Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017

Οργισμένες αντιδράσεις για το φακελωμα πολιτων απο τα Ελληνικα Πετρελαια

Κύμα αντιδράσεων έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την αποκάλυψη έκθεσης ιδιωτικής εταιρείας επικοινωνίας με την οποία φακελωνόταν η δράση πολιτών, συλλόγων και κινήσεων οι οποίοι ενεργούσαν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί την περιοχή.

Μπορεί τα ΕΛ.ΠΕ., που είχαν παραγγείλει τη σχετική μελέτη, να διέκοψαν τη συνεργασία τους με την εταιρεία –η οποία ακόμη δεν έχει απαντήσει για τις μεθόδους που ακολούθησε–, ωστόσο χθες είχαμε και την πρώτη αντίδραση στον δρόμο, με συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ευόσμου υπό το σύνθημα «όχι στο σύγχρονο φακέλωμα του λαού».


Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει πως πρόκειται «για ενέργεια επαίσχυντη, που δείχνει πως το θράσος περισσεύει στην εταιρεία που θα έπρεπε να απολογείται για την κατάσταση στην περιοχή αντί να φακελώνει. Το θράσος αυτό είναι χαρακτηριστικό των μονοπωλιακών ομίλων και πατάει και στην αβάντα που τους κάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αυθαιρεσίας, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.».

Οπως έγραψε η «Εφ.Συν.» σε εκτενές ρεπορτάζ (7/9/17, Αναζητώντας τη δυσοσμία πιάστηκαν στον … ιστό εταιρείας επικοινωνίας), στην έκθεση που αποκαλύφθηκε τυχαία καταγράφονταν μεταξύ άλλων τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, «χαρτογραφούνταν» μέλη του δημοτικού συμβουλίου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Εκ των επωνύμων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης, η δράση του οποίου καταγραφόταν και… σχολιαζόταν στην έκθεση, δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι «η τυχαία αποκάλυψη της έκθεσης καταδεικνύει πως σκοπός ήταν να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών της περιοχής. Πρόκειται για επιχείρηση μεθοδευμένης φίμωσης και είναι φυσικά απαράδεκτη τόσο γι’ αυτούς που τη συνέταξαν όσο και γι’ αυτούς που την παρήγγειλαν, αφού δεν είναι τίποτε άλλο από συγκέντρωση στοιχείων και αξιολόγηση που στοχεύει στην αμαύρωση της προσωπικότητας όσων κινητοποιούνται. Με καταγράφουν ως “λαϊκιστή” επειδή προστατεύω τα δικαιώματα των πολιτών. Ας πούμε λοιπόν ότι εγώ είμαι “λαϊκιστής”, ας πουν ότι είμαι και “τρελός”, κι αν ήμουν μόνος θα… το καταλάβαινα. Αλλά οι υπόλοιποι χιλιάδες πολίτες τι είναι; Θα τα πούμε στο δημοτικό συμβούλιο. Η δημόσια συγγνώμη δεν φτάνει».

Οργισμένη τοποθέτηση και από το «Δίκτυο 50» φορέων και συλλόγων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που κάνουν λόγο για «παρακρατικό μηχανισμό – το WikiLeaks της Δυτ. Θεσσαλονίκης» και σημειώνουν ότι «στήθηκε λοιπόν παρακρατικός μηχανισμός, στοχοποίησε απλούς, ανυποψίαστους δημότες, κινήματα, δραστήριους πολίτες, πολιτικούς» και ότι «υπάρχουν ένοχοι, πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν στον λαό και στη Δικαιοσύνη». Ζητούν επείγουσα εισαγγελική έρευνα, την παραίτηση της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ., έρευνα από τους εμπλεκόμενους υπουργούς. 
Απόστολος Λυκεσάς
http://www.efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
11-9-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο η χούντα φακέλωνε.