Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017

Διαψεύδει συνεργασία με «Πυρήνες της Φωτιάς» η Ρούπα

Τις σχέσεις, που σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία φέρεται να είχαν κάποια στελέχη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς με τον Επαναστατικό Αγώνα, διέψευσε η Πόλα Ρούπα μέσα από δήλωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Η Πόλα Ρούπα αναφέρθηκε στο γεγονός, καθώς μετά τη σύλληψη του 29χρονου που κατηγορείται για την αποστολή των τρομοφακέλων σε πολιτικά πρόσωπα –μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, πηγές της αστυνομίας τόνιζαν πως η μήτρα για μια πλαστή ταυτότητα του συλληφθέντα είχε βρεθεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά τη σύλληψη της συζύγου του Νίκου Μαζιώτη. 


«Ήδη ο Επαναστατικός Αγώνας έχει κατηγορηθεί ως "ομπρέλα" κάτω από την οποία "συναντιούνται" άτομα και δραστηριότητες, ακόμα και άλλες οργανώσεις αντάρτικου πόλης» ανέφερε η κ. Ρούπα και συμπλήρωσε πως «τόσο εγώ όσο και ο Επαναστατικός Αγώνας δεν συνδέεται με καμία άλλη οργάνωση ούτε ως προς τον εξοπλισμό, ούτε ως προς την πολιτική, ούτε ως προς τους στόχους, ούτε ως προς την δράση, ούτε ως προς τα πρόσωπα».

«Το θεώρημα των "συγκοινωνούντων δοχείων" επίσης συνιστά ένα νοητικό κατασκεύασμα των μηχανισμών δίωξης και καταστολής» πρόσθεσε η Πόλα Ρούπα, τονίζοντας πως «ο Επαναστατικός Αγώνας κατ’ επιλογή δεν συνεργάστηκε ποτέ με καμία άλλη οργάνωση».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η μόνη συνεργασία με άλλες οργανώσεις θα μπορούσε να γίνει στη βάση της πολιτικής αλληλεγγύης, όπως για παράδειγμα η απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού που επιχείρησε τον Φεβρουάριο του 2016. «Έχω ήδη δηλώσει πως δεν θα μπορούσα για λόγους αξιακούς και για λόγους που αφορούν την επαναστατική μου συνείδηση να επιχειρήσω μια απόδραση μόνο για τον Νίκο Μαζιώτη από τη στιγμή που υπήρχαν και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που ήθελαν να φύγουν από τις φυλακές. Και η πολιτική μου σχέση με όσους ήθελαν να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού σταματάει εκεί» σημείωσε.

Η Πόλα Ρούπα τόνισε στην ανακοίνωσή της πως «κάθε οργάνωση κάνει τις δικές της επιλογές αγώνα τις οποίες πολιτικά θέλει να υπερασπίζεται και να στηρίζει δημόσια», ωστόσο υπογράμμισε πως αν ίσχυαν όσα επικαλούνται οι διωκτικοί μηχανισμοί για τον Επαναστατικό Αγώνα, τις άλλες οργανώσεις στη χώρα, τις σχέσεις και τη συνεργασία που υποτίθεται πως έχουν, τότε δεν θα υπήρχαν πολλές αλλά θα υπήρχε μία και μόνο κοινή οργάνωση ένοπλης επαναστατικής δράσης. «Πιστεύω ότι θα ήταν ευχής έργο αν υπήρχε αυτή η προοπτική. Να υπάρχει μια μεγάλη ένοπλη επαναστατική οργάνωση στην χώρα με συγκεκριμένη στρατηγική αγώνα που θα μαχόταν για την ανατροπή του εγκληματικού καθεστώτος και την Απελευθέρωση από την σύγχρονη κατοχή την οποία επιβάλει στη κοινωνική πλειοψηφία η χούντα των κεφαλαιαγορών, ο καπιταλισμός, το κοινοβούλιο και το κράτος» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση οι πολιτικές κοινωνικής ευθανασίας που επιβάλλονται από τους θεσμούς και τις ελληνικές κυβερνήσεις –μαριονέτες του κεφαλαίου στο όνομα της επιβίωσης του οικονομικού και πολιτικού συστήματος και της εξόδου του από την κρίση, δεν θα περνούσαν. 

«Γνωρίζω ότι οι μηχανισμοί δίωξης και καταστολής δεν έχουν τα πολιτικά προσόντα να καταλάβουν τις όποιες πολιτικές διαφορές έχουν οι οργανώσεις ένοπλης δράσης στην Ελλάδα ούτε ως προς τις θεωρητικές τους θέσεις, την ανάλυση και τον λόγο τους, ούτε ως προς την επιλογή των ενεργειών και τις μεθόδους δράσης, οι οποίες μέθοδοι είναι ο καθρέφτης στο πολιτικό πεδίο της ίδιας της στρατηγικής τους» ανέφερε η Πόλα Ρούπα, συμπληρώνοντας πως «οι θεωρίες περί συνεργασιών, δικτύων και προσώπων "μπαλαντέρ" δεν είναι στην πολιτική κουλτούρα του Επαναστατικού Αγώνα ούτε τη δική μου, καθώς στον Επαναστατικό Αγώνα πιστεύουμε πως ως προς τον τελικό πολιτικό στόχο μιας ένοπλης οργάνωσης, την ανατροπή του καθεστώτος και την Κοινωνική Επανάσταση αυτά τα στοιχεία είναι πολιτικά αντιπαραγωγικά και αναποτελεσματικά».

«Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν είχε ουδεμία επιχειρησιακή ή άλλη σχέση ή εξάρτηση από οποιονδήποτε, είτε πρόσωπο είτε οργάνωση. Επαναλαμβάνω, η μόνη ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά πρόσωπα εκτός της οργάνωσης είναι η απόπειρα απόδρασης την οποία "σήκωσα" εγώ προσωπικά. Και η σχέση του Επαναστατικού Αγώνα μαζί τους, σταματά εκεί» κατέληξε η Πόλα Ρούπα.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: