Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2009

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ,ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ...

Πανικος εχει δημιουργηθει τις τελευταιες μερες στους τραπζικους κυκλους,καθως η δημιουργια υποκαταστηματων και στη χωρα μας,της Τουρκικης Τραπεζας Ziraat Bank,θα οδηγησει οπως ειναι φυσικο αλλωστε την εκταμιευση ολων των οικονομιων των Μουσουλμανων που ζουν στην χωρα μας ,στην "δικη τους" τραπεζα,με οτι και αν σημαινει αυτο για την Ελληνικη οικονομια...
Μαλιστα,ο εν λογω ομιλος που εχει την τραπεζα,εχει προαναγγελει επενδυσεις στη χωρα μας και στο τομεα της Υγειας.

Πιο συγκεκριμενα και επίσημα λειτουργεί, πλέον, η πρώτη τουρκική τράπεζα στην Ελλάδα, Ziraat Bank, μετά τα εγκαίνια που έγιναν σε Αθήνα και Κομοτηνή.

Εδώ και καιρό, αρκετοί εξέφραζαν ανησυχίες ότι η Ziraat θα λειτουργήσει περίπου ως υπουργείο Οικονομικών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Στη δημιουργία αυτού του κλίματος στη Θράκη συνέβαλαν και δηλώσεις κάποιων μειονοτικών, που καλλιεργούν προσδοκίες ότι η τουρκική τράπεζα «θα βοηθήσει τους φτωχούς μουσουλμάνους».

Υπάρχουν, βέβαια, και οι ψύχραιμες φωνές στη μειονότητα, που σημειώνουν ότι «δεν υπάρχουν τραπεζίτες που χαρίζουν χρήματα. Γιατί οι Τούρκοι να αποτελέσουν εξαίρεση;».

Η κυβέρνηση προτίμησε να απουσιάσει από τα εγκαίνια, ώστε να υποβαθμίσει το θέμα. Η Ziraat Bank επιθυμούσε την παρουσία έλληνα υπουργού, αφού και η Τουρκία εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Προεδρίας Ναζίμ Εκρέν. Είχε σταλεί, μάλιστα, και πρόσκληση στον Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας ότι «θα το ήθελε, αλλά...».

Για τη μουσουλμανική μειονότητα η έναρξη λειτουργίας της Ziraat είναι το γεγονός της χρονιάς. Παραβρέθηκαν 500 περίπου άτομα, ανάμεσά τους νυν και πρώην βουλευτές, δήμαρχοι, πολιτευτές και πρόεδροι συλλόγων. Ο διευθυντής της Ziraat, Τσαν Ακίν Τσαγκλάρ, δήλωσε ότι αυτό «το 65ο παράρτημα εξωτερικού φιλοδοξεί να συμβάλει στην ελληνοτουρκική προσέγγιση» ενώ ο τούρκος πρόξενος, Μουσταφά Σαρνίτς, χαρακτήρισε την απόφαση της Ziraat να προχωρήσει τώρα σε επενδύσεις απόδειξη της δύναμής της.

Από την πλευρά του ο Ναζίμ Εκρέν προανήγγειλε επίσης επενδύσεις τούρκων επιχειρηματιών στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό, αλλά πολλοί συνέδεσαν τη συγκεκριμένη εξαγγελία με την παρουσία στα εγκαίνια του τούρκου κυβερνητικού βουλευτή, Μεχμέτ Μουεζίνογλου (Δυτικοθρακιώτης και στενός φίλος του Ταγίπ Ερντογάν).

Για να δουμε τι θα δουμε και με την εν λογω τραπεζα...Εαν εχει καλυτερα επιτοκια και ειναι αξιοπιστη γιατι να μην βαλουν στην εν λογω τραπεζα και οι Ελληνες τα χρηματα τους εκει;;;

ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2009

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηλίθιε άχρηστε και άσχετε!

Ποιος σου έδωσε αυτό το καταπληκτικό ρεπορτάζ για τον δήθεν πανικό των Ελληνικών τραπεζών επειδή άνοιξε μια τουρκικη τράπεζα στην Ελλάδα;
60.000 μειονοτική είναι σε όλη την Ελλαδα. Πόσες καταθέσεις έχουν που στην πλειοψηφία τους πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους????

Στην Τουρκία δεν υπάρχει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ???

ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΘΡΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ!

ΒΛΑΚΑ ΠΡΕΖΑ!

Ανώνυμος είπε...

Στ' αρχ$δ*α μου οι τράπεζες.Δεν έχουν εθνικότητα,το χρήμα μόνο προσκυνάνε.Άν μου δίνει πάντως 100% το μήνα θα το σκεφτώ σοβαρά να βάλω τα 100 μου ευρώ σε αυτούς...Η μόνη καλή τράπεζα είναι μια καμένη τράπεζα

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνουν οι μουσουλμάνοι να πάνε τα χρήματά τους εκεί! Κι εγώ αν δω ότι έχει χαμηλότερα δάνεια και καλύτερα επιτόκια εκεί θα τα πάω τα χρήματα μου, αφού οι ελληνικές τράπεζες μας ρουφάνε το αίμα σε καθημερινή βάση!!!Ανεξιθρησκεία έχουμε? Έχουμε!Ελεύθερη αγορά έχουμε?Έχουμε!Τότε ποιο το πρόβλημα για τη δημιουργία μιας τέτοιας τράπεζας? Δε νομίζω καν οτι υφίσταται θέμα!

spyros1000 είπε...

ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.
ΑΡΧΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΟΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ,ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΝΕ.
ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ,ΤΟΤΕ....

ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ.


ΥΓ.ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΙΩΝ.
ΠΑΣ ΑΡΑΧΩΒΑ?????

Ανώνυμος είπε...

kala sou leei malaka preza dhmokrath...
oxi mono metriasmo, alla ta kobeis ki olas...
aei gamhsou palioarxidi...na to xareis monos sou to blog sou , koprith aristere MALAKA!!!
bye bye...

Ανώνυμος είπε...

kai ti na leei pou einai apo tourkia? lefta tou kosmou 8a mazevei pali! giati den grafeis k ka8e fora pou anoigei mia "diki mas" trapeza?
mpoukalia k fwtia stous naous tou kapitalismou