Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016

Χίος: Αντιρατσιστική απάντηση στην πρόκληση της Χ.Α. και την εκδήλωση με Κασιδιάρη-Λαγό

«Η Χίος μας χωρά όλους εκτός από τους φασίστες»: Πολλοί Χιώτες και Χιώτισσες απάντησαν με αντιρατσιστική διαδήλωση στην παρουσία των υπόδικων νεοναζί στο νησί. Παράλληλα, πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στην ομιλία των Κασιδιάρη-Λαγού που οργάνωσαν οι χρυσαυγίτες στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο», δείχνοντας πως οι κάτοικοι γύρισαν την πλάτη στην ρατσιστική πρόκληση. Να σημειωθεί ότι οι χρυσαυγίτες δεν επέτρεψαν στα ΜΜΕ να πάρουν πλάνα από την εκδήλωση σε ξενοδοχείο.

Μια μαζική και μαχητική αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση ήταν η απάντηση που πήραν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κ.κ. Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, οι οποίοι ήρθαν στη Χίο με υψηλές προσδοκίες για να ψαρέψουν σε θολά νερά και τελικά κατάφεραν να συγκεντρώσουν στο ρατσιστικό κήρυγμά τους ελάχιστες δεκάδες.
Στην συγκέντρωση, που οργάνωσαν στις 8.30 το βράδυ, της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο» παρά την με κάθε τρόπο κινητοποίησή τους, με το πρόσχημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί, οι Χιώτες και οι Χιώτισσες τους αγνόησαν επιδεικτικά, γυρνώντας την πλάτη στην ρατσιστική πρόκληση.

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση φορέων της Χίου, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 150 Χιώτες και Χιώτισσες στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου και επιχείρησαν αντιφασιστική πορεία προς το ξενοδοχείο, όπου ήταν η συγκέντρωσή τους.

Όμως, στην παραλιακή, στο ύψος του εγκαταλελειμένου ξενοδοχείου «Ξενία» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ είχαν κλείσει τον δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβαση στον χώρο συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής. Κάθετα στην παραλιακή οδό είχε τοποθετηθεί αστυνομική κλούβα και οι αστυνομικοί εμπόδισαν κάθε κίνηση προς το «Ελληνικό Κάστρο».

Οι συγκεντρωμένοι αφού παρέμειναν για λίγο στον χώρο, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, αποχώρησαν σε πορεία και κατευθύνθηκαν στην προκυμαία.
http://astraparis.gr/antiratsistiki-apantisi-stin-proklisi-tis-xa/


ΠΡΕΖΑ TV
16-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: