Τετάρτη, Απριλίου 02, 2008

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

Ο ανθρωπος στις παρακατω φωτογραφιες,
εμεινε για 2 ημερες με ματωμενες γαζες και σεντονια,
χωρις να του γινει καμια αλλαγη σε αυτα,
καθως ειχε εισαχθει στο ΚΑΤ,
με κάταγμα και έπρεπε να χειρουργηθεί...

Οπως αναφερει ο γιος του:
"Μπήκε στο νοσοκομείο το πρωί. Δίπλα του μόνο η μητέρα μου.
Εγώ έφτασα στο νοσοκομέιο το απόγευμα. Μου ζήτησαν αίμα από τρία άτομα.
Έδωσα εγώ, ειδοποίησα την αδερφή μου αλλά όταν ήρθε το τμήμα αιδοληψίας του συγκεκριμένου νοοσοκομείου είχε κλείσει και την έστειλαν σε άλλο.
Εκεί της βρήκαν χαμηλή πίεση και δεν της πήραν αίμα.
Ειδοποιήσαμε άλλους συγγενείς αλλά μπορούσαν
να έρθουν το απόγευμα της επόμενης μέρας.
Την επόμενη μέρα το πρωί,
καλέσαμε ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο
και τον πήγαμε σε ιδιωτικό νοσοκομέιο
όπου τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο
και εμείς δώσαμε αίμα μετά.

Τα σεντόνια με τα αίματα
από την προσπάθεια να του βάλουν τον ορό
μας είπαν ότι θα τα άλλαζαν μετά από το χειρουργείο..."

Ενα μεγαλο μπραβο λοιπον,στα δημοσια νοσοκομεια
και στις υπηρεσιες που παρεχουν
στους ασφαλισμενους...

Περισυ,τετοιο καιρο,η Αμαλια,
λιγους μηνες πριν το θανατο της
εδεινε τη δικη της μαχη μεσα απο τα blogs
εναντια στα φακελακια,
ενω παραλληλα καταδικαζε την κατασταση
που επικρατει σημερα στα δημοσια νοσοκομεια.
Βεβαια,τωρα,ολοι οι υποκριτες της blogoσφαιρας
και οχι μονο...ξεχασαν...


Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδια,
όχι ο κανόνας...


ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2008

πηγη:studioa-blog

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην προσεχε τη γλωσσα σου,μαλακες να λες τα κολληταρια σου.
Εχω χασει μανα και παρολιγον γυναικα απο καρκινο σε δημοσια νοσοκομεια,αλλα δε μου φταιγαν οι γιατροι γιαυτο.Ισα ισα που ξεσκιστηκαν οι ανθρωποι και χωρις να ζητανε λεφτα.Δηλαδη μ'αυτη τη δημοσιευση κανεις προπαγανδα για τα ιδιωτικα;για περνα 1 βολτα απο κει αν εχεις τα φραγκα να δεις ποσο στ'αρχιδια τους σ'εχουν γραμμενο εκει.Προθαλαμο νεκρου με χλιδη δε χρειαζομαι ευχαριστω.

billy

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Για το αν κανω προπαγανδα ή οχι για τα ιδιωτικα νοσοκομεια,μπορεις να διαβασεις παλαιοτερα θεματα μου για το το θεμα της υγειας και ιδιαιτερα για το εμποριο που γινεται με τον καρκινο,στα οποια αναφερω ονοματα νοσοκομειων και γιατρων...

wert01gf είπε...

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές..
Διαβάστε κι εδώ

Ανώνυμος είπε...

Vlammene Preza ena megalo nosokomeio sa to KAT prepei na einai kalhmeno synexeia apo aima....Auto shmainei oti gia na pareis aima prepei na dwseis aima giati kapoia stigmh ta apothemata tou tha eksantlhthoun kai oi epomenoi astheneis na pethainoun o enas pisw apo ton allon. Etsi ginetai se ola ta megala nosokomeia pou antimetwpizoun terastio arithmo asthenwn. Vevaiws to idiwtiko nosokomeio, pou antimetwpizei apeiroelaxistous astheneis sta epeigonta tou, einai apithano na antimetwpize provlima apo elleipsh aimatos giauto kai ekei tou edwsan amesws.
Thelw na pisteuw oti o perissoteros kosmos gnwrizei oti tha prepei na apeuthynetai se DHMOSIA NOSOKOMEIA gia kati epeigon kai oxi se idiwtika. Ta idiwtika auto pou prosferoun xlidh enw se arketes periptwseis oi giatroi pou ergazontai ekei den exoun se kamia periptwsh thn empeiria pou exoun oi giatroi pou douleuoun sto dhmosio. Epishs auto pou plhrwneis sta idwtika den einai h poiothta perithalpsis alla to yperoxo dwmatio pou tha se valoun, ta koustoumakia twn giatrwn pou ergazontai ekei kai ta poura pou kapnizoun. Opoios vlepei sta epeigonta giatro me koustoumi tha prepei na pigainei allou. H antimetwpish asthenwn pou exoun amesh anagh perithalpsis de ginetai me koustoumi alla me apla kathimerina rouxa. Poios tha forouse xlidata rouxalakia gia na antimetwpisei astheneis pou einai voutigmenoi sto aima apo thn aimorragia? Auta ta liga....
Opote Prezaki prin grapseis kati frontise na rwtas prwta gia na mathaineis. O laikismos kai o mhdenismos arketa traviksan. Exoume ta zwa tous dhmosiougrafous twra exoume kai bloggers tou kouva opws eisai esy.


Giwrgos

Theodore είπε...

Καλα, κατι μας ειπες τωρα.
Η μανα μου, 90 χρονων, πηγαινοντας στο "Σωτηρια", για καρδιακο προβλημα, αντιμετωπιστηκε μεν καλα απο τους γιατρους, αλλα αθλια απο τις νοσοκομες.
Την αφησαν κατουρημενη μεχρι το λαιμο για δυο μερες, χωρις να ασχολουνται μαζι της.
Εγω πηγαινα και ξαναπηγαινα για να ζητησω καποια αντιμετωπιση του πραγματος, αλλα αυτες, κλειδωνανε την πορτα των νοσοκομων, και δεν ανοιγανε καθολου και ποτε.
Η ιστορια ειναι, οτι επαφιενται ολοι στη μαλακια του Ελληνα να πληρωνει απολειστικες, που βολευει την κατασταση, χωρις το κρατος να πληρωνει παραπανω, αλλα και χωρις να κουραζονται οι νοσοκομες, οι οποιες αν δεν βολευονται με τη δουλεια που κανουν, να φυγουν και να ελθουν αλλες που και μπορουν και θελουν.Τοση ανεργια εχουμε.
Οσον αφορα δε και στις αποκλειστικες, επιδη εκατσα αρκετες μερες εκει και εβλεπα τι γινοτανε, σας λεω οτι τα λεφτα οι πιο πολλες, περιπου το 80%, τα παιρνει τσαμπα. Και οχι μονο αυτο, αλλα και δεν αφηνει να ησυχασουν και οι αλλοι ασθενεις, καθως το ριχνουν στο κουβεντολοι ολη τη νυχτα με αναμενα τα φωτα και δεν υπολογιζουν τους αλλους.
Αλλα το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι. Ουδεις ενδιαφερεται εκει μεσα. Ο καθε ενας, κανει ο,τι του γουσταρει.Αλλα πληρωνεται κανονικα.
Και τελειωνοντας, θα σας μεταφερω ενα στιγμιοτηπο, για να καταλαβετε την απιθανη αδιαφορια, αλλα και το μισος, που εχουν ωρισμενες,(δεν μπορω να πω ολες), οι γυναικες, για τους ασθενεις, που τους εμπιστευονται.
Μια γριουλα, μονη της, βογγουσε και γυριζε απο δω κι απο κει εχοντας καποια ανησυχια.
Η αποκλειστικη της φωναζε, παψε τωρα, τι φωναζεις;
Η γρια, συνεχιζε δεν μπορω, η αλλη το ιδιο.
Μετα απο κανα δυο ωρες, η γυναικουλα, παρεδωσε το πνευμα και την πηραν με το φορειο στο σεντονι.
Το μεροκαματο βεβαια της αποκλειστικης, πληρωθηκε κανονικα.
Γι αυτο, καραγκιοζακο, οταν ανοιγεις το στομα σου και λες διαφορα, να κοιτας πρωτα γυρω σου και κυριως, να ακους.
Οσον αφορα στα Ιδιωτικα, ο κοσμος,εχει ματια και βλεπει. Δε χρειαζεται, ουτε εμενα, ουτε εσενα για να βγαλει τα συμπερασματα του.
Επειδη πηγα και στο και το Ωνασειο, που ειναι ιδιωτικο, αλλα ουσιαστικα διοικειται απο συμβουλιο,αυτο ειναι αψογο και η οργανωση του, φαινεται απο τη στιγμη που περνας την πορτα και βλεπεις τους βλοσσυρους φυλακες, που δεν αφηνουν τους γυφτους να τρωνε φασολαδα, εξω απο την εντατικη.
Παρτε το χαμπαρι, τα Νοσοκομεια, απο τοτε που μπηκε μεσα το κρατος,και επεψαν να ειναι νομικα προσωπα δημοσιου δικαιου, με τις θεουσες νοσοκομες και τις προισταμενες, που ουτε οι γιατροι δεν τολμουσαν να αγνοησουν, δηλαδη επι Πασοκ,γινανε μπουρδελα.
(Ουτε Πασοκος της εποχης του τελαρου της ντοματας του 1981 νασουνα).

Laplace είπε...

SEMNA K TAPEINA...

ELEOS RE ABRAMOPOULE!

liondani είπε...

Ρε billy επειδή εσύ είσαι ευχαριστημένος από τα νοσοκομεία δεν σημαίνει ότι ήμαστε και έμεις. Αλλά δεν πρέπει να έχεις και μέτρο σύγκρισης, άμφιβάλω αν έχεις επισκευτεί άλλη ευρωπαική χώρα... τότε μάλλον δεν θα τολμούσες να υπερασπιστής με αυτον τον ζήλο τις συνθήκες εδώ.

Billy Mouse είπε...

liondani δεν νομιζω να ειπα τι καλα που ειναι τα νοσοκομεια μας,αλλα οτι υπαρχουν γιατροι που ενδιαφερονται και ειναι ανθρωποι,και αυτους τους βρισκεις σε δημοσια νοσοκομεια.Γνωριζω σε τι αθλια κατασταση ειναι τα νοσοκομεια και οτι
δεν υπαρχει επαρκες προσωπικο.Και μια και το αναφεραμε τα μισω τα νοσοκομεια,για να σκεφτεις μου ειχε δοθει ευκαιρια στο στρατο να παρω 10 μερες αναρρωτικη 1 φορα που ειχα χτυπησει αν εμενα 1 μερα μεσα στο νοσοκομειο και την εκανα με ελαφρα.

Οσο για τη συγκριση δεν εχω παει και Κουβα,αλλα στην Ευρωπη με συζητησεις με ξενους εμαθα οτι σου παρεχουν περισσοτερα απο εδω.Σιγουρα στις Μεσογειακες χωρες που εχω επισκεφτει θα εχουν καλυτερα νοσοκομεια αφου εχουν και καλυτερο ποιοτικο επιπεδο, γιατρους που να ενδιαφερονται θα εχουν;

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

εμείς κηδέψαμε το δικό μας θύμα των δημόσιων νοσοκομίων σήμερα στον Πύργο...

patsiouri είπε...

Συμφωνώ με το Μπίλλυ μόνο για ότι αφορά στους γιατρούς. Μια χαρά είναι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία. Και οι νοσοκόμοι. Αλλά είναι λίγοι. Πολύ λίγοι. Και πληρώνονται αισχρά. Ο γαμημένος ο Αβραμόπουλος και οι προκάτοχοί του φτάίνε για όλα αυτά.
Και οι αποκλειστικές είναι όλες βλαμμένες και για τον πούτσο, ιδίως αυτή που είχα ένα μήνα εγώ...πιό κακός άνθρωπος δεν πρέπει να υπάρχει στη ζωή!

Theodore είπε...

Μα μισος σου λεω. Μισουν τον εαυτο τους για τη δουλεια που κανουν και την οποια καθολου δεν εκτιμουν και γι αυτο μισουν τους παντες και τα παντα.
Και τον αρρωστο βεβαια, πρωτα πρωτα.

Betty είπε...

@prezatv:

Εδώ σε νοσοκομεία όπου οι ασθενείς είναι χημειοθεραπευόμενοι, δηλαδή ανοσοκατασταλμένοι (δηλαδή δεν έχουν ανοσοποιητικό, δηλαδή κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή από λοιμώξεις) και οι γιατροί σου συνιστούν να εισέρχεσαι στον θάλαμο με γάντια και μάσκες, οι τουαλέττες είχαν κατεστραμμένο αποχετευτικό και άνθρωποι που η ζωή τους κρεμόταν από μια κλωστή ήταν υποχρεωμένοι να τσαλαβουτούν στα ούρα.

Δεν ευθύνεται όμως ούτε το ιατρικό ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό για αυτή την κατάντια αλλά οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δηλαδή οι κομματικοί εγκάθετοι και εμείς φυσικά που χωρίς ουδεμία ταξική και πολιτική συνείδηση δεν τους καταδικάζουμε δια της ψήφου μας.

Και δεν είναι ο preza εκείνος που προπαγανδίζει τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι όσοι εκλέξατε εκείνοι που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να καταρρεύσει η Δημόσια Υγεία, η Δημόσια Παιδεία και η Δημόσια Διοίκηση προκειμένου να εκχωρηθούν τα πάντα σε ιδιώτες.

Αλλά όταν ακούς από πλήθος ανθρώπων (ψηφοφόρων δηλαδή) να συναινούν "αγανακτισμένοι" στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες (ας την πάρει την Καθαριότητα ιδιώτης ο Δήμαρχος δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή τις Παιδικές Χαρές ή τα Πανεπιστήμια ή τις ΔΕΚΟ, κ.ό.κ.) αντί να απαιτήσουν την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα επιλέγοντας κατάλληλους και καταδικάζοντας τους ακατάλληλους, τι περιμένουμε?