Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2009

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 18ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ,ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ...ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

«Ανθρακες» αποδείχθηκαν τελικώς τα μέτρα Χατζηγάκη για την αποσυμφόρηση των φυλακών: Τρεις μόλις μήνες μετά την πρωτοφανή κινητοποίηση χιλιάδων κρατουμένων, που προχώρησαν σε μαζική απεργία πείνας 18 ημερών, οι εξαγγελίες του υπουργού για αποφυλάκιση 5.500 φυλακισμένων έως τον Μάιο «ξεφούσκωσαν σαν τρύπιο μπαλόνι».

Αυτή η φράση νεαρού κρατούμενου, αποδίδει με ακρίβεια την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η διάψευση των ελπίδων που δημιουργήθηκαν, σε συνδυασμό με τα προβλήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης που συνεχίζονται, συσσωρεύουν και πάλι εύφλεκτο υλικό στις ελληνικές φυλακές. Καθίσταται έτσι επιτακτική η λήψη πρόσθετων μέτρων, τα οποία επεξεργάζεται ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έλεγαν ότι οι κρατούμενοι που θα αποφυλακισθούν τελικά, μετά τα μέτρα Χατζηγάκη, ούτε κατά διάνοια δεν θα πλησιάζουν τους 3.700, όπως υπολόγιζε ο προηγούμενος υπουργός. Η πρώτη εκτίμηση του Ν. Δένδια κατέβαζε τον αριθμό αρκετά κάτω από 2.000 κρατούμενους, ενώ τα τελευταία στοιχεία τους περιορίζουν γύρω στους 1.000.

Μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακισθεί περίπου 570-600 έγκλειστοι, αλλά ουδείς είναι σε θέση να υπολογίσει με ακρίβεια εάν αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα πρόσφατα μέτρα ή εάν κάποιοι απ' αυτούς θα αποφυλακίζονταν, ούτως ή άλλως το διάστημα αυτό.

Ενα από τα σημεία στα οποία κόλλησε η διαδικασία αποφυλάκισης για όσους καταδικάσθηκαν σε πενταετή φυλάκιση, είναι και το εάν τελικώς η καταδίκη αφορά πλημμελήματα ή επεκτείνεται και σε καταδικασθέντες για κακουργήματα. Τα δικαστήρια που καλούνται να αποφασίσουν, ζητούν από το υπουργείο Δικαισύνης να διευκρινίσει τις προθέσεις του.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει επίσης και στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίον απορρίπτονται συλλήβδην (με φράσεις-καρμπόν), αιτήσεις χορήγησης αδειών. Και αυτό, παρά τις έγγραφες οδηγίες του υπουργείου ότι πρέπει όλες οι αποφάσεις να είναι αιτιολογημένες.

Εαν καποιοι Δημοκρατες,βαφτιζουν ως σωφρονισμο τα βασανιστηρια και τις απαραδεκτες συνθηκες κρατησhς μεσα στις Ελληνικες φυλακες,επιφυλασομαστε για το ποσο Δημοκρατες ειναι...

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ...

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΣ.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.

ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: