Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

ΑΠΩΛΕΙΑ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ PRAKSIS

Στη σύντομη αλλά γεμάτη από δράσεις ζωή του, ο Σπύρος Τζανέτος άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς. «Έφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο, σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένειά του και τους φίλους του. Ακτιβιστής και αφοσιωμένος υπερασπιστής των αδυνάτων, ξεκίνησε το 2000 ως διευθυντής αποστολών των «Γιατρών χωρίς Σύνορα Ελλάδος» και από το 2004 βρέθηκε στο τιμόνι της ΜΚΟ PRAKSIS.


Ο Αντύπας Τζανέτος (MSc Κοινωνικός Λειτουργός, Οικονομολόγος Υγείας)

Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο διδακτορικής έρευνας «Total Quality Management στις Μ.Κ.Ο.».
Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Εκπαιδευτικών Στελεχών Συνοδευτικών Υπηρεσιών και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
Ξεκίνησε το 2000 ως Διευθυντής Αποστολών των «Γιατρών χωρίς Σύνορα Ελλάδος».

Το 2004 εργάστηκε ως υπεύθυνος ελληνικών προγραμμάτων (προγράμματα της διπλανής πόρτας) και ως υπεύθυνος για τη διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Από το Νοέμβριο του 2004 ανέλαβε πρόεδρος στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS. Με δράσεις εθνικής εμβέλειας και διακρατικές συνεργασίες, είχε πάντα στόχο την καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων. Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ανθρωπιστικά προγράμματα, είχε προβεί στη δημιουργία πολυιατρείων, κινητών ιατρείων, κινητών μονάδων εξέτασης ηπατίτιδας C και HIV, κέντρα ημέρας αστέγων.
Το 2005 έλαβε τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωσης «PRAKSIS» ως νησίδα ποιότητας.
Το 2007 έλαβε βράβευση από τα Special Olympics Hellas.
Ήταν Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ.Κ.Ο., του Ελληνικού Δικτύου Καταπολέμησης Φτώχειας, του Ελληνικού Δικτύου για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία, της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS και άλλες αναπτυξιακές συμπράξεις της Κοινοτικής πρωτοβουλίας.   .efsyn.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: