Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2008

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ,ΕΞΙΣΟΥ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΓΙΑ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΘΥΕΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ...ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..


Αναλύσεις επί αναλύσεων
και προσπάθεια εξεύρεσης της αιτίας
που ένα μικρό " άρρωστο" Παοκτσάκι, Αρειανάκι,
Ολυμπιακάκι και πάει λέγοντας,
κάνει τη γνωστή χειρονομία στο γήπεδο,
δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα
πάνω στο ξέφρενο ρυθμό ενός συνθήματος.


Πόσο κομπλεξικός μπορεί να είναι κάποιος
για να ασχοληθεί με τον πατέρα του μικρού
λέγοντας ότι αντί να του μεταλαμπαδεύει γνώσεις,
του μαθαίνει να κάνει αυτή τη χειρονομία;

Πόσο αφελής και υποκριτής
μπορεί να είναι κάποιος ώστε να ασχοληθεί
με αυτό το παιδί, λέγοντας ότι αυτή του η πράξη
είναι η πηγή του κακού;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.


Τα παιδιά είναι μίμοι. Ότι βλέπουν κάνουν.
Θα γουστάρατε να βάζατε το παιδί σας
να παρακολουθεί δελτία ειδήσεων
και εκπομπές με πολιτικά πρόσωπα
να αλληλοβρίζονται;

Θα βάζατε ένα παιδί να βλέπει Λαμπίρη,
Τατιάνα, Καρβέλα, Χατζηνικολάου και Πάνιες;

Ή μήπως θα τον παίρνατε μαζί σας στην εφορία
για να μάθει από τώρα τα κόλπα;

Ίσως να τον πηγαίνατε στο Άγιο Όρος
ή στη μονή Βατοπεδίου για να το ευλογήσει ο Εφραίμ
και ο κάθε τραγόπαπας.
Χίλια παραδείγματα μπορώ να δώσω.
Εκατομμύρια πράγματα που είναι χειρότερα
από το να πάρεις το παιδί σου και να το πας στο γήπεδο.
Και μερικούς τους πειράζει
ένα πιτσιρίκι που πηγαίνει στο γήπεδο,
φορτώνοντας του όλα τα κακά της χώρας μας.


Ή μήπως βγάλατε το συμπέρασμα
από ένα βίντεο ότι ο πατέρας του παιδιο
ύ δεν το διαπαιδαγωγεί σωστά;
Ξέρετε εσείς που τον καταδικάσατε,
αν στο σπίτι του μαθαίνει αυτά
που σας έμαθε ο δικός σας πατέρας;
Μπορεί να είναι και καλύτερος διαπαιδαγωγός.
Ίσως όχι. Άλλα αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα
να τον κατηγορούμε.


Στην τελική, ας υποθέσουμε
ότι το παιδί αυτό το βάζουμε και παρακολουθεί
όλη τη μέρα τηλεόραση και διαβάζει εφημερίδες
και ενημερώνεται από το ίντερνετ.
Όταν γίνει 18 και πάρει ένα όπλο
και βγει στο δρόμο να μας καθαρίσει όλους
ως τους κύριους υπεύθυνους
για την τραγική κατάσταση της χώρας,
τι θα του πούμε; Τίποτα.
θα τον "χώσουμε" μέσα
ώστε να συνεχίσουμε απτόητοι το έργο μας.


Σταματήστε να είστε υποκριτές.
Σταματήστε να είστε συντηρητικοί.
Δεν φταίει το παιδί. Δεν φταίει ο πατέρας.
Εσείς φταίτε.
Εσείς, γιατί σε μια μαύρη ζωή
σας ενοχλεί κάθε τι φωτεινό
.
Και είναι φωτεινό το να πηγαίνεις
να ξεδίνεις στο γήπεδο.
Πολύ πιο φωτεινό από το να πηγαίνεις μπουζούκια,
να βλέπεις τηλεόραση
ή να την "βρίσκεις" ηλεκτρονικά.

Ίσως αν το δοκιμάζατε και σεις..... Ίσως.
Είναι φωτεινό, βέβαια, αρκεί να μην ξεφεύγεις από τα όρια.
Αρκεί να μην βιαοπραγείς και καταστρέφεις,


ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΑΥΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΖΕΡΟΙ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΤΣΙ, ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ. ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ, ΟΥΤΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΤΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Dr. Koul
Y-MAGAZINE

ΠΡΕΖΑ TV:Γιατι καθε φορα πρεπει να επιλεγουμε
τη λιγοτερο χειροτερη δυνατη επιλογη;;;

Σε καμια περιπτωση δεν ειπαμε
τα παιδια να διαπαιδαγωγουνται με ολα τα παραπανω,
διοτι καποια απο αυτα
ειναι χειροτερα και απο το γηπεδο...
αλλα και ο φανατισμος
δεν ειναι η καλυτερη δυνατη λυση,
εστω και αν χρησημοποιηται
ως μεσω και τροπος εκτoνωσης.

Η αληθεια ειναι καπου στη μεση...

ΠΡΕΖΑ TV
21-11-2008

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ BLOG ΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ:Οταν σχολιάζουν διάφοροι στο blog μας τους αγνοούμε η τους χλευάζουμε ενώ όταν σχολιάζει κάποιος από το περιοδικό που γράφουμε και εμείς χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς όπως:ΕΞΙΣΟΥ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και αν χρειαστεί κάνουμε και πίσω στις απόψεις μας .Γιατί ως γνωστόν αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει

Ανώνυμος είπε...

Αν η αλήθεια είναι κάπου στην μέση σβήσε την εγγραφή και σταμάτα να αναπαράγεις αυτά τα βίντεο ΤΩΡΑ.Μπορείς πιστεύω να έχεις ένα πετυχημένο blog και χωρίς να διασύρεις κόσμο

kissmyarrow είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ, ΚΑΙ ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΓΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.-

Ανώνυμος είπε...

Είτε συμφωνείτε με την άποψη του Πρέζα, είτε συμφωνείτε με την δική μου, εγώ πρέπει να απονείμω τα εύσημα στον Πρέζα γιατί φιλοξένησε την άποψή μου στο μπλογκ του. Από κει και πέρα όλα τα άλλα υπόκεινται στην οπτική του καθενός. Και για να απαντήσω στον πρώτο φίλο- αν και δεν χρειάζεται- ο Πρέζας είναι αυτός που κράζω. Από τον Πρέζα πριζόθηκα και έγραψα τις παπαριές που έγραψα. Αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε το σεβασμό προς την αντίθετη άποψη. Λίγοι το κάνουν. Και αν υπάρξει παρόμοια περίπτωση δεν θα μασήσω να εναντιωθώ στη φωνή του Πρέζα. Όπως πολλοί απο σας κάνατε μέσω των σχολιων σας.

Ανώνυμος είπε...

"ο Πρέζας είναι αυτός που κράζω"
Το κατάλλαβαμε αυτό.Γιατί δεν έκανε εγγραφή και για τις απόψεις των άλλων που τον κράζουν;Μόνο αυτός που γράφει στο ίδιο περιοδικό που γράφει και αυτός τυγχάνει να έχει δυνατή άποψη;
"Αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε το σεβασμό προς την αντίθετη άποψη"Ο σεβασμός αυτός είναι σχετικός.Σε παλιότερη του εγγραφή πάνω σε θέμα που σχετιζότανε με την θρησκεία και έγραψα ένα σχόλιο με εδάφια της αγίας γραφής μέσα, το έσβησε στη συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ti einai auta re malakes? Ti einai auta t'arrwstimena pou vlepw? Ti pateras einai autos pou vrizei, mathainei aisxres xeironomies sto paidi tou kai tou emfisei to misos gia tin astynomia? Etsi tha paei mprosta autos o topos? Me opadilikia tha mathaite sta paidia sas merikes aksies kai arxes? ZWA!

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια δεν είναι κάπου στη μέση. Στην ίδια κατηγορία που βάζει ο Δρ αυτούς που βλέπουν Πάνια κλπ, στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι γραφικοί οπαδοί που σέρνουν τα ανήλικα στα γήπεδα της συμφοράς με τις βρισιές και την ελεεινή εκτόνωση των φιλάθλων. Και αυτές οι γενικολογίες του Δρα ότι δηλαδή δεν φταίει ο γονιός που παίρνει το παιδάκι στο γήπεδο, ας τις κρατήσει για το δικό του παιδί. Ποιο γήπεδο και ποια γοητεία του;
Εν κατακλείδι, η ασχήμια του σκυλάδικου, του τηλεοπτικού σκουπιδαριού και της χυδαίας συμπεριφοράς των φιλάθλων, όλα ανήκουν στον ίδιο τορβά (και σιγά, μη σχισθεί το καλσόν για το πόσο φωτεινό είναι να πηγαίνεις γήπεδο μπουχαχα)
Πρέζα, απορώ πως έκανες πίσω σε μια επιχειρηματολογία αντιφατική, προσβλητική, επιφανειακή και εν τέλει της πλάκας.

Ανώνυμος είπε...

Εκανε πίσω γιατί γράφει στο ίδιο περιοδικό που γράφει και ο dr.Koul μυαλό θέλει;

Ανώνυμος είπε...

Το να θεωρείς ότι δεν είναι σωστό να πηγαίνει κάποιος το παιδί του στο γήπεδο και να βρίζει είναι μιζέρια;ΕΛΕΟΣ!!!ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.Ολοι αυτοί που πετάνε πέτρες στα γήπεδα και πλακώνονται στο ξύλο DR.COOL δεν το κάνανε αυτό από την πρώτη μέρα που πήγανε στο γήπεδο,καλιεργίθηκε πρώτα ο φανατισμός μέσα τους και κάποια στιγμή φτάσανε σε αυτό το σημείο.Το προσπαθείς να προλάβεις μια κατάσταση είναι ΜΙΖΕΡΙΑ;Το να ψάχνεις για τα αίτια αφού σκοτωθεί κάποιος σε συμπλοκή οπαδών και να καταλήξεις μετά στο συμπέρασμα ότι φταίει ο φανατισμός που καλιεργήται είναι ΒΛΑΚΕΙΑ.ΠΡΊΝ ΣΥΜΒΕΊ ΤΟ ΚΑΚΌ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ και οχι εκ των υστερων.

Ανώνυμος είπε...

Μα το γραφω παιδια μεσα στο σχολιο μου. Αρκει να μην βιαιοπραγεις και καταστρεφεις περιουσιες. Φυσικα ανηκει στην ιδια κατηγορια με τα αλλα που ανεφερα, εφοσον γινονται αυτα τα πραγματα.Απο την αλλη, παρουσιαζεται βελτιωση στο θεμα γηπεδο-ποδοσφαιρο.
Αλλα φταινε παντα και αλλοι. Οχι μονο ο οπαδος. Φταινει οι προεδροι, η διαιτησια, πολλα. Αυτοι κονομανε και μεις ανοιγουμε κεφαλια και παιρνουμε 700 ευρω. Εμενα μ΄αρεσει το ποδοσφαιρο και το κλιμα στο γηπεδο. Απο τη στιγμη που το κλιμα μετατρεπεται σε ζουγκλα συμφωνω μαζι σας. Αλλα, δεν πιστευω οτι αυτο το παιδι πρεπει να χαρακτηριστει φανατισμενο επειδη εκανε μια χειρονομια που την κανουν ολοι. Εδω 10χρονα και εχουν κινητα φουλ στις τσοντες και η μονη λεξη που ξερουν ειναι το μαλακας.

Ανώνυμος είπε...

'Εδω 10χρονα και εχουν κινητα φουλ στις τσοντες και η μονη λεξη που ξερουν ειναι το μαλακας.'
Άντε πάλι... Μα δεν καταλαβαίνεις τι γράφουμε επιτέλους; Και επειδή εσύ θες να υπερασπιστείς ύπουλα συμπεριφορές απαράδεκτες, ξεγλιστράς με ανοησίες για τα παιδιά με κινητά κλπ; Λοιπόν, όσο μας ενοχλεί ο πιτσιρικάς που το λεξιλόγιο του ξεκινά από μαλάκας και τελειώνει με μαλάκας, έ, άλλο τόσο μας ενοχλεί και η συμπεριφορά του πιτσιρικά στην φωτό, όχι ό ίδιος αλλά η νοοτροπία που τη γεννά και που τη συντηρεί. Εντάξει, το καταλάβαμε ότι αγαπάς το ποδόσφαιρο, πρόβλημα σου και μαγκιά σου, αλλά μη μας παραμυθιάζεις με αντιδιαστολές της πλάκας, σαν τις θείτσες της γειτονιάς.
ΥΓ. Αν θες να πιστεύεις ότι η οπαδική συμπεριφορά βελτιώνεται, ή είσαι βαθιά νυχτωμένος, ή εθελοτυφλείς. Αλλά αφού δε σιχαίνεσαι την καφρίλα της κερκίδας, άσε μας να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

Ανταλλαγη αποψεων κανουμε. Δεν προσπαθω να σου αλλαξω τη δικη σου. Αλλα μη μου λες οτι υπουλα υπερασπιζομαι συμπεριφορες αναρμοστες. Αγαπαω το ποδοσφαιρο και προσπαθω να βελτιωσω την κατασταση του. Οσο μπορω.Εσυ, που με κριτικαρεις χωρις να εχεις πιασει το νοημα των οσων λεω, τι κάνεις γι αυτο? Εκτος και αν δεν σε νοιαζει επειδη δεν ασχολεισαι. Αν λοιπον δεν ασχολεισαι, σου μεταφερω εγω το κλιμα. Κανεις, μα κανεις, δεν εχει "φτιαξει" χαρακτηρα μεσα στα γηπεδα. Ολα ξεκινανε απο την οικογενεια. Αν λοιπον εισαι σωστος εκτος γηπεδου, ποιος ο λογος να αλλαξεις μεσα σε αυτο? Παρασυρεσαι απο τη μαζα στο να φωναξεις, αντε και να πεις καποια κουβεντα που δεν θα την ελεγες μονος σου. Αλλα το να πετας κοδρονια και πετρες ειναι καθαρα δικη σου επιλογη.Και χημικα απο την αστυνομια τρως-πολλες φορες χωρις λογο- και απο τους αντιπαλους προκαλεισαι, αλλα αν ξερεις ποιος εισαι δεν θα προκαλεσεις περαιτερω ενταση. Στην τελικη να στο θεσω αλλιως. Εμενα μου τη σπαει που πολλοι κραζουν τον φανατισμο των γηπεδων ενώ δεν έχουν ζησει καθολου το γηπεδο. Δεν ξερουν πως ειναι τα πραγματα και βγαζουν αποψη απο ενα βιντεο στο ιντερνετ. Ενα επιχειρημα δεν ακουσα. Ουτε μαγκας ειμαι που παω στο γηπεδο ουτε τιποτα. Απλως προτιμω να ειμαι εκει την Κυριακη. Εσυ μπορει να προτιμας να εισαι αλλου. Αλλα αυτο το αλλου δεν το κραζω χωρις να το ξερω. Και να ξερεις. Αυτοι που κανουν τα επεισοδια στα γηπεδα ειναι οι ιδιοι που κανουν τα επεισοδια στις πορειες και οπου και οποτε βρουν ευκαιρια. Ειναι στο αιμα τους, στη φυση τους, τη μαλακια τους-οπως θες πες το- να δημιουργουν εντασεις. Κανεις δεν εγινε εγκληματιας μεσα στο γηπεδο.

Ανώνυμος είπε...

xilies fores sto petalo para sta grafeia twn komatwn kai tis mizas .........kai st'arxidia mou oi mpatsoi kai oi kameres..........

Ανώνυμος είπε...

"Κανείς δεν έγινε εγκληματίας μέσα στο γήπεδο"Είσαι σίγουρος για αυτό drcool;Πόσο συχνά βλέπεις να πέφτει ξύλο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και πόσο συχνά το βλέπεις αυτό στο γήπεδο;Ανθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας που όλη την εβδομάδα είναι ήσυχοι στους δρόμους της πόλης πάνε στο γήπεδο και τα σπάνε όλα. Δεν δέχομαι επίσης με τίποτα την φράση "είναι στην φύση τους".Οι καταστάσεις που βιώνει κάποιος και ο τρόπος που ζει διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου.Αν μεγαλώσει για παράδειγμα κάποιος στις Ηνωμένες πολιτείες είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιήσει όπλο για να σκοτώσει κάποιον μιας και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό στην πατρίδα τους.αν μεγαλώσει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα οι πιθανότητες για να κάνει κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρότερες.Υπάρχει κάτι στο κλήμα των Η.Π.Α που κάνει να λειτουργεί η φύση των ανθρώπων έτσι;Η απάντηση είναι ΟΧΙ, το περιβάλλον που βιώνει κάποιος επηρεάζει έναν άνθρωπο και τον κάνει εγκληματία(τις πιο πολλές φορές).Ενα παρόμοιο περιβάλλον υπάρχει και στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης( που έχω πάει πολλές φορές στο παρελθόν)και κάνει έναν άνθρωπο πορομένο οπαδό με ότι κακό συνεπάγεται αυτό πολλές φορές .