Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016

ΧΑΛΕΠΙ: ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤO ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΗΛΕΓΧΑΝ

Η συριακή κρατική τηλεόραση και συριακές οργανώσεις υποστηρίζουν το πρωί της Δευτέρας πως οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν και άλλη συνοικία στο Χαλέπι, το αλ Σαχούρ, μετά το έδαφος που έχουν κερδίσει από τους αντικαθεστωτικούς τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, συριακές οργανώσεις μιλούν για κύμα αμάχων που διαφεύγουν από τις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθετωστικοί.


Τα επίσημα συριακά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο στρατός και οι ομάδες που τον υποστηρίζουν πήραν τον έλεγχο και της στρατηγικής σημασίας συνοικίας Σαχούρ. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χωρίσει στα δύο την περιοχή του Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Την αναφορά επιβεβαίωσε και η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, λέγοντας επίσης πως συνολικά οι αντικαθεστωτικοί έχουν χάσει τις τελευταίες ημέρες το ένα τρίτο της περιοχής που ήλεγχαν. Το βρετανικό Reuters ανέφερε πως δεν ήταν αρχικά σε θέση να επικοινωνήσει με αντικαθεστωτικούς για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την αναφορά. 

Την ίδια στιγμή, η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει πως η συνεχίζεται φυγή αμάχων από περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στο Χαλέπι.

Οι αριθμοί ποικίλουν σημαντικά αναλόγως της πηγής: Η οργάνωση μιλά για 10.000 αμάχους που έχουν διαφύγει είτε στις κυβερνητικές περιοχές είτε στον θύλακα του Χαλεπίου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων στα βορειοδυτικά, ενώ οι συριακές αναφορές μιλούν για 1.500 και οι ρωσικές για 2.500.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: