Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016

ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ: «ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»

Με σεβασμό στα Θύματα των Τροχαίων και σύνθημα «Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει ειρήνη στους δρόμους» πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Χίο.

Ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα καλεί όλους τους  πολίτες στη συγκέντρωση της Αθήνας στη 13.00 στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα αναφέρει: «Ας είμαστε όλοι εκεί. Με μια φωτογραφία κι ένα λουλούδι».


Παράλληλα, την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί σύντομη ποδηλατοπορεία από το Πεδίο του Άρεως με προορισμό στο Σύνταγμα. 

Ο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» απευθύνεται ιδιαίτερα στις οικογένειες θυμάτων να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις και να συμμετάσχουν ενεργά στη συγκρότηση ενός κινήματος που μπορεί να σταματήσει το πογκρόμ στους δρόμους.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης είναι αφιερωμένη στα Πρόσωπα και όχι στους αριθμούς. Θυμόμαστε και Τιμούμε τον κάθε Άνθρωπο που χάθηκε, άδικα βίαια, αιφνιδιαστικά, χωρίς κανένα λόγο. Οραματιζόμαστε μια χώρα και ένα κόσμο χωρίς κανένα θύμα απο τροχαίες συγκρούσεις. Κάποιοι το θεωρούν ουτοπικό».

Εμείς θεωρούμε αδιανόητο αυτό που μας συνέβει. Αυτό που συμβαίνει καθημερινά, αυτό που θα εξακολουθήσει να συμβαίνει αν δεν ληφθούν ουσιαστικά, μακροπρόθεσμα μέτρα. Οι χώρες που θέλησαν να περιορίσουν δραστικά τα τροχαία το κατόρθωσαν. Γιατί τα τροχαία δεν είναι αναπόφευκτα. Είναι προβλέψιμα και μπορούν να προληφθούν, Δεν είναι «ατυχήματα».

Ακόμη τονίζεται ότι «σημαντική παράμετρος για να υπάρξει περιορισμός τους είναι η αντιμετώπιση τους από την Δικαιοσύνη: όσο η παραβίαση των ορίων ταχύτητας, των ορίων αλκοόλ στο αίμα, η χρήση κινητού, η παραβίαση του κόκκινου και τόσα άλλα θα θεωρούνται “αμέλεια”, όσο η εγκατάλειψη θύματος θα θεωρείται “πλημέλλημα” .καμιά ουσιαστική  πρόοδος δεν θα υπάρξει».

http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
20-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: