Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016

ΛΕΣΒΟΣ: ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ της Κυριακής, ομάδα κατοίκων από την Πέτρα και το Μόλυβο, έστησαν μπλόκο στη είσοδο της Πέτρας και κινήθηκαν εναντίον ξενοδοχείου στην Αναξο, που όπως. οι ίδιοι λένε, «θέλει να νοικιάσει δωμάτια σε MKO». Στην πραγματικότητα, όπως δήλωσε σε τοπικό site o ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, σε αυτό φιλοξενούνται για μερικές ημέρες οικογένειες προσφύγων
Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ της Κυριακής, ομάδα κατοίκων από την Πέτρα και το Μόλυβο, έστησαν μπλόκο στη είσοδο της Πέτρας και κινήθηκαν εναντίον ξενοδοχείου στην Αναξο, που όπως. οι ίδιοι λένε, «θέλει να νοικιάσει δωμάτια σε MKO».Στην πραγματικότητα, όπως δήλωσε σε τοπικό site o ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, σε αυτό φιλοξενούνται για μερικές ημέρες οικογένειες προσφύγων.


Αυτή η κίνηση, έρχεται λίγες ημέρες μετά από την απόφαση της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, με την οποία καλούσε τα μέλη της «να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες»και να μην ανταποκριθούν στην προκήρυξη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες.

Δεν ξέρουμε αυτή την στιγμή, εάν τα άτομα που κινήθηκαν το βράδυ της Κυριακής κατά του ξενοδοχείου στην Αναξο, είναι άλλοι ξενοδόχοι της περιοχής, κάτι που θα μας φαινόταν περίεργο, από τη στιγμή που η πλειοψηφία των ξενοδόχων στην Πέτρα και τον Μόλυβο, είναι σοβαροί άνθρωποι και σοβαροί επιχειρηματίες.

Πιθανόν, αυτά τα άτομα να ανήκουν στην ίδια ομάδα που και στο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες ότι είχαν κινηθεί εναντίων τουριστών που έδειχναν συμπάθεια στους πρόσφυγες.

Σε κάθε περίπτωση, η Ενωση Ξενοδόχων Λέσβου, της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της που έχουν τα ξενοδοχεία τους στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, έχουν επωφεληθεί «τα μάλα» από την παρουσία του προσωπικού τόσο της Υπατης Αρμοστείας, όσο και των άλλων ΜΚΟ, αλλά και άλλων διεθνών υπηρεσιών που απασχολούνται στον τομέα του προσφυγικού, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Θα πρέπει πρώτα και κύρια να συνειδητοποιήσει, ότι αυτή η στάση της. το να καλεί δηλαδή τα μέλη της να μην νοικιάζουν δωμάτια, είτε σε πρόσφυγες, είτε  σε εργαζόμενους στις διάφορες οργανώσεις, στους μόνους που δεν κάνει καλό, είναι στα ίδια της τα μέλη.

Θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσει,ότι αυτό που κάνει, σε τελική ανάλυση, κακό στον τουρισμό μας, δεν είναι «το προσφυγικό» γενικά, αλλά οι εικόνες «αφιλοξενίας«, που ίδια καλεί τα μέλη της να επιδείξουν.

Τέλος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι καλέσματα «για κλείσιμο των αυτιών στις σειρήνες» το μόνο αποτέλεσμα που έχουν, είναι να τρέφουν ότι πιο αντιανθρώπινο και διχαστικό υπάρχει στο νησί μας! πηγή: mplokia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: