Δευτέρα, Ιανουαρίου 12, 2009

ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

"Καυτή" αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα στο Αιγαίο, καθώς οι Τούρκοι βγάζουν αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια προκειμένου να πραγματοποιήσουν από σήμερα έως τις 16 Ιανουαρίου την αεροναυτική άσκηση «Cevik Pence» (Ατσάλινη Πένσα) σε περιοχές που έχουν δεσμεύσει από τη Λήμνο μέχρι τη Ρόδο. Οι στρατηγοί τις Αγκυρας ζήτησαν μάλιστα για την άσκηση επιπλέον περιοχές, τις οποίες η ελληνική πλευρά δεν ενέκρινε, ενώ διατηρούν ενεργές μέχρι και το τέλος του μήνα πέντε ακόμη που δέσμευσαν από τις αρχές του Ιανουαρίου.

Η τουρκική άσκηση έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Ελληνοτουρκικά, καθώς η Αγκυρα εδώ και τρεις εβδομάδες έχει κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο με τις αξιώσεις της στην περιοχή του Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου να προβάλλονται με πρωτοφανείς και επικίνδυνες ενέργειες στα όρια της κρίσης. Το γεγονός αυτό επιτείνει την ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας και οδηγεί σε αύξηση των μέτρων ετοιμότητας, τόσο σε μονάδες του Ανατολικού Αιγαίου όσο και σε βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Παρατηρητήρια νησιών έχουν ενισχυθεί, όπως και φυλάκια, ενώ στρατιωτικές μονάδες έχουν ανεβάσει το δείκτη αντίδρασής τους, κυρίως οι αεροπορικές βάσεις. Στρατιωτικές πηγές μιλούν για «θερμή εβδομάδα», με εκτιμήσεις για μεγάλο αριθμό εισόδων μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας στο FIR Αθηνών. Εκφράζονται δε φόβοι ακόμη και για «θερμό επεισόδιο», με στόχο τη δημιουργία τετελεσμένου γεγονότος.

Παλι με χρονια με καιρους...
παλι δικα τους θα ειναι...

Εξαλου την Κυπρο την πηραν σε μια περιοδο
οπου η Ελλαδα πολιτικα,ηταν κατα διαολου...

Δεν διαφερει σε τιποτε το τοτε με το τωρα...
Αντε να γουσταρει κανενας στρατοκαυλος...
αλλα ας μην ξεχναμε
πως οι Τουρκοι ειναι συμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ,
οποτε απλα...κουβεντα να γινεται...

"Ατσαλινη πενσα" αυτοι....
"ατσαλινη πετσα" εμεις...
διοτι την εχουμε λιωσει στη μαλακια ως κρατος...


ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2009

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πρέζα δεν είδα κανένα θέμα με το νέο κόμμα που θα ιδρυθεί απο πολίτες και κάνει το πρώτο του συνέδριο στις 18 του μήνα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας...

Γιατί...?

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Στελε καποιο Mail και βλεπουμε...Οχι αλλες παπαριες ομως...Κατσε να δουμε τι σκατα μπορει να ειναι και μιλαμε μετα...

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, σου στέλνω

Ανώνυμος είπε...

Στο έστειλα φίλε μου

Ανώνυμος είπε...

αν η ελλάδα είχε (ως κατάληξη) την χουντική επταετία η τουρκία ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει (όσο η ελλάδα). και δω είμαστε γεμάτοι μαλάκες ακόμα και στα στρατά,άρα κινδυνεύουμε ακόμα για θερμό επεισόδιο (μερικά πτώματα, λαμαρίνες και ντουβάρια ίσως που θα "επανέρθουν" από το νάτο, τον οηε, την εε κλπ).

Ανώνυμος είπε...

to teleutaio sxolio mporo na po oti itan korifeo...isos to kalitero tis dekaetias giato zitima...enooo gia pensa kai petsa mpravo re petsa greets apo berlin agorina se parakoloutho astamatita:D