Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την υπογραφή του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, αλλά και για την έλλειψη υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για τους πρόσφυγες που έχουν την ψυχολογία του φυλακισμένου που θέλει να φύγει από τη χώρα, όσο και για το λαό, υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ομιλία και στις περιοδείες που πραγματοποίησε στη Σάμο με θέμα το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί, πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση του Κόμματος στο Βαθύ. Ο Ν. Σοφιανός προειδοποίησε για ενδεχόμενη εφαρμογή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», σύμφωνα με τον οποίο θα επιστρέφονται στην Ελλάδα οι αιτούντες άσυλο που βρέθηκαν σε άλλο κράτος - μέλος, αν η πρώτη χώρα εισόδου τους είναι η Ελλάδα. «Η κυβέρνηση δηλώνει πίστη στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εξωραΐζει το ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ότι δήθεν ήρθε για να εξασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης. Θυσιάζει τα συμφέροντα του λαού και των προσφύγων στο βωμό των συμφερόντων των μονοπωλίων. Τα μονοπώλια αναδιατάσσουν τις διακρατικές συμμαχίες τους με την αστική τάξη της Τουρκίας για τους αγωγούς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», είπε μεταξύ άλλων ο Ν. Σοφιανός, ενώ απευθύνοντας κάλεσμα σε συστράτευση με το ΚΚΕ, τόνισε:

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να ξεφοβηθεί. Να ορθώσει το ανάστημά του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του. Να απαιτήσει τώρα απειθαρχία στην ΕΕ. Να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι πρόσφυγες να πάνε άμεσα στις χώρες που επιθυμούν. Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και άμεσα να δίδονται ταξιδιωτικά έγγραφα».
Σε περιοδείες και συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Ν. Σοφιανός με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, τεχνικά μέσα και προσωπικό. Σήμερα, οι πρόσφυγες - μετανάστες στη Σάμο είναι 1.826. Σημειώνεται καθημερινή προσφυγική ροή, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εγκλωβισμένοι. Εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική αναφέρθηκαν στην έλλειψη προσωπικού, στο γεγονός ότι αγοράζουν εκείνοι τις στολές, τα παπούτσια κ.ά. Επισήμαναν ότι στο «hot spot» που είναι σε δασώδη περιοχή, δεν υπάρχει πλήρης πυρασφάλεια και ελλοχεύειο κίνδυνος πυρκαγιάς.
Περιοδεία πραγματοποιήθηκε, τέλος, και στο νοσοκομείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκαν τραγικές ελλείψεις, όπως άλλωστε τονίζει και με υπόμνημά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Σάμου, που αναφέρει ότι αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων του νησιού και των προσφύγων, λόγω έλλειψης προσωπικού. Χαρακτηριστικά, οι ειδικότητες που λείπουν είναι: ψυχίατρος, ογκολόγος, γαστρεντερολόγος, οφθαλμίατρος, ενδοκρινολόγος, αγγειολόγος, ρευματολόγος, παιδίατρος, ενώ πολλές ειδικότητες είναι «μονήρεις». Ανάλογη είναι η κατάσταση στις διοικητικές και βοηθητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.
http://www.rizospastis.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
4-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: