Δευτέρα, Ιανουαρίου 12, 2009

ΠΑΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ...Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...

Επιστολη παραιτησης απο την ΕΡΤ,εστειλε η Σεμινα Διγενη στον προεδρο της ΕΡΤ,καθως οπως αναφερει δεν μπορει να εξακολουθει να βλεπει το ονομα της μπλεγμενο σε οικονομικα σκανδαλα εταιρειων παραγωγης,ενω παραλληλα καταγγελει πως η εκπομπη της Top Stories,επαιζε κατα γενικη ομολογια,κατι που παραδεχεται και ο ιδιος ο Παναγοπουλος...λαθος μερα και ωρα...με ο,τι και αν αυτο συνεπαγεται για τα νουμερα τηλεθεασης και την αποσβεση που θα μπορουσε να εκανε η ΕΡΤ για τα εξοδα της εκπομπης,εαν παιζονταν στο σωστο timing...
Δυστυχως καποιοι διορισμενοι καφροι,εξακολουθουν να παιζουν με τα χρηματα του Ελληνικου λαου,βαζοντας στη τσεπη,οτι μπορουν να αρπαξουν μεχρι να τους αποκαθηλωσουν...
Στο σημειο αυτο να σημειωσουμε και το νεο κρουσμα λογοκρισιας στην κρατικη τηλεοραση με εντολη της διοικησης,αναφορικα με την εκπομπη Ψηφιακη Ελλαδα,στην οποια καλεσμενος θα ηταν ο δημοσιογραφος Στελιος Κουλογλου,ωστε να παρουσιασει το portal του tvxs.gr
η οποια παρολου που μαγνητοσκοπηθηκε,δεν θα προβληθει ποτε,
εξαιτιας "πολιτικων" του καναλιου
...

Και το κρατικο ξεπλημα,με τα χρηματα των εργαζομενων που μας αρπαζουν παρανομα απο τους λογαριασμους της ΔΕΗ,συνεχιζεται...

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ... παραιτήθηκε η Σεμίνα ???
ΟΛΟΙ στην πλατεία Συντάγματος αύριο για πορεία και καταστροφές - δεν θα περάσει έτσι!!!
(Άσε μας ρε ΠΡΕΖΑ με τις μαλακίες που γράφεις)- - προφανώς παραιτήθηκε για να πάει σε άλλο κανάλι που θα παίρνει καλύτερα λεφτάκια!
Αλλά όπως και να έχει , στα παπάρια μας ότι και αν έκανε ή θα κάνει!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μεχρι και η κουτση μαρια θα ανοιξει Portal....

Arsen Efrem είπε...

Τηλεόραση: Ο ιερός ναός της γεροντίλας

Επικρατεί η πεποίθηση ότι η τηλεόραση είναι το κατ’ εξοχήν μέσο μαζικής επικοινωνίας το οποίο προβάλλει, επιβραβεύει και, ορισμένες φορές, αποθεώνει την ομορφιά και το σφρίγος της νεότητας. Επιφανειακά, αυτό μοιάζει αυταπόδεικτο. Αρκεί να επικαλεσθεί κανείς την πλημμυρίδα των εικόνων νέων ανθρώπων στα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα ή, ακόμα περισσότερο, την εξοφθάλμως νεανίζουσα συμπεριφορά όλων όσων συμμετέχουν στις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές. Εφόσον το μέσο ταυτίζεται με την εικόνα και η εικόνα κατακλύζεται από νέους ή, έστω, νεανίζοντες ανθρώπους, ποιος θα μπορούσε να αντιλέξει επ’ αυτού;
Το τηλεοπτικό ανάλογο της ρωμαϊκής εποχής ήταν η αρένα. Σ’ αυτήν μονομαχούσαν, συνήθως μέχρι θανάτου, καλογυμνασμένοι δούλοι, απελπισμένοι αιχμάλωτοι πολέμου και αιχμαλωτισμένα άγρια θηρία, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού της αυτοκρατορικής πρωτεύουσας, το οποίο σήμερα αρεσκόμαστε να αποκαλούμε «όχλο», σε αντιδιαστολή προφανώς με την περιούσιο «κοινή γνώμη» της εποχής μας. Φανταστείτε τον εαυτό σας να παρευρίσκεται σε κάποια μονομαχία στο Κολοσσαίο ή στο Μάσσιμο. Σε κάποιο διάλειμμα, απευθυνόμενος στο διπλανό σας του λέτε: «Δεν είναι άσχημο το θέαμα, αλλά ανησυχώ με τη συνεχή προβολή των δούλων και των άγριων θηρίων απ’ όλη αυτή την ιστορία. Θα φτάσει η στιγμή που όλοι οι Ρωμαίοι θα θέλουν να γίνουν μονομάχοι». Η εν λόγω διαπίστωση φαντάζει εξωπραγματική διότι θεμελιώνεται αποκλειστικά στο γεγονός της προβολής των αγωνιζόμενων στην αρένα, παραβλέποντας τους όρους υπό τους οποίους αυτή συντελείται. Αποδεχόμενοι την ορθότητά της, θα έπρεπε επαγωγικά να συμπεράνουμε ότι το τσίρκο λ.χ. περιποιεί τιμή στο ζωικό βασίλειο, απλώς και μόνο επειδή προβάλλει τα ζώα και τις ικανότητές τους.
Τα προαναφερθέντα, αυτονόητα για τους ανθρώπους της ρωμαϊκής εποχής, διαφεύγουν της διανοίας όλων όσων –και είναι η πλειονότητα των συμπολιτών μας στη σύγχρονη κοινωνία!- διακρίνουν στην τηλεόραση νεανική ορμή, ενίοτε και θρασύτητα.
Εσφαλμένα θεωρείται η τηλεόραση εξυμνητής της νεότητας. Οι νέοι στη μικρή οθόνη μοιάζουν με τα εξημερωμένα θηρία του τσίρκου, που περιφέρουν περίλυπα τις καταναγκαστικές δεξιότητες και την ταπείνωσή τους, προς ικανοποίηση των «ανώτερων βιολογικά» χοντροκώληδων που συνωστίζονται στις κερκίδες. Ακόμα και οι (λεγόμενες από τις κάθε λογής συμπεθέρες) «νεανικές τρέλες» εμφανίζονται κονιορτοποιημένες από τους ογκόλιθους της μικροαστικής ηθικολογίας, ώστε να εκλαμβάνονται σαν παραδείγματα προς αποφυγή.
Σκεφτείτε τις συνήθεις εμφανίσεις των νέων στην τηλεόραση: Έλλογα κούρσας στο κυνήγι του χρήματος και της γεροντικής επιδοκιμασίας, αθλητές υπό τις οδηγίες ενός γέρου που πασχίζουν για να δοξάσουν γεροντικούς θεσμούς όπως η σημαία, μοντέλα περιφερόμενης ομορφιάς στη φορμόλη της «μη μου άπτου» κοινωνικής πασαρέλας, καλλιτεχνικά ταλέντα που πασχίζουν να προσαρμοστούν στις διαταγές γηραλέων ειδημόνων, άβουλοι στρατιώτες γεροντικών επιτελείων, θυσιαζόμενοι στο βωμό της μεγαλομανούς ιδεοληψίας των ξεκούτηδων, εξειδικευμένοι στην ανθυπολεπτομέρεια άξεστοι επιστήμονες, κακοποιοί που τελικά καταστρέφονται, εραστές που -πάντοτε!- πληρώνουν το βαρύ τίμημα της αναίδειας κ.τ.λ. Με λίγα λόγια, είτε πρόωρα γηρασμένα ανθρωπάκια, είτε απροσάρμοστοι, ανάγωγοι και ανήθικοι νεανίες, κατεστραμμένοι απόβλητοι της κοινωνίας των γέρων.
Ο τηλεοπτικός φακός είναι ο μόνιμος παρηγορητής του γεροντάκου που, κλεισμένος εσαεί στο τσιμεντόκουτό του, αποζητά τη θλιβερή επιβεβαίωση της επιθανάτιας φοβικής κινδυνολαγνείας του.
«Να! Να! Κοίτα τι έπαθε αυτός για να κυκλοφορεί βραδιάτικα στο κέντρο...»
«Μα πού πάνε οι άμυαλοι με τέτοιο καιρό;»
«Καλά έκανε και τη σκότωσε την πουτάνα... Ακούς εκεί να γαμιέται, ενώ έχει τρία παιδιά!»
«Κοίτα! Κοίτα Μανωλάκη! Τι ωραία παρέλαση! Όταν μεγαλώσεις κι εσύ θα πηγαίνεις στις εθνικές εορτές. Δες, δες με τι καμάρι παρελαύνουν τα ναυτάκια μας...»
«Βγάλτον έξω τον αλήτη, να μάθει να κάνει ντρίπλες στην άμυνα άλλη φορά».

Παντού και πάντα το δίπολο: Νεανικό Έγκλημα – Γεροντική Τιμωρία.

Περιττό να επισημανθεί ότι ο ιερός ναός της γεροντίλας λειτουργεί και ως κατηχητικό. Επ’ αυτού, οποιαδήποτε επιχειρηματολογία ωχριά μπροστά στη φρικιαστική εικόνα του νεαρού –ηλικιακά- γερόντιου που εμφανίζεται κατά κόρον σ’ όλο το φάσμα των τηλεοπτικών εκπομπών (από τα περίφημα reality shows μέχρι τη δυσωδώς σπασίκλεια Βουλή των άβουλων Εφήβων).

Ανώνυμος είπε...

Μιας και η φιλελευθερη και ενδοξη κυθερνηση μας του κωστακη καραμανλη junior εχει αρχισει το ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας στα κουμπαρακια τους γιατι δεν δινει και το παλιομπελο την ερτ να ακουσει και ενα μπραβο!!