Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2020

Κασιδιάρης σε απόγνωση «καρφώνει» Σαμαρά

 Στο δικαστήριο εμφανίστηκε χθες ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, ζητώντας την εκ νέου εξέταση στοιχείων από το δικαστήριο, λίγο πριν την απόφαση για την αναστολή ή μη των ποινών. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε αίτημα να διαλευκάνει το δικαστήριο, μέσω των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις οποίες, όπως είπε «εμφανίζεται επανειλημμένως αριθμός που ανήκει σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, στον Βαρτζόπουλο Δημήτριο της κυβέρνησης Σαμαρά».


«Ακόμα και σε αυτή τη φάση της διαδικασίας οφείλω να προσκομίσω ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Είναι ένα στοιχείο συγκλονιστικό που έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου», υποστήριξε, λέγοντας ότι ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος φέρεται να βρισκόταν σε επικοινωνία με άτομο που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Γιώργο Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Προκύπτει ότι ο εξ' απορρήτων του Σαμαρά βρίσκεται μέσα στις επικοινωνίες. Να έρθει και να εξηγήσει τι έλεγε το βράδυ της δολοφονίας και πριν από αυτό με τον άνθρωπο που μιλούσε με τον καθ' ομολογία δράστη της δολοφονίας. Το έγκλημα που μου προσάπτεται είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου και έχω δηλώσει αθώος για όλα», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης και ζήτησε να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα. Τέλος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση και ότι έχει αποδοκιμάσει τη δολοφονία Φύσσα.


«Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή»


Από την πλευρά του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε λόγο για «φούσκες Κασιδιάρη» για να αποφύγει την φυλακή, τονίζοντας ότι είναι τα στοιχεία αυτά είναι ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, ενώ έχει ήδη προκύψει ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μιλούσε απευθείας και συστηματικά με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, Παναγιώτη Μπαλτάκο. 


 


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καμπαγιάννης: 


«Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή. Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν όψει της απόφασης για την αναστολή ή μη της ποινής του, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πέταξε μια αστεία στρακαστρούκα. 


Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες: έχει ήδη προκύψει ότι η ΗΓΕΣΙΑ της Χρυσής Αυγής μιλούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγιώτη Μπαλτάκο. Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης.


Επί πεντέμιση χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν “γελοία". Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς, επιθανάτιος ρόγχος του ναζιστικού μορφώματος». 


Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, εκ των σημαντικών μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρει ότι «το αίτημα του Κασιδιάρη είναι εντελώς εκτός χρόνου, εφόσον το δικαστήριο έχει ήδη εκδώσει την απόφασή του. Και ασφαλώς δεν μπορεί να συνδεθεί με το σημερινό επίδικο που εξετάζει το δικαστήριο, αν θα δοθεί δηλαδή ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις κάποιων από τους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες. 


» Αλλά, άθελά του, αφήνοντας υπονοούμενα για σχέσεις στελεχών της κυβέρνησης Σαμαρά με Χρυσαυγίτες τις παραμονές της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τον πρώτο που στοχοποιεί ο Κασιδιάρης είναι ο εαυτός του. Γιατί κατά τη δική του ομολογία, εκείνος που είχε τις στενότερες επαφές με τον εξ απορρήτων συνεργάτη του κ. Σαμαρά δεν ήταν κάποιος τυχαίος Χρυσαυγίτης, αλλά ο ίδιος. Μάλλον τα έκανε θάλασσα ο κ. Έλληνας ΓΤΠ». 

tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: