Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2008

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΣΙΩΠΑ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

Στο «Μεταξά», το νοσοκομείο-προπύργιο στη μάχη κατά του καρκίνου, υπηρετούν 249 και λείπουν 46 απαραίτητοι γιατροί, ενώ το μάχιμο νοσηλευτικό προσωπικό είναι 250 άτομα, δηλαδή 57% του συνόλου των οργανικών θέσεων! Στο ακτινοθεραπευτικό χρειάζονται έξι φυσικοί και σήμερα υπηρετούν μόνο δύο.

Οι λίστες αναμονής φτάνουν έως και τους πέντε μήνες. Τα χειρουργεία δεν λειτουργούν πλήρως, ενώ πολλά ραντεβού αναβάλλονται. Το παθολογο-ανατομικό καθυστερεί ακόμα και 40 ημέρες να δώσει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, ενώ στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) πέντε κρεβάτια είναι κλειστά.

Χρειάζονται δύο με τρεις μήνες για να ξεκινήσει ο ασθενής ακτινοθεραπεία! Ο ψηφιακός αγγειογράφος χάλασε προ διετίας και ακόμη δεν έχει διορθωθεί ή αντικατασταθεί με καινούργιο. Το μηχάνημα της βρογχοθεραπείας δεκαοκτώ μήνες παραμένει στα κουτιά. Την ίδια ώρα, οι αυξημένες ανάγκες καθιστούν απαραίτητη την απόκτηση δεύτερου γραμμικού επιταχυντή, μαγνητικού τομογράφου, λαπαροσκοπικού πύργου και γενικότερα τον άμεσο εκσυγχρονισμό των παλαιών μηχανημάτων.

Την ίδια ώρα, με 400 κρεβάτια, το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» έχει 25.000 εισαγωγές τον χρόνο και 4.200 χειρουργικές επεμβάσεις.Δυστυχως ομως...δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος στο μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της Αθήνας, μηχανήματος απαραίτητου για τη διαγνωστική προσέγγιση των ογκολογικών ασθενών...

Επιπρόσθετα, υπάρχει τεράστια λίστα αναμονής, η οποία σήμερα ανέρχεται σε περίπου 400 άτομα. Τα ακτινοθεραπευτικά τμήματα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο λόγω της έλλειψης χειριστών. Η ζωή εκατοντάδων καρκινοπαθών, που έχουν ήδη υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης όγκων, είναι κυριολεκτικά σε κίνδυνο αφού η ακτινοθεραπεία τους καθυστερεί έως και 75 ημέρες από τον προβλεπόμενο χρόνο έναρξης, ο οποίος είναι το μάξιμουμ 30 ημέρες.

Απο την αλλη πλευρα στην περιφερεια...
Στο «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και σε βασικά μηχανήματα, δεν διατίθενται πλέον κρεβάτια σε καρκινοπαθείς, οι περισσότεροι μάλιστα από τους οποίους, ταξιδεύουν από μακρινούς νομούς της ευρύτερης περιοχής.

Στη Λάρισα, οι ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχουν ως συνέπεια τη δημιουργία λίστας τριών μηνών για τους περίπου 250 καρκινοπαθείς, οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν τη θεραπεία τους.

Καταγγέλλεται μάλιστα ότι η λίστα του νοσοκομείου έχει κλείσει και νέα ραντεβού δεν ορίζονται πλέον, με συνέπεια όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα, στην κυριολεξία να εκλιπαρούν.

Στο τμήμα Ακτινοθεραπείας, το μοναδικό στον άξονα από Λαμία έως Θεσσαλονίκη, υπηρετούν σήμερα ένας επιμελητής Β, μία επικουρική ιατρός και ένας ακόμη γιατρός για να εξυπηρετήσουν 80 ασθενείς σε μηνιαία βάση.

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για τους καρκινοπαθείς της Πελοποννήσου οι οποίοι ταλαιπωρούνται και αναγκάζονται να πηγαίνουν για ακτινοθεραπεία στην Αθήνα ή στα Γιάννενα, επειδή ένας εξομοιωτής για ακτινοθεραπεία, ο μοναδικός στην περιφέρεια, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας στο νοσοκομείο του Ρίου.

Τελος,δικαιωνεται πληρως ο ηθοποιος Θυμιος Καρακατσανης,αναφορικα με τα οσα μας ειχε πει off the record για την κατασταση που επικρατει στο νοσοκομειο Αγιοι Αναργυροι...
Πιο συγκεκριμενα σε «γεφύρι της Αρτας» έχει καταντήσει η λειτουργία του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι», το οποίο είχε πληγεί ανεπανόρθωτα στον σεισμό του 1999 και κατασκευάστηκε εκ νέου με σημαντικές καθυστερήσεις.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009, σύμφωνα με την τρίτη κατά σειρά και τελευταία προθεσμία, πρέπει να λειτουργήσει, διαφορετικά θα πρέπει να επιστραφούν στην ΕΕ τα χρήματα που διατέθηκαν για να οικοδομηθεί! Το κτίριο είναι έτοιμο, δεν μπορεί ωστόσο να ανοίξει τις πύλες του για διάφορους «διαδικαστικούς» λόγους. Ενας από αυτούς είναι και το γεγονός ότι εδώ και 8 μήνες έχει μπλοκάρει η διαδικασία σύνδεσης του αποχετευτικού αγωγού του νοσοκομείου στο κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.

ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;


Λιγη αξιοπρεπεια και ανθρωπια
στο τομεα της περιθαλψης ζηταμε
και τιποτε παραπανω...

Λιγη αξιοπρεπεια
που δικαιωματικα μας ανηκει.


Ερευνα:Γ.Κρητικος,Μ.Ζιωζιου

ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2008

5 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Η απάντηση του Αβραμόπουλου είναι πάντα το ίδιο κλισέ.
-Εχουμε γνώση του προβλήματος και το υπουργείο μελετάει τις λύσεις για την επίλυση του!
Μια διόρθωση:δεν υπάρχει βρογχοθεραπεία απλά πρέπει να διορθωθεί σε βραχυθεραπεία.

... είπε...

Βλέπω πάντως ότι σέβεσαι τις off the record πληροφορίες και προστατεύεις και αυτόν που στις ειπε....

Καραγκιόζη

ekptotos aggelos είπε...

Εύχομαι ο Αβραμόπουλος να πάθει καρκίνο σε όλα τα σημεία του σώματός του -κεφάλι, χέρια, πνεύμονες, δέρμα. Να πάει στα καλύτερα νοσοκομεία αλλά να μην είναι αναστρέψιμη η κατάστασή του και ως εκ τούτου ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

p.m. είπε...

Ο Αβραμόπουλος έχει άλλες προτεραιότητες σχετικά με αυτήν την ασθένεια...

κλικ εδώ

Theodore είπε...

Tωρα καθοσαστε και κουβεντιαζετε για τον κυριο "τιποτα"...
Τι να πω εγω τωρα και κανει και τοση ζεστη;