Παρασκευή, Ιουλίου 11, 2008

ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ:ΔΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΑΚΙΑ,ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ --ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες,
δεμένοι με χειροπέδες σε παγκάκια
και σε ένα υπόστεγο στο ύπαιθρο
κοντά στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών,
διαβιούν τις τελευταίες μέρες μετανάστες από το Αφγανιστάν
που έχουν συλληφθεί από το Λιμενικό της Πάτρας.
Το παράπτωμά τους είναι ότι προσπάθησαν
να φύγουν από τη χώρα χωρίς να τους έχουν χορηγηθεί
τα ανάλογα ταξιδιωτικά έγγραφα,
με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής
στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Μάλιστα το βράδυ επιστρατεύονται κλούβες των ΜΑΤ
προκειμένου να χρησιμοποιηθούν
ως κοιτώνες και τους στοιβάζουν μέσα!Το νέο αυτό περιστατικό της ντροπής,
για το οποίο είναι υπεύθυνοι η κυβέρνηση
και οι αρμόδιες υπηρεσίες της,
έρχεται να προστεθεί στις άθλιες συνθήκες
για όσους αναγκάζονται να ζουν σε καταυλισμό
που δεν κάνει ούτε για να σταβλίζονται ζώα,
στη μη χορήγηση των απαραίτητων
ταξιδιωτικών εγγράφων για την ελεύθερη μετακίνησή τους,
στη μη χορήγηση πολιτικού ασύλου,
στη μη πρόσβασή τους σε υγειονομική περίθαλψη.
Οι δικαιολογίες των υπευθύνων του Λιμεναρχείου
ότι τα κρατητήρια του ΟΛΠΑ έχουν κριθεί
ακατάλληλα λόγω του πρόσφατου σεισμού
και δεν έχουν πού να τους πάνε,
με αποτέλεσμα να τους τοποθετούν
κατά τη διάρκεια της ημέρας σε παγκάκια,
δέντρα και κάτω από υπόστεγα,
μόνο ως προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν.


ΚΥΡΙΟΙ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ...


ΠΡΕΖΑ TV
11-7-2008

πηγη:Ριζοσπαστης

23 σχόλια:

Billy Mouse είπε...

μπραβο ρε πρεζα που βγαζεις θεματα για μεταναστες.Δυστυχως αυτοι οι ανθρωποι εκτος απο την κρατικη εκμεταλλευση,εχουν να αντιμετωπισουν και το ρατσισμο απο τους πολιτες,για παραδειγμα,στο δρομο μεταξυ Ακροπολης-Αρχαιας αγορας βρισκονται πλανοδιοι απο το Μπαγκλαντες ή Πακισταν που πουλανε ομπρελλες στους τουριστες,και προχτες ηταν 1 χαμουρα Ελληνιδα που ειχε θρονιαστει και πουλαγε χαρτες,και οχι μονο τους εδιωχνε απο διπλα της,αλλα φωναζε και μπατσους που περναγαν απο κει να τους μαζεψουν!!
κατι τετοια βλεπω καθε μερα και αρχιζω να πιστευω οτι γινομαστε απο τις χειροτερες σκατοφαρες..

Ανώνυμος είπε...

στοιχεία που να αποδεικνύουν τα λεγόμενά σου έχεις ή μας παραμυθιάζεις τζάμπα?? Πολύ ράδιο αρβύλα εχεις καταντησει και σε λιγο δεν θα σε διαβαζει κανενας...

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε γαμωτο...ειμαστε σκατοφαρα...επρεπε να τους ειχαμε στο Hilton. Να εχουν τα αρκουδισιον τους, να εχουν ενα πρωινο, να κανουν κανα μπανακι στην πισινα...μεστη ζεστη...κριμα...τς τς τς αααααχ, πρεπει να γινουμε ευρωπαιοι σαν τους Αγγλους και τους Γαλλους οι οποιοι τους πυροβολουν, τους πετανε στη θαλασσα,κλπ εκει κυριοι ειναι απανθρωπες οι συνθηκες και οχι στην πατρα που δεν υπαρχουν κτηρια προς το παρον λογο του σεισμου. Ακομα και οι του λιμενικου σε τι συνθηκες δουλευαν πριν τον σεισμο και σε τι συνθηκες δουλευουν τωρα?

Α...παρεπιπτοντως για τα προτυπα κεντρα μεταναστων, που τους κοιμηζουμε και τους συτιζουμε δωρεαν, καμμια αναφορα...εκει τουμπεκι ψιλοκομμενο ετσι?

Αρε αθανατοι Μιζεροι κολοΝεοΕλληναρες

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ μαζί σου. Δεν σχολιάζω για να κοντραριστώ με κανέναν, αλλά καλύτερα που τους κρατάνε στην Πάτρα για τους οποιοδήποτε λόγους (είτε αυτοί λέγονται ταξιδιωτικά έγγραφα είτε σπίτια είτε είτε είτε), παρά να στιβάζονται μόνοι τους ανάμεσα στα καρπούζια που μεταφέρουν φορτηγα από Ελλάδα - Ιταλία για 20 ώρες και να τους βρίσκουν μετά οι Ιταλοί νεκρούς και να μην ξέρουν τι να τους κάνουν γιατί λένε ότι είναι λαθρομετανάστες.

Billy Mouse είπε...

@ανωνυμος 11:53
Μιζερος εισαι εσυ παλιοτρομπα,που στραβωνεις γιατι καθεται διπλα σου ο Αλβανος στην καφετερια.Επισης εισαι μιζερος που πας να κανεις αμεσως συγκριση με τους αγγλογαλους,και τελοςπαντων αφου ειναι τοσο καλα τα προτυπα κεντρα δεν πας και 1 βολτα απο κει να κοιμηθεις καμια μερα να δεις πως ειναι;;ή εστω να βγεις εξω και να πουλας ομπρελες και να σε γιουχαρουν οι παντες.
Τελωσπαντων δεν θελω να το παιξω υπερασπιστης των αδυνατων,απλα μου τη σπανε τυποι σαν κ εσενα που νομιζουν οτι η τηλεοραση ειναι ο κοσμος ολος(γιατι σιγουρα απο κει εχεις παρει μονο τις πληροφοριες σου) και δε βγαινουν παραεξω να δουν τι γινεται.

*Νινέτα* είπε...

Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση στο λιμάνι της Πάτρας τις τελευταίες μέρες.
Στην παραλιακή μας οδό υπάρχει αυτοσχέδιος καταυλισμός πρροσφύγων(δε δέχομαι το "λαθρομετανάστης".Άν ,μπορούσαν να έχουν δηλαδή τα απαράιτητα έγγαφα θα ήταν παράνομοι;).
Οι πρόσφυγες λοιπόν συντηρούνται από την Μητρόπολη της Πάτρας και από τους κατοίκους.
Κράτος υπάρχει μόνο στις εφημερίδες και τα κανάλια.
Η συνθήκες διαβίωσης τους είναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΕΣ.
ΟΚ,ο ερυθρός σταυρός στη χάση και στη φέξη τους κάνει ιατρικές εξετάσεις,τα νοσοκομεία τους περιθάλπτουν δωρεάν και έγινε και μια λεπτή χειρουργική επέμβαση καρδιάς σε έναν λαθρομετανάστη άμεσα.
Ε,και;Σημασία έχει οτι χιλιάδες άτομα ξεκινούν για να ζήσουν και δεν ξέρουμε πού χάνονται.Στο δρόμο,εδώ στην Πάτρα απο αρρώστιες ή κυκλώματα λαθρομετανάστευσης ή τέλος όπως λέει ο 2ος ανώνυμος :
" να στιβάζονται μόνοι τους ανάμεσα στα καρπούζια που μεταφέρουν φορτηγα από Ελλάδα - Ιταλία για 20 ώρες και να τους βρίσκουν μετά οι Ιταλοί νεκρούς και να μην ξέρουν τι να τους κάνουν "

Ταχυδρόμος! είπε...

Είμαστε στα αλήθεια άθλιοι..

neoinileias είπε...

Στο έλεος των παράνομων μεταναστών η Πάτρα

Οι κάτοικοι της περιοχής μπροστά στο άθλιο θέαμα που αντικρίζουν καθημερινά έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν. Καθημερινά οι παράνομοι μετανάστες ξεφεύγουν από την επιτήρηση της αστυνομίας και του λιμενικού δημιουργώντας προβλήματα, οι κάτοικοι φοβόνται για τη ζωή τους.
Οι παράνομοι μετανάστες σκαρφαλώνουν στα κάγκελα του λιμανιού, κρύβονται σε νταλίκες με προορισμό την Ιταλία, μη υπολογίζοντας τις αρχές του λιμανιού, αλλά και αδιαφορώντας ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.


Διαβάστε περισσότερα
http://neoinileias.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Για να έρθουν στην Ελλάδα πλήρωσαν γύρο στις 5.000 Ευρώ στους δουλέμπορους!
Με αυτά τα λεφτα κάθονταν στον τόπο τους και είσαν βασιλιάδες! Που τα βρήκαν? Ποιός τους τα δίνει και γιατί?
Εγώ δεν τους θέλω! Δεν είναι άραγε Δημοκρατικό μου δικαίωμα?
Όποιος τους θέλει τόσο πολύ ας τους πάρει στο σπίτι του. Είναι πάρα πολύ απλό!
Πρέπει να το κάνουμε δηλαδή σύμφωνα με το μύθο όπου έκοψε μια αλεπού την ουρά της και μετά προσπαθούσε να πείσει τις άλλες να κάνουν το ίδιο!
Θα κινδυνεύω εγώ και το παιδί μου και το παιδί του καθενός από τις κολλητικές μολυσματικές ασθένειες αυτών γιατι ένας ή περισσότεροι από την άλλη άκρη της Ελλάδας θέλουν να το παίξουν ψυχόπονοι?
Στα σπίτια σας και στις αυλές σας κύριοι.
Ευχαρισώ για την φιλοξενία!
ΤΑΚΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ευρώ όχι η ευρώ. Και λέγεσαι ΤΑΚΗΣ όχι ΤΑΚΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε billy αν έμενες δίπλα στον αυτοσχέδιο καταυλισμό τους (που είναι μέσα στην καρδιά της Πάτρας ) και είχες και κανα δυο μικρά παιδιά δεν θα τα έλεγες αυτά.Εκτός και αν ήθελες τα παιδιά σου να βλέπουν πως οι άνθρωποι χέζουν ελεύθερα στην φύση (λέμε τώρα ) ή να μάθουν πως οι άνδρες την παίζουν....

*Νινέτα* είπε...

Τάκη φυσικά είναι Δημοκρατικό σου δικαίωμα να είσαι κατά των μεταναστών στη χώρα σου και καλά κάνεις και οβάσαι την όποια μολυσματική μεταδιδομενη ασθένεια.
Κατα βάθος όλοι είμαστε ξενοφοβικοί.
Θα πρέπει όμως να βάλεις καλά στο μυαλό σου οτι η μετανάστευση δεν αφορά μόνο φτωχούς και αρρωστους,αλλά "αυτοί" δεν έχουν άλλη επιλογή.
Τα χρήματα πού τα βρίσκουν;Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ,προτιμώ να μάθω πού θα καταλήξουν και πώς θα επιβιώσουν.

patsiouri είπε...

Τάκη μη λες πολλά γιατί όπως πάμε αύριο μπορεί να είμαστε επακριβώς στη θέση τους...κι'εσύ, κι'εγώ και τα παιδιά μας. Αλήθεια, δεν το βλέπεις να'ρχεται?

Όσο για τα πέντε χιλιάρικα, δεν τα δίνουν ντούκου ρε παιδιά, εγώ ξέρω πως τα ξεπληρώνουν σιγά σιγά αν τους κάτσει κανα μεροκάματο.

Και να τα είχαν δλδ, εσύ άνεργος σε μια κατεστραμμένη χώρα, θα ένιωθες ας πούμε ασφαλής αν η περιουσία σου ήταν τα πέντε αυτά χιλιάρικα??

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ γιατί είναι με χειμωνιάτικα ρούχα οι λαθρομετανάστες; Γιατί επιτρέπεται να εργάζονται; Το κράτος δεν αντιλαμβάνεται ότι εργάζονται ανασφάλιστοι, άρα τους εκμεταλεύονται οι κάθε λογείς Έλληνες κοπρίτες;

FuSmOKer είπε...

Και εμείς σαν Έλληνες έχουν υπάρξει κάποιοι παλαιότεροι ως μετανάστες.

Το "λαθρομετανάστης" με το "μετανάστης", τις περισσότερες φορές, έχει πολύ τυπίκή διαφορά και καθόλου ουσιαστική. Μην τα λαμβάνουμε όλα με γνώμονα την χώρα μας.. σε κάποια χώρα πχ. κάποιος μπορεί να διώκεται και μόνο γιατί.. υπάρχει.

Το ότι σαν Έλληνες ξεχνάμε γρήγορα είναι δεδομένο. Δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Η κατασταση στην πατρα,στο λιμανι ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ.Αρκει να κανεις μια βολτα για να το διαπιστωσεις.Ενας απο τα πλοια μου ειπε πως συμφερει το κρατος αυτη η ιστορια,γιατι περνουν καποια ευρωπαικα λεφτα την ημερα για τον καθενα τους.Δεν σας λεω αν στεκει,ψαξτε το αν μπορειτε,αλλα το πιστευω γιατι στην τελικη,2 δρομους να κλεισουν ολους κι ολους μπορουν να τους μαζεψουν.Αλλα προφανως δεν θελουν.Για τουσ πατρινους,η κατασταση ειναι κρισιμη.Εχουμε και μικρα παιδια που πανε σχολειο,γυριζουν με τα ποδια...τι να πω....

Billy Mouse είπε...

φιλε ανωνυμε των 5:31(ελπιζω να μην εισαι ο ιδιος με τον Τακη),το να ζεις
διπλα απο τετοιες καταστασεις ειναι οντως προβλημα που θα λυνοταν αν υπηρχαν σωστες υποδομες σαν κρατος,αυτο βεβαια δεν σημαινει να τους φερομαστε και ασχημα ουτε οτι φταινε οι ανθρωποι για την κατασταση.
Να φροντισετε να ενημερωσετε τον δημαρχο και να απαιτησετε την αμεση αποκατασταση τους,οχι να τα βλεπουμε αυτα μονο στις ολυμπιαδες..

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμος @ 2:11μμ
Σωστά διότι, είναι Η Δραχμή και ΤΟ Ευρώ!
Στο δια ταύτα όλοι τραβάνε την ουρά τους!
Δεν είδα κάποιον να λέει "κάντε ρε στη πάντα, εγώ θα πάρω 3 να τους φιλοξενίσω!"
Στην θεωρία όλοι αστέρια! Στην πράξη...

fusmoker νατην κόψεις την ρίγανη σε πειράζει!
Εδώ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον μετανάστη από τον ΛΑΘΡΟμετανάστη, σχόλια θέλεις να κάνεις?
Γιατί δεν τους πέρνεις σπίτι σου? Που ξέρεις, μπορεί να έχουνε άκρες και να σε "φτιάξουνε"?
ΤΑΚΙΣ γιατί έτσι μ΄αρέσει!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως φαινεται, οτι πολλοι, δεν εχουν καλες σχεσεις με του αριθμους...
Αν ειχαν, θα καταλαβαιναν, οτι δεν ειναι δυνατον να αυξανεται συνεχως ο αριθμος αυτων των φτωχοδιαβολων που ερχονται στη χωρα.
Κατα την αποψη καποιων αφελων, μεχρι ποτε και ποσους πρεπει να βαλουμε μεσα και να τους ενταξουμε;
Το 10%, το 20%, η το 90% του ολου πληθυσμου;

*Νινέτα* είπε...

Ανώνυμε(2:11) στο "Δεν είδα κάποιον να λέει "κάντε ρε στη πάντα, εγώ θα πάρω 3 να τους φιλοξενίσω!"
Στην θεωρία όλοι αστέρια! Στην πράξη..." έχεις απόλυτο δίκιο,γιατί στην τελική μόνο να κράζουμε ξέρουμε.Απόλυτο δίκιο.Το πρόβλημα παραμένει.

Ανώνυμος είπε...

Otan oi bloggers kanane silalitiria ton 5 atomon sto sintagma gia ta "dikaiomata" esi Preza ti ekanes?

Gege ekanes?

Ase loipon tis theories gia to troktiko kai peri miniseon gia toys ilithioys.

Simbouli..
Mazepsou oso prolabainis giati pas karfotos kai si..

O GEGES!fbqkv

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνησω με τη ΝΙΝΕΤΑ, ναι κανεις ισως απ' ολους μας δεν θα παιρναμε καποιον απο δυστυχεις αυτους ανθρωπους να σκιασθουν στο μπαλκονι μας. Απο εκει ομως μεχρι την κατασταση που ειδαμε ολοι μας στο λιμανι της ΠΑΤΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΞΕΣΚΕΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΛΠΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ!!!!Το ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ,-ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ,ΜΑΣΤΡΟΠΩΝ,ΚΡΑΤΩΝ,ΜΚΟ,ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΡΑΤΑΔΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΦΟΡΑ ,ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Οι μεταναστες να καθησουν στην Ελλαδα φτανει να μην σου ριμαζουν το σπιτι, το αυτοκινητο και σενα τον ιδιο 2 φορες τον μηνα. Η Ελλαδα δεν ειχε τα προβληματα της ο καθε ταλαιπωρος της ελλειπε. Να καθησεις με αξιοπρεπεια ρε πουστη στον τοπο που σε φιλοξενει.