Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2017

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις 17 Οκτωβρίου και τη συνάντηση Τσιπρα - Τραμπ

«Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός θα συζητήσουν μία σειρά διμερών και περιφερειακών θεμάτων, μεταξύ των οποίων, η συνεργασία στον τομέα της άμυνας, οι οικονομικές επενδύσεις, η ενεργειακή ασφάλεια και οι ισχυροί πολιτιστικοί δεσμοί που ενώνουν τους Αμερικανούς και τους Έλληνες», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
«Πιστεύω ότι αυτή η ημερομηνία (17 Οκτωβρίου) είναι ακριβής», είχε δηλώσει η εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου, Σ. Σάντερς, στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.


Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή αναφέρει επιπλέον:

«Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο στις 17 Οκτωβρίου 2017. 

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας θα συζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της εταιρικής μας σχέσης και θα επιδείξουν την κοινή μας δέσμευση για διαρκείς δημοκρατικές αξίες που είναι τόσο σημαντικές για την εξασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός θα συζητήσουν μία σειρά διμερών και περιφερειακών θεμάτων, μεταξύ των οποίων, η συνεργασία στον τομέα της άμυνας, οι οικονομικές επενδύσεις, η ενεργειακή ασφάλεια και οι ισχυροί πολιτιστικοί δεσμοί που ενώνουν τους Αμερικανούς και τους Έλληνες».

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: