Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2017

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι εταιρείες να ενημερώνουν τους υπαλλήλους για την παρακολούθηση των email

Την εκ των προτέρων ενημέρωση των εργαζομένων πως η διεύθυνση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των email που χρησιμοποιούν στην εργασία τους, επιτάσσει σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η απόφαση αφορά στην υπόθεση άνδρα από την Ρουμανία, ο οποίος απολύθηκε πριν από 10 χρόνια, επειδή χρησιμοποιούσε στη δουλειά λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επικοινωνεί με την οικογένειά του, κάτι το οποίο απαγορευόταν.

Σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, τα ρουμανικά δικαστήρια όφειλαν να προστατεύσουν την ιδιωτική αλληλογραφία του Μπογκντάν Μπαρμπουλέσκου, καθώς δεν είχε ενημερωθεί από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν πως οι επικοινωνίες του παρακολουθούντο.
Εκτυπώσεις των ιδιωτικών μηνυμάτων του προς τον αδελφό του και την αρραβωνιαστικιά του παρουσιάστηκαν από την εταιρεία ως απόδειξη παραβίασης της απαγόρευσης προσωπικής χρήσης την οποία επέβαλλε η εταιρεία.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο αποφάσισε με πλειοψηφία 11-6 ότι οι Ρουμάνοι δικαστές, με την υπέρ του εργοδότη απόφαση, απέτυχαν να προστατεύσουν το δικαίωμα του Μπαρμπουλέσκου στην ιδιωτική ζωή και αλληλογραφία.
Πληροφορίες: ΑΜΠΕ 

news247.gr

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: