Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2017

Μακρόν: Η Ελλάδα ανακάμπτει, στηρίζουμε την προσπάθεια

Η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάκαμψη, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις.
Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μακρόν είπε ότι η Γαλλία στηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας, στάθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ χαρακτήρισε πρώτο θετικό βήμα την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάλεσε το ΔΝΤ να μην προβάλει νέες απαιτήσεις.

Όπως είπε, οι δύο χώρες είναι ιστορικά συνδεδεμένες. «Οι δύο μας χώρες είναι συνδεδεμένες από την ιστορία από σχέσεις διανοούμενων, καλλιτεχνών. Οι Γάλλοι έχουν μεγαλώσει με ταινίες του Κ. Γαβρά, με βιβλία του Κ. Καστοριάδη», τόνισε ο κ. Μακρόν, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η πλειονότητα των Ελλήνων μαθητών, διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική.
Όπως είπε, «αύριο θα ενισχύσουμε και την ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα». Σημείωσε, δε, ότι συνοδεύεται από μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρήσεων. «Θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει. Επιθυμούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη που επανέρχεται στην Ελλάδα», πρόσθεσε.
..............
Αλ. Τσίπρας: Συμφωνήσαμε με τον κ. Μακρόν να συνεργαστούμε στενά και στις επενδύσεις
Στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, «συμφωνήσαμε να εντείνουμε και να διευκολύνουμε τη συνεργασία».
Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον κ. Μακρόν, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ιστορική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία. «Είχα την ευκαιρία να αναφέρω ότι γενιές Ελλήνων έχουν μεγαλώσει στη Γαλλία και έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα. Αναφέρθηκα στους διανοούμενους που πήγαν στη Γαλλία μετά τον εμφύλιο, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας», σημείωσε.
«Συζητήσαμε, ουσιαστικά και σε βάθος, μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα για την Ευρώπη», είπε επίσης ο Πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζοντάς τα θετικά, ενώ στάθηκε στις επιδόσεις στον τουρισμό. «Πλέον είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ωστόσο πρόσθεσε πως αυτό δεν αρκεί, καθώς στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
«Είμαστε σε θέση να δημιουργούμε κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι με σχέδιο και σκληρή δουλειά, μπορούμε να αφήσουμε πίσω τα χρόνια της κρίσης. «Συμφωνήσαμε με τον κ. Μακρόν να συνεργαστούμε στενά και στον τομέα των επενδύσεων», είπε επίσης.Τόνισε, δε, ότι η ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Γαλλία «αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οδεύουμε προς το τέλος των προγραμμάτων επιτροπείας» και υπογράμμισε ότι το οριστικό τέλος της ελληνικής κρίσης θα σημάνει το πέρασμα της Ευρώπης σε μια νέα εποχή, με περισσότερη αισιοδοξία. 
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα του κυκλώνα Ίρμα στα γαλλικά υπερπόντια εδάφη.
naftemporiki.gr
.........
Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας υπογράφουν Ελλάδα - Γαλλία
Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα υπογράψουν αύριο Παρασκευή (8 Σεπτεμβρίου) ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο διευθύνων σύμβουλος της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Νικολά Ντιφούρ.
Η εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας, είναι προγραμματισμένη για τις 9.45 π.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
...........

Ποιοι επιχειρηματίες θα δουν την Παρασκευή τον Μακρόν
Ηχηρά ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας από τον χώρο της βιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών, των τραπεζών, του τουρισμού, της διατροφής, της ναυτιλίας κ.ά. περιλαμβάνονται στη λίστα με τους Έλληνες επιχειρηματίες που θα συναντηθούν την Παρασκεύη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους Γάλλους επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν στην Αθήνα.
Στόχος της συνάντησης είναι η επαφή της γαλλικής με την ελληνική επιχείρηση, σε ποικίλους τομείς σε όλα τα επίπεδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών και των ευκαιριών, καθώς υπάρχει πληθώρα γαλλικών επιχειρήσεων που εκφράζουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανάμεσά τους, και εκτός των μεγάλων ομίλων, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και start ups.
Η λίστα με τις επιχειρήσεις που θα δώσουν το «παρών» στη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο:
1 Aegean Airlines
2 Aiglon
3 Alpha Bank
4 Apivita
5 Archirodon
6 Athens Medical Group
7 Athens Stock Exchange (Χρηματιστήριο Αθηνών)
8 Athens Water Supply & Sewerage Com (ΕΥΔΑΠ)
9 Attica Bank
10 British American Tobacco Hellas
11 Copelouzos Group
12 Corallia Clusters Initiative
13 Creta Farms
14 Dogma Gourmet
15 ELPEN (Panhellenic Association of Paharmaceutical Industries)
16 Eurobank
17 FF Group
18 Forthnet ΦΟΡΘ S.A.
19 Gek Terna Group of Companies
20 Greek Tourism Confederation (SETE)
21 Hellenic Corporation of Assets and Participations (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας)
22 Hellenic Petroleum S.A. (ΕΛΠΕ)
23 Inasco
24 Innoetics
25 Intracom Holdings ΙΝΤΚΑ-0,79% S.A.
26 Intrakat
27 J&P Avax
28 Kampakas S.A.
29 Korres
30 Marfin Investment Group
31 Papastratos
32 Prisma Electronics
33 Profile Software
34 Public Power Corporation (ΔΕΗ)
35 Raycap
36 Raymetrics
37 SEPE
38 SEV - Hellenic Federation of Enterprises
39 Temes
40 Theon Sensors
41 Thessaloniki Port Authority S.A.
42 Thrace Group
43 Union of Greek Shipowners (Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών)
44 Viohalco S.A. (VIO)
45 Vodafone
46 Workable
47 Warply-Exports Manager
48 Hellenic Community in Paris (Ένωση Ελλήνων Παρισίων)
49 International Business Services
50 Enterprise Greece

...........
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: