Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΈΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΣΤΑ ΆΔΑΝΑ, ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ

Για τουλάχιστον δύο νεκρούς μιλούν οι πρώτες αναφορές μετά από έκρηξη το πρωί της Πέμπτης στα Άδανα, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, που έπληξε το γραφείο του οικείου κυβερνήτη. 

Οι τουρκικές Αρχές μιλούν για τρομοκρατία, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Οι τραυματίες φτάνουν τους 21, πέντε εκ των οποίων σοβαρά.


Τηλεοπτικά πλάνα που μετέδωσε το CNN Turk δείχνουν ένα όχημα να φλέγεται, στο πάρκινγκ του κτιρίου, έξω από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη, και πυκνό μαύρο καπνό να βγαίνει.

«Η καταραμένη τρομοκρατία συνεχίζει να βάζει το λαό μας στο στόχαστρο, θα πολεμήσουμε αυτήν την τρομοκρατία μέχρι το τέλος στο όνομα της ανθρωπότητας» ανέφερε στο Twitter ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

Ο τούρκος υπουργός Εργασίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το κουρδικό PKK, κάτι που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Στην περιοχή έχουν προχωρήσει σε επιθέσεις στο παρελθόν τόσο κουρδικές ομάδες όσο και δράστες που συνδέονται με την τζιχαντιστική ISIS. Τα Άδανα απέχουν 10 χλμ. από την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, όπου σταθμεύουν δυνάμεις της αμερικανικής αεροπορίας.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: