Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

1522 ΝΕΚΡΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2008...ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ...ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ..

Μείωση 3,8% στα τροχαία δυστυχήματα, μείωση 3,2% στα τροχαία με τραυματισμούς, μείωση 5,6% στους νεκρούς και 7% στους ελαφρά τραυματίες και αύξηση 4,9% στους βαριά τραυματίες δείχνει ο απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων για το έτος 2008 συγκριτικά με το 2007.

Τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της 8ης ευρείας σύσκεψης για θέματα οδικής ασφάλειας, και από την ανάλυσή τους προέκυψε ότι από τους 1.522 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο το 50,7% δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας και κράνος, ενώ για το 23,1% δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιούσαν προστατευτικά μέσα.

Από τους νεκρούς οι 258 ήταν πεζοί που παρασύρθηκαν, ενώ 570 θάνατοι αποδίδονται σε εκτροπή, πρόσκρουση και ανατροπή των οχημάτων τους.

Από τα 1.387 θανατηφόρα τροχαία: τα 43 (3,1%) καταγράφηκαν στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών με 55 νεκρούς, τα 54 (3,9%) στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης με 65 νεκρούς, τα 375 (27%) στο λοιπό εθνικό οδικό δίκτυο με 429 νεκρούς, τα 445 (32,1%) στο λοιπό οδικό δίκτυο με 483 νεκρούς και τα 470 (33,9%) σε κατοικημένη περιοχή με 490 νεκρούς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν τη χρονιά που πέρασε οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και στο ζήτημα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων-επιγραφών αφού έκαναν και μηνύσεις στους υπεύθυνους των ΟΤΑ για τη χορήγηση παράνομων αδειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν 6.144 παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο και 590 σε κτίρια, για τις οποίες υποβλήθηκαν συνολικά 3.534 μηνύσεις. Για τις 5.304 ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αφαίρεσή τους.

Από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες αφαιρέθηκαν 1.158, ενώ για τις 5.399 που παραμένουν στη θέση τους υποβλήθηκαν 986 μηνύσεις. Για 2.513 ενημερώθηκαν εκ νέου οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αφαίρεσή τους, ενώ υποβλήθηκαν 174 μηνύσεις σε υπεύθυνους των ΟΤΑ που χορήγησαν παράνομες άδειες για την τοποθέτησή τους!...

Για να μην μακροσκελουμε...1500 ατομα,περισυ χαθηκαν εξαιτιας τροχαιων ατυχηματων τα οποια θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει εαν μειωνονταν οι κακοτεχνιες στους δρομους και εαν εμπαινε φωτισμος σε ολα τα Εθνικα Δικτυα...τωρα ειναι περιττο να αναφερουμε τις ελλειψεις οι οποιες παρατηρουνται σε μπαρες προστασιας,διαχωριστικα αναμεσα στις δυο λωριδες κατευθυνσης,παρανομες διαφημιστικες κτλ...

Οταν σκοτωθει σε τροχαιο ατυχημα καποιος πρωθυπουργος,αρχιεπισκοπος ή προεδρος της Δημοκρατιας...τοτε ισως φιλοτιμηθουν και φτιαξουν τιποτε...αλλιως παπαρια...

ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2009

3 σχόλια:

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Πλήρωνε μαλάκα έλληνα διόδια...
party στο κόλο μας κάνουν αυτοί ρε πρέζα

Nefelovatis είπε...

Σιγά μην κυκλοφορούν οι υπουργοί στο «εθνικό και επαρχιακό δίκτυο», εκτός κι αν είναι άδειο από αυτοκίνητα βέβαια και με συνοδεία ολόκληρης κουστωδίας Ζητάδων και άλλων, το δρόμο από του «πολίτες» να καθαρίζουν..

Άξιοι των «εκπροσώπων» μας λοιπόν, η απλά βαθιά νυχτωμένοι ακόμα..;

Καλό ξημέρωμα εύχομαι σε όλους μας...

kambounis είπε...

με τις δυο τελευταίες παραγράφους μου θύμησες το διαφιμιστικό "μα που είναι επιτέλους οι αρμόδιοι".
ας μάθουμε εμείς να οδηγούμε και να μήν πηγαίνουμε μαλιοκούβαρα σε ότι δρόμο βρούμε και θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα ακόμα και σε σκάρτους δρόμους.
αφού τον βλέπεις ρε φίλε το δρόμο οτί είναι γεμάτος στροφές τι το πατάς το γαμ... το γκάζι.
άσε τους πεζούς, θα ήθελα να ξέρω πόσοι από αυτούς πήδηξαν τις μπάρες για να διασχισουν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (Συγγρου, Κηφισίας, Εθνική κ.λ.π.).