Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016

ΗΠΑ: Τo Twitter παύει λογαριασμούς της ρατσιστικής «εναλλακτικής δεξιάς»

Μετά τη συζήτηση που έχει ανοίξει στις ΗΠΑ για το πώς διαχειρίζονται τα κοινωνικά δίκτυα τη διάδοση ρατσιστικού λόγου, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη διάδοση ψευδών «ειδήσεων» που έρχονται να τον υποστηρίξουν, το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία ορισμένων λογαριασμών που πρόσκεινται στη λεγόμενη αμερικανική «εναλλακτική δεξιά» (alt right), όπως αναφέρει η USA Today. 

Μεταξύ όσων έχουν αναστειλεί βρίσκονται λογαριασμοί με μεγάλη απήχηση στις «ακροδεξιές παρυφές» του Διαδικτύου. Οι περισσότεροι φαίνεται ότι ανήκουν σε ομάδες που προπαγανδίζουν την «ανωτερότητα της λευκής φυλής».


Η υπόθεση της παρουσίας του alt right στο Διαδίκτυο έχει έρθει στο προσκήνιο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ -που είχε γίνει πριν τις εκλογές ο «ήρωας» του alt right στο Διαδίκτυο και πολλές φορές χρησιμοποιούσε ψευδείς ή ανυπόστατες αναφορές που κυκλοφορούσαν για να ενισχύσει την εκστρατεία του. 

Το Reuters ζήτησε δήλωση από το Twitter, το οποίο επισήμως δεν σχολίασε την αναφορά για αναστολή των λογαριασμών. Η αναστολή έγινε, σύμφωνα με την USA Today, την Τετάρτη ενώ μία ημέρα νωρίτερα το Twitter είχε ανακοινώσει πως θα αναβάθμισε ορισμένα στοιχεία του ώστε να καταπολεμήσει τον διαδικτυακό εκφοβισμό. 

Μεταξύ των λογαριασμών βρίσκεται εκείνος του Ρίτσαρντ Σπένσερ, που είχε επανειλημμένα καλέσει σε απέλαση από τις ΗΠΑ όλων των αφροαμερικανών, ασιάτων, λατινοαμερικανών και εβραίων. Σύμφωνα με το CNN αναστάλθηκε και ο λογαριασμός του Παξ Ντίκινσον (ιδρυτή της ιστοσελίδας Wesearchr), του Ρίκι Βον (προσωπικότητας επίσης αρκετά γνωστής στο χώρο) και του μπλόγκερ Πολ Τάουν, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως «ο κύριος θεωρητικός της εναλλακτικής δεξιάς». 

Ομάδες για τα κοινωνικά δικαιώματα είχαν πολλάκις καλέσει το Twitter να αναστείλει αρκετούς τέτοιους λογαριασμούς επειδή παραβίαζαν τους όρους λειτουργίας του για τη μη υποκίνηση φυλετικού μίσους.
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
17-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: