Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ρατσιστική επίθεση, η οποία ενδέχεται να έγινε από νεοναζί, σημειώθηκε σε συναγωγή στην πόλη Ούμαν, νότια του Κιέβου. Δύο άγνωστοι που επιτέθηκαν με δακρυγόνα κατά των προσκυνητών, πέταξαν στον χώρο το κεφάλι ενός γουρουνιού και άλλα κομμάτια του ζώου, όπου είχαν χαράξει μια σβάστικα και κόκκινη μπογιά που μοιάζει με αίμα.

Οι δύο δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο. Η συναγωγή του Ούμαν είναι χώρος προσκυνήματος για χιλιάδες Εβραίους κάθε χρόνο, διότι εκεί έχει ταφεί ο ραβίνος Ναχμάν από την Μπρατισλάβα, σημαντική προσωπικότητα της εβραϊκής θρησκείας.



Σύμφωνα με τον ραβίνο της συναγωγής Γισραέλ Ελχαντάντ, την ώρα της επίθεση στη συναγωγή βρίσκονται έξι ή επτά πιστοί. Εξ αυτών, δύο άτομα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της επίθεσης με δακρυγόνα.

Η επίθεση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ισραήλ, με το σύνολο του πολιτικού κόσμου στη χώρα να καταδικάζει την επίθεση, αλλά και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δράστες.

Ακροδεξιές οργανώσει στοχεύουν συχνά Εβραίους προσκυνητές, ενώ πέρυσι Ουκρανοί εθνικιστές κατέστρεψαν την κατασκήνωσή τους. EFSYN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: