Δευτέρα, Ιουλίου 28, 2008

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 1000 ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΕΣΑΙΩΝΑ...(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Αυτες ειναι οι συνθηκες διαβιωσης
χιλιων προσφυγων
απο το Αφγανισταν...

Αυτοσχεδιες σκηνες απο υλικα
που βρηκαν στα σκουπιδια...

Ρευμα απο πινακες της ΔΕΗ,
τους οποιους παραβιασαν
ωστε να μπορουν να εχουν φωτισμο το βραδυ...

Και φυσικα,ανυπαρκτο αποχετευτικο συστημα
και μηδενικες συνθηκες υγιεινης...

Αυτο ειναι το φιλοξενο προσωπο και οι υποδομες
της Ελλαδας των Ελληνων
που ξερουν απο προσφυγια...

ΠΡΕΖΑ TV
28-7-2008

photo:e-tipos

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα δεν εχεις παρει χαμπαρι τι παιζεται με την λαθρομεταναστευση στην Ελλαδα ,ζεις σε αλλο κοσμο !
Εκτος και αν νομιζεις οτι με ενα μαγικο ραβδακι μπορουν ολοι να μεινουν σε σπιτια,να δουλεψουν και να ζησουν κανονικα...

Δεν ειμαστε Αμερικη της δεκαετιας του 60'.Δεν βλεπεις πως και εμεις οι ιδιοι τα βγαζουμε περα με δυσκολια ;

Οσο για τους μεταναστες στην Ελλαδα δεν νομιζω να περναν χειροτερα απο την χωρα τους διοτι πολυ απλα θα επεστρεφαν πισω.

Αμα η μεταναστευση συνεχισει με τετοιους ρυθμους αυτες οι παραγκες και τα κολπακια με την ΔΕΗ θα ειναι πολυτελια στο μελλον.

Ανώνυμος είπε...

kanw ena geniko sxolio gia to blog sas.
makari h fwnh sas na ginetai olo kai dynatoterh mera me thn mera.
parakolou8w thn ka8hmerina thn selida.
mhn stamatate pou8ena ksypnhste ton kosmo apo ton li8argo.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΗΧΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ 999 ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ?

ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕΝ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΟΙ ΣΟΥ!

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΩΣ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ

ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ???

neoinileias είπε...

Δημιουργείται νέος σταθμός φιλοξενίας στην Πάτρα
Τη δημιουργία σταθμού φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών με αυστηρά κριτήρια λειτουργίας με την ευθύνη του κράτους,( η χωρητικότητά του δεν θα ξεπερνά τα 800 με 1000 άτομα, ενώ για την παραμονή των προσφύγων θα απαιτείται η παρουσίαση ειδικής ταυτότητας) αλλά και την κατεδάφιση του υπάρχοντος της Ηρώων Πολυτεχνείου, αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους φορείς της περιοχής των Πατρών την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η χορήγηση πολιτικού ασύλου στους παράνομους μετανάστες που διαμένουν καιρό στην Πάτρα, αλλά και αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας.

Όμως και παρά τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι μεγάλο. Καθημερινά και με κίνδυνο της ζωής τους φτάνουν από ασιατικές χώρες με μηχανοκίνητες λέμβους στα νησιά του Αιγαίου εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες.

Κύρια πύλη εισόδου είναι το Aγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, (70 έφθασαν προχθές στα 2 αυτά νησιά) από εκεί καταλήγουν στον Πειραιά και μετά σε άλλες ελληνικές πόλεις με σκοπό τις περισσότερες φορές να φύγουν σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

H φιλοξενία τους συνήθως είναι δύσκολη υπόθεση για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών. Επίσης και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αρκετά δύσκολο οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που φτάνουν καθημερινά να απορροφήθουν εύκολα από τις χώρες υποδοχής, ειδικά σε περιόδους παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όπως η τωρινή. Πιο σωστό θα ήταν λένε οι ειδικοί να βελτιωθούν οι υποδομές στις χώρες καταγωγής τους και να βρίσκουν εργασία στις χώρες τους.
Στην Ευρώπη σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να γίνεται ελεγχόμενη μετανάστευση και αυτό μόνο στους τομείς εργασίας που υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.

Εάν η τωρινή κατάσταση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και λαμβάνοντας υπόψη τη δημογραφική κατάσταση της Ευρώπης, την οποία συμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τη χαρακτηρίζει η γήρανση του πληθυσμού και η υπογεννητικότητα, τα επόμενα χρόνια ο πληθυσμός θα υποστεί βαθμιαία σημαντική μεταβολή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα

http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Δίκτυο αποχέτευσης δεν έχουν πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη..Περαία, Ευκαρπία κλπ. Και δεν ειναι πρόσφυγες, μετανάστες είναι. Οταν πηγαν οι Ελληνες στη Γερμανια και αλλού υπήρχαν δουλειές που απαιτούσαν εργατικά χερια. Εδω τωρα δεν υπάρχουν ουτε για τους Έλληνες δουλειές. Ας λύσουμε τα δικά μας προβλήματα πρώτα και μετά να νοιαστούμε για τους (λαθρό)μετανάστες

Orestis είπε...

Κολώφαρδοι... αντίσκηνο δίπλα στη θάλασσα, μέσα στη φύση και εγώ πήζω καλοκαιριάτικα στην Αθήνα... Το υπουργείου τουρισμού φταίει για όλα που τους έχει πείσει όλους ότι θα ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε γεμίσει από εργολαβους "αντιρατσιστες"

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΩΝ" "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ" ΕΙΝΑΙ 100ΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΥΣ.

ΕΛΕΟΣ!!!

Orestis είπε...

Δηλαδή οι πατριδοκάπηλοι τις τρώνε;
Που ρε παιδιά να πάω και εγώ να ρίξω καμία;

Ανώνυμος είπε...

ego meno se troxospito edo kai ena xrono, prin eimoun filoksenoumenos tou patera moy.
perno reyma apo enan gitona.
kitazo na epivioso entima.
genithika se ayton ton topo kai exo paei stratiotis.
forologoume apo to kratos amesa kai emesa.

ti exeis na peis?
gia na exoume emeis thn eleutheria mas kapoioi exisan to aima tous.
aytoi giati den einai stin patrida tous na polemisoun gia aythn?
ti theloyn edo?
einai aksioi ths moiras tous.
pou aytoi dimiourgisan.perastika

Apocalypto GR είπε...

Την ημέρα που θα τελειώσουν τα δικά μας προβλήματα, ΕΚΕΙΝΗ την ημέρα ας ξεκινήσουμε να δουμε τι θα κάνουμε με τα προβλήματα των αλλων.

1ον και οι "δικοι μας" εξω περνουσαν και περνανε ΧΑΛΙΑ σε πολλες περιπτωσεις (λεω πολλες γιατι υπάρχουν και οι καλές - οπως καλες υπάρχουν και για τους αλλους που έρχονται εδω μεσα. Δες κατι Βουλγαρους με Mercedes ενω εσυ εισαι με το Smart)

2oν υπαρχουν Ελληνες που οχι να μεινουν δεν εχουν αλλα ουτε μια μπουκια φαγητό να βαλουν στο στομα τους

αυτα απο εμενα. Ελπιζω για χαρη της ελευθεριας του λογου που λες και στο blog πανω πανω να το αφησεις να βγει ε...

Ανώνυμος είπε...

Για ρώτα και τους Πατρινούς που υποφέρουν εδώ και 12 χρόνια. Τρια κρούσματα φυματίωσης είχαμε την περασμένη εβδομάδα. Χθες, ξυλοδαρμούς μεταξύ Αφγανών και Σομαλών. Ομάδες με πέτρες και καδρόνια στην Πάτρα.

panoptis είπε...

έβαλα μπάνερ για το άρθρθο σου.
αλλά ποιος ακούει;;;;;;
ας ελπίζουμε όμως. όλο και κάποιοι υπάρχουν :)

Ανώνυμος είπε...

Το δορυφορικό κάτοπτρο το βρήκαν και αυτό στα σκουπίδια ή μήπως το έκλεψαν από κάποιον τίμιο και σκληρά εργαζόμενο συμπατριώτη μας;

Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, άνανδρε απάτριδε τοξικομανή, μήπως; γιατί όλοι αυτοί δεν είναι μετανάστες, λαθρομετανάστες είναι και δε θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ εξ’αρχής. Η Ελλάδα είναι χώρα ανοιχτή και φιλόξενη στους τουρίστες και σε όσους κρίνει ότι χρειάζονται πολιτικό άσυλο, αλλά όχι στους λαθρομετανάστες και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους νομιμοποιήσουμε, όχι να τους χτίσουμε και σπίτια. Έχουμε τα δικά μας προβλήματα δεν χρειαζόμαστε και άλλα. Αν δεν μπορούνε να τα βρούνε μεταξύ τους και σφάζονται είναι δικό τους πρόβλημα και αρμοδιότητα του ΟΗΕ. Καιρός να μας αδειάσουν τη γωνιά, έχει γεμίσει ο τόπος αλβανο-πακιστανο-αράπηδες. Ας όψονται κάποιοι προδότες που τους πρέπει μόνο κρεμάλα.

Σε μία εποχή που η θολοκουλτούρα καλά κρατεί στην Ελλάδα και που η ”μόδα” της αριστεράς ψευτοπρόδου καπηλεύεται τα πάντα και φυσικά το διαδίκτυο, βάζουμε ένα φρένο και δείχνουμε σε όλους ότι υπάρχουμε και εμείς οι πατριώτες και δεν αφήνουμε κανέναν πούστη να καπηλεύεται την ένδοξη χώρα των προγόνων μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι εμείς.

Πάνω απ’όλα η Πατρίδα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.
ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΗΔΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ "ΣΗΚΩΝΕΙ" ΑΛΛΟΥΣ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΡΕΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

@At 10:16 πμ, Anonymous Ανώνυμος

''ΣΤΑ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ!''

Oυτε στα σκυλοψαρα προκειτε να τους δωσουμε, ουτε σε αλλη χωρα να τους στειλουμε (επειδη καμια δεν τους δεχεται) αλλα και ουτε στην ιδια τους την χωρα δεν γινεται να πανε διοτι ,ποιος θα αναλαβει τα κοστοι μεταφορας;;

Αμα στην Ελλαδα δεν ειχαμε τοσο μπουρδελο συστημα και τοσο μεγαλη διαφθορα αυτη την στιγμη θα ειχαμε κατταρευσει.

Εχει γινει τετοια η ανεχια που ακομα και στις κεντρικες αγορες πουλανε λαθραια προιοντα !!

Φαντασου εσυ ΠΡΕΖΑ αμα εξω απο το Harrods της Αγγλιας να πουλουσαν 3-4 πακιστανοι αντιγραφες επωνυμων ρουχων...

Ανώνυμος είπε...

Aπο Πάτρα:
Παρακαλώ να λάβετε υπ'όψιν το ακόλουθο: Ο καταυλισμός αυτός είναι αυτοσχέδιος.
Είναι εγκατεστημένος σε ιδιωτική περιουσία. Η ανοχή του ιδιοκτήτη επιτρέπει αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Εμείς οι περίοικοι υποφέρουμε.
Ξέρετε οτι οι καταυλισμοί-κέντρα υποδοχής δημιουργούνται στις χώρες εισόδου και όχι στις χώρες εξόδου???
Εμείς ως Ελλάδα τι είμαστε για αυτούς τους ανθρώπους νομίζετε?
Χώρα εξόδου είμαστε. Στην Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία...θέλουν να πάνε.Αλλιώς δεν θα έμπαιναν κάθε ώρα της ημέρας λαθραία στο λιμάνι με σκοπό να κρυφτούν στις νταλίκες.

Ανώνυμος είπε...

«Μετανάστες ή πρόσφυγες» … τι σε νοιάζει εσένα ρε φίλε τι είναι ο καθένας και πού θέλει να πάει να ζήσει. Νόμιμος ή μη, καλός η κακός. Εξαθλιωμένος ΑΝΘΡΩΠΟΣ που παλεύει για τη διαβίωση του είναι και σένα σε χαλάει γιατί ήρθε στη ΔΙΚΗ σου την πατρίδα?? Εσύ θα κρίνεις ποιος θα έρθει και ποιος όχι? Σε έχει ορίσει ο Θεός επίσημο αντικαταστάτη του μήπως? Και μένα με χαλάς που είσαι ανεγκέφαλο αμαθές όρνιο και παρόλα αυτά λέγεσαι Έλληνας, όπως εγώ και με ντροπιάζεις παγκοσμίως με την υπεροψία σου.

… «είναι άξιοι της μοίρας τους»... και λοιπές βαρύγδουπες δηλώσεις αδαών, ημιαμόρφωτων που θέλουν να λέγονται Έλληνες και όμως δεν είναι σε θέση ούτε ελληνική ορθογραφία να γνωρίζουν. Φίλε Έλληνα(ρα) που μένεις σε τροχόσπιτο, ή δεν έχεις δουλειά ή αποχετευτικό σύστημα στην περιοχή σου είσαι άξιος της μοίρας σου για ευνόητους λόγους. (ή μήπως όταν αυτό δεν απευθύνεται σε αλλοδαπό αλλά σε Έλληνα σε εξοργίζει?) Ας μορφωνόσουν και ας γινόσουν άνθρωπος. Ας κοιτούσες το μέλλον σου όταν έπρεπε, ή ας έψαχνες να βρεις τη λύση στα προβλήματα σου, απαιτώντας τη βοήθεια του (εξ’αιτίας σου ανύπαρκτου) Κράτους που οφείλει να σε βοηθήσει. Στο κάτω-κάτω άιντε σε καμιά πραγματικά εξελιγμένη Ευρωπαϊκή χώρα (βλέπε Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία κλπ)να δεις τι σημαίνει κράτος μπας και σε κάνουν άνθρωπο.

Γιατί μη νομίζεις πως θεωρείσαι άνθρωπος και δη Ευρωπαίος όταν πας και αιωνίως ψηφίζεις καραγκιόζηδες που στα τρώνε ακατάσχετα χωρίς καμιά ντροπή μπροστά στα μάτια σου, ανέχεσαι να σου καίνε τα δάση, να σε υπερχρεώνουν, δεν γνωρίζεις για την ανακύκλωση και έχεις μετατρέψει την Ελλάδα σε χωματερή, υπερκαταναλώνεις δίνοντας υπέρογκα ποσά για να καλύψεις την πνευματική σου κενότητα με αμάξι Mercedes (ναι έστω smart ρε φίλε, σε χαλάει?) και ρούχα Armani για να αισθανθείς και συ το κατιτίς το ευρωπαϊκόν θεωρώντας πως μαζί με όλα αυτά τα άχρηστα φετιχιστικά αντικείμενα θα έρθει και μια ζωή χαρισάμενη.
Μα ποιος θαρρείς πως ευθύνεται για την κατάντια σου Έλληνα? Όλοι οι άλλοι εκτός από σένα? Ή μήπως εσύ ο ίδιος, ο ωχαδερφιστής πανηλίθιος που η κουλτούρα σου περιορίζεται στη γνώση των εκπομπών της Αννίτας Πάνια και παρόλα αυτά θρασύτατα νομίζεις πως είσαι άξιος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων?

Α, ναι είπαμε θα τα λύσουμε τα προβλήματα των Ελλήνων (πώς ακριβώς δε μας λέτε, όλοι οι αδαείς θα γίνουν ξαφνικά αστροπελέκια και θα αποκτήσουν κριτική ικανότητα ώστε να είναι σε θέση να κάνουν τις σωστές κινήσεις για το καλό της πατρίδας τους, όταν δεν υφίσταται such thing as Ελληνική ΠΑΙΔΕΙΑ ) και προς το παρόν θα κοιτάξουμε (να φάμε) τους άλλους γιατί κανείς δεν τους προσκάλεσε να έρθουν και να μας φάνε τις δουλειές μας. (άλλο αν οι περισσότεροι εξ’ημών χαρίζουμε αυτές τις δουλειές διότι δεν καταδεχόμαστε τέτοιου είδους εργασία με τέτοιου είδους μεροκάματα). Με αυτή τη λογική και σενα τότε Ελληνάρα δεν σου είπε κανείς να γεννηθείς για να μου πάρεις εσύ τη δουλειά μου. Δε σε προσκάλεσα εγώ να γεννηθείς μετά από μένα, άρα μάλλον πρέπει να σε κάψω στην πυρά.

Το να καταδεικνύεις προβλήματα είναι λοιπόν κατακριτέο επειδή σε κάποιους ανθρώπους εικάζετε ότι αξίζουν να υπάρχουν προβλήματα, είτε επειδή δεν είναι Έλληνες και δεν μας ρώτησαν πρωτού έρθουν παράνομα στη χώρα (ενώ θέλετε να μου πείτε ότι αν έρχονταν νόμιμα θα τους υποδεχόσασταν με ανοιχτές αγκάλες) είτε (μάλλον το πιθανότερο)επειδή είστε απλά ηλίθιοι. Εύγε έθνος αθάνατο.

Και τι να κάνω εγώ για αυτούς θα πεις. Όχι καλέ μου, τίποτα δεν θα κάνεις εσύ. Κάποιοι ευσυνείδητοι συνάνθρωποί μας, μπορεί να πάνε ένα πιάτο φαϊ ή τέλοσπαντων κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί βοήθεια. Κάποιοι άλλοι μπορεί να απευθυνθούν στους αρμόδιους φορείς και να απαιτήσουν να βρεθεί μια λύση (γι'αυτούς αλλά και για εμας όλους). Εσύ δεν κάνεις ούτε για σένα με την νοοτροπία σου και το ξερό σου το κεφάλι, εσύ φταις άλλωστε εκ πρώτης όψεως για την κατάντια της χώρας σου, πώς να κάνεις κάτι για τους άλλους. Και ως εκ θαύματος, μόλις φύγουν τα «ξένα παράσιτα» από την Ελλάδα νομίζετε ότι εμείς τα ξεροκέφαλα ψωροπερήφανα όρνια θα γίνουμε μεγάλοι και τρανοί? Ναι?! Ε, λοιπόν πλανάστε.

ΥΓ. το σχόλιο αυτό προφανώς αποτελεί μια διαμαρτυρία που κυρίως απευθύνεται στους υπερόπτες σχολιαστές της αναρτήσεως και όχι στην ανάρτηση καθεαυτή, για να μην μου πείτε ότι είμαι και εκτός θέματος.

Ανώνυμος είπε...

5,07 eimai aytos pou menei se troxospito,
pios sou eipe RE oti thelo na mino se spiti me tsimento?
paraponethika? pios sou eipe oti den ergazome kai oti den eimai ikanopoihmenos apo th n zoi mou?
esi eisai agramatos kai prospatheis na vreis thn esoteriki sou iremia meso tou katanalotismou.
zoon.
exeis kai sinesthimata ekei pou den xreiazonte.
oxi mono den lipame ayta ta katharmata pou menou n ekei kai paraviazoun tous nomous tou kratoys alla thelo kai na ginei ena tsounami kai na ksevromisi o topos.
na parei kai esena mazi kai na sas stilei ston kaiada.
aytoi oloi einai egklimaties , foniades, viastes, pseytes, efigan apo thn ptrida tous me tin oura sta skelia kai den ekatsan na polemisoun to katestimeno. theloun na fane apo ta etima mallon kanas tetios eisai kai esi.
alla re xamene erxomaste to 2012 kai tha fate kala.
esi kai olo to ioudoevraikoxristianiko sas sistima.
zoudia e zoudia.


PERASTIKA XAXAXA

Ανώνυμος είπε...

5.07 και λέω:
Ο γενικός, υποθετικός και ειρωνικός χαρακτήρας των σχολίων μου δεν θα έπρεπε να σου δημιουργεί τέτοια σύγχυση.

Αλλά μιας και το ανέφερες, "ΡΕ" αν σου αρέσει να μένεις σε τροχόσπιτο (το οποίο και ανέφερα μιας και το έθεσες ως μέτρο σύγκρισης με τους "βρωμοξένους"), αν δουλεύεις ή όχι (στο οποίο και δεν αναφέρθηκα καθόλου και απορώ πως ακριβώς το συμπέρανες), αν είσαι μορφωμένος (που φαίνεται αναμφισβήτητα το τι είσαι από το ύφος των απαντήσεών σου, βλέπε: Ρε, ζώον, πλήρης απουσία επιχειρηματολογίας, greeklish κλπ..) εσύ που σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια "αγωνίζεσαι" για την πατρίδα σου και νομίζεις ότι είσαι άξιος να κρίνεις γιατί μένει ή φεύγει ο καθένας από τη δική του, μου είναι αδιάφορο.

Δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη για το τι σημαίνει αγώνας και τι σημαίνει πατρίδα. Κάποιοι βάζουν τη ζωή τους πάνω από όλα, για κάποιους η πατρίδα τους ίσως και να μην είναι τόσο αγαπημένη. Ίσως να μην τους έχει "φερθεί" καλά, ίσως να μην τους συνδέει κάτι παραπάνω με αυτήν παρά μόνο ότι απλά γεννήθηκαν εκεί. Ίσως απλά να είναι όντως κότες και να φεύγουν μέχρι να περάσει η κρίση. Μα όπως δεν θα κατακρίνω ένα ελάφι που φεύγει από το δάσος του όταν παίρνει φωτιά αντί να κάτσει να καεί, έτσι δεν είμαι σε θέση και να κατακρίνω έναν άνθρωπο. Εσύ δεν είσαι ο απεσταλμένος του Θεού, να μας διδάξεις ποιο είναι το σωστόν και ηθικόν και να πατάξεις το λάθος και ανήθικο. Και ω, του θαύματος, ξέρω πως σε ταράζει και δεν το χωράει το μυαλό σου, αλλά είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι δικαιούνται να έχουν την οποιαδήποτε άποψη τους εκφράζει και δεν θα τους πεις εσύ τι θα κάνουν και τι θα πιστέψουν.

Τέλος, άνθρωποι που εύχονται τον πόνο ή ακόμα και τον θάνατο (καιάδας και λοιπές ηλιθιότητες) άλλων έμβιων όντων ανεξάρτητα των λόγων που έχουν για να το κάνουν, απλά επειδή δεν συμφωνούν με τον τρόπο σκέψης ή συμπεριφοράς τους, κατ'εμέ δεν δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης από το να πέσουν οι ίδιοι σε αυτά που με μίσος εύχονται.

Όσο δε για την παραβίαση των νόμων του Κράτους, κοίτα πρώτα τα (εθνικά) αδέρφια σου να δεις τι κομπίνες και βρωμιές κάνουν και τη γλυτώνουν λόγω θέσης ισχύος που κατέχουν ή αδυναμίας του Κράτους σου. Ούτε μένα μου αρέσει η κατάντια, αλλά τουλάχιστον δεν τα ρίχνω όλα στους ξένους, "ΡΕ".

Οι θέσεις μου είναι σαφείς και ξεκάθαρες. Αντιλαμβάνεσαι ότι αν δεν σε εκπροσωπούν δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταυτιστείς ιδεολογικά μαζί τους. Οπως ακριβώς και οι λαϊκιστικες σου απόψεις δεν αφορούν εμένα μα παρόλα αυτά ούτε τσουνάμι σου έυχομαι, ούτε καιάδα. Τέλος διαλόγου. Χαιρετώ.