολογικές και γκρανγκινιολικές αφηγήσεις για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Εθνικοσοσιαλιστικής κυριαρχίας στη Γερμανία του μεσοπολέμου και του πολέμου».

Αλλά εξαιρετικά αποκαλυπτικό για την ταύτιση της οργάνωσης με τον Χίτλερ και την «ευγονική» του είναι ένα κείμενο που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2007 του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 133), του οποίου εκδότης και διευθυντής είναι ο ίδιος ο Αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος.
Το κείμενο υπογράφει η Ειρήνη Παππά, σύζυγος του Χρήστου Παππά, και επιχειρεί να εμφανίσει τη ναζιστική «ευγονική» ως υποτιθέμενη συνέχεια της αρχαίας Σπάρτης του βασιλιά Λυκούργου, την οποία οι χρυσαυγίτες λατρεύουν, βλέποντάς την πάντα μέσα από τον εθνικοσοσιαλιστικό τους παραμορφωτικό φακό. Οπως ακριβώς δηλαδή την έβλεπε και ο ίδιος ο Χίτλερ.

Γράφει λοιπόν η Ειρ. Παππά: «Νόμους σαν αυτούς (σ.σ. του Λυκούργου) εφήρμοσε και ο Αδόλφος Χίτλερ, ώστε να επιτύχει τη δημιουργία σωματικά και πνευματικά υγιών Γερμανών.

Αρκεί κανείς να δει φωτογραφίες εποχής για να διαπιστώσει πως σε λίγα μόλις χρόνια οι ασθενικοί, χλωμοί νέοι της κραιπάλης του Μεσοπολέμου, μέσα από την κοινή ζωή της Χιτλερικής Νεολαίας, τη ζωή στο ύπαιθρο, τη σωματική άσκηση και την πνευματική αναβάπτιση στα νάματα, τις αξίες και τις αρχές του Αρχαίου Ανθρώπου, έδωσαν τη θέση τους στα νέα αγόρια και κορίτσια που έχτισαν μια δυνατή και υγιή Γερμανία και θυσιάστηκαν ηρωικά γι’ αυτήν. Μια Γερμανία που αν δεν τη φθονούσε ο αιώνιος Εβραίος, θα αναγεννούσε ολόκληρη την Ευρώπη, και βέβαια την Ελλάδα».

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο και στο ίδιο τεύχος του περιοδικού της Χρυσής Αυγής διαβάζουμε άλλο κείμενο με τίτλο «Σπάρτη και καθαρό αίμα», που είναι και πάλι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο η ναζιστική οργάνωση βλέπει τα άτομα με αναπηρία:

«Το νεογέννητο εξεταζόταν από τα γηραιότερα μέλη της φυλής ώστε να διαπιστωθεί η ευρωστία και η αρτιμέλειά του και να επιτραπεί στους γονείς του να το αναθρέψουν. Σε αντίθετη περίπτωση, το εγκατέλειπαν στους Αποθέτες, στον Ταΰγετο, κοντά στον Καιάδα, προκειμένου να αναλάβει την περαιτέρω πορεία του η θεά Τύχη. [...]

»Οι συνήθειες αυτές, αφενός της εγκατάλειψης του καχεκτικού νεογέννητου, αφετέρου της προτεραιότητας της Σπαρτιατικής κοινωνίας που έθετε τη διαιώνιση της φυλής με όρους ευγονικής πάνω από την ατομικότητα, έκανε τους Σπαρτιάτες να μοιάζουν στα μάτια των υπολοίπων Ελλήνων ως μια κοινωνία σκληρή, γυναικοκρατούμενη και ακόλαστη, χωρίς τους αυστηρούς κανόνες που επικρατούσαν στον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο.

»Ωστόσο τα παραπάνω μέτρα, για να έχουν θεσπιστεί με φυσικά-ευγονικά κριτήρια, είχαν μια λογική. Υπαγορεύονταν από την αναγκαιότητα να διατηρηθεί ακμαία η ράτσα, έστω κι αν αυτό απαιτούσε κάποιες θυσίες».

Η οργάνωση λοιπόν χρησιμοποιεί τη γνωστή βάρβαρη πρακτική από την παράδοση της αρχαίας Σπάρτης προκειμένου να προβάλει μέσα από αυτήν το χιτλερικό ιδεολόγημα της «ευγονικής». Και δεν είναι τυχαίο ότι το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής έχει επιλέξει για τον εαυτό του το προσωνύμιο «Καιάδας».
Αλλά υπάρχει και το βίντεο της ομιλίας του πυρηνάρχη Σαλαμίνας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Παπαδημητρίου, στην Τοπική της Νίκαιας, κατά την οποία περιγράφει το «Εθνικό Κράτος» (σ.σ. βλέπε εθνικοσοσιαλιστικό κράτος) που οραματίζεται η οργάνωση.

Εκεί λοιπόν λέει: «Ιδιαίτερη βέβαια μέριμνα οφείλει να δοθεί στην υγεία των νέων αλλά και στην προγεννητική ιατρική και κυρίως και πάνω απ’ όλα στην ευγονική. Δηλαδή την έγκαιρη κρατική μέριμνα για γεννήσεις παιδιών υγιών, κατάλληλων να φέρουν πάνω τους τον τίτλο του πολίτη-οπλίτη» και προσθέτει ότι «εθνικισμός είναι η άμεση βίωση της φυλετικής ψυχής. Ατομα στερούμενα εθνικιστικών εξάρσεων είτε είναι άτομα παθολογικά είτε φυλετικώς νόθα. Είτε είναι άνθρωποι ψυχικά διεστραμμένοι είτε βιολογικά νόθοι».

Φυσικά υπάρχει και η περίφημη εκπομπή στον ΣΚΑΪ του Γ. Τράγκα, ο οποίος τον Απρίλιο του 2013 έδινε βήμα σε τέσσερα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής (Κασιδιάρης, Παππάς, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος).

Εκεί ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος επιβεβαίωνε τη ναζιστική θέση της οργάνωσης ότι οι ψυχικά ασθενείς δεν πρέπει να αναπαράγονται.

Ελεγε ακόμα ότι «σήμερα είμαστε μια χώρα στην οποία μπορεί ο καθένας να έχει οποιαδήποτε άποψη, είτε είναι τρόφιμος ψυχιατρείου είτε έχει διάφορες παθήσεις μπορεί να αποφασίζει για εμάς και θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι επιτρεπτό. Πιστεύουμε σε έναν ελληνικό λαό ο οποίος θα είναι υγιής, πνευματικά υγιής πάνω απ’ όλα» και προσέθετε:

«Αυτή την ευγονική, μια επιστήμη η οποία έχει κατηγορηθεί για τόσα και τόσα, ότι είναι μια απάνθρωπη πρακτική, έδωσα ένα παράδειγμα τι γίνεται στα ζώα. Οτι ξοδεύονται εκατομμύρια για να διατηρηθούν κάποιες ράτσες καθαρές: στα σκυλιά, στα άλογα κι ούτω καθ’ εξής».

Καταλήγουμε και πάλι στον ιστότοπο του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, σε ένα κείμενο που αναρτήθηκε στις 8/2/2009 και το οποίο λέει:

«Λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το να διεκδικεί κανείς τη φυλετική του ακεραιότητα και υγεία, το να διεκδικεί το δικαίωμα να διαφέρει, το να αισθάνεται αποστροφή ακόμη προς κάποιον νέγρο ή μογγόλο, δεν είναι αρρωστημένες σκέψεις όπως κάποιοι λυσσωδώς προσπαθούν να μας επιβάλουν. Είναι ένα απόλυτα φυσικό συναίσθημα που η ίδια η φύση προέβλεψε για τα πλάσματά της, για τη διατήρηση της ισορροπίας της και την πρόοδο των ειδών της».

Πράγματι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όπως και η υποκρισία των ναζιστών.

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος δήλωσε: «Η θέση της ΕΣΑμεΑ είναι ότι εμείς δεν θα φωτογραφιζόμασταν ποτέ. Είναι προσωπική επιλογή αυτών που το έκαναν, η οποία δεν εκπροσωπεί καθόλου την πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της αναπηρίας στη χώρα».

Προσθέτει ακόμα ότι «η ΕΣΑμεΑ δεν είναι ανιστόρητη. Συμπεριφέρεται με βάση τα διδάγματα της Ιστορίας που οδηγούν σε αυτούς οι οποίοι παρακολουθούν τις χειρότερες μορφές συμπεριφοράς ανθρώπων προς ανθρώπους. Και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ταυτιστούμε με τέτοιες συμπεριφορές».

 http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
13-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: